Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No jestlis nedavno byla na neurologii a dobry, tak asi dobry…hyperreflexie je i priznakem jinych chorob, ale na to by se prislo.
vapnik, horcik, ale necekej od toho zazraky. to je neco s cim se musis szit.
hlavne nehyperventiluj (to si vygoogli)
@Pudloslava píše:
No jestlis nedavno byla na neurologii a dobry, tak asi dobry…hyperreflexie je i priznakem jinych chorob, ale na to by se prislo.
Děkuji, no já jsem byla z toho vyšetření dost překvapená, protože mi nikdy na neurologii nedělali poklepy na kolenech a už vůbec né to v tom podbříšku a na břiše, vždy jen obličej a hlava a ruce. a vždy mi jen psala Magnosolv 1× denně
@Pudloslava píše:
Ahoj Pudli, neustále přemýšlím o tom, co jsi napsala, že hyperreflexie může být příznakem i jiných nemocí, mohla bys prosím napsat jakých? jsem z toho nějak nervózní a pořád nad tím uvažuju, zda se nemám nechat ještě někde vyšetřit, abych něco nezanedbala. Děkuji ti moc
@Bibík13 na tom spravnem miste uz jsi vysetrena byla. nic ti neni. schvalne jsem ti nenapsala jakych, protoze bys je na sobe vsechny nasla.
@Pudloslava píše:
@Bibík13 na tom spravnem miste uz jsi vysetrena byla. nic ti neni. schvalne jsem ti nenapsala jakych, protoze bys je na sobe vsechny nasla.
No děkuji ![]()
Jsem nějak v koncích, možná mi poradíš, je to už docela zoufalé…trpnutí obličeje, ruky, nohy, návaly tlaku do hlavy, které jak rychle přijdou, tak zase odejdou, motolice, bolesti končetin, strašná únava, pocity nedostatku kyslíku, staženého hrudníku, pocity rozmlženého vidění, bolest a červenání očí, zaléhání v uchu, a furt dokola, jsem už z toho opravdu na palici. Vyšetření mám už docčela dost, ale třeba EMG a lumbálku nemám, tak nevím zda není nutná, jak se tak dočítám při těchto obtížích??? Podle tebe nemůžu mít třebas RS nebo tu myastenii (svalová slabost-když po sebemenší fyz. aktivitě jsem jak bych utíkala maraton a dýším jak pes??? Už si nevím se sebou rady, co mám ještě zkusit, za kým zajít?
Ty hele z toho vseho mam dojem, ze by ti proinejmensim od pulky priznaku pomohla antidepresiva
EMG se musi cilit, musis uz nej polozit dotaz, co se ma vyloucit
u lumbalky se taky musis zeptat, co se ma vysetrit
ani jedno to vysetreni neni zrovna prijemne
no pises radu nesourodych priznaku, urcite dohromady nesedi na zadnou zasadni diagnozu, takze bych verila usudku tveho neurologa, ktery te vysetril
Tohle je panická ataka, může to být i úzkost (bušení srdce). Také jsem to zažila. Nejdříve mi brněly rty, pak celý obličej a nakonec ruce a nohy. Najednou mi bylo šílený vedro, pak zas zima. Být tebou vyhledám psychologa/psychiatra. Mně se to spustilo až na mateřské, co jsem doma. ![]()
H.
@Anonymní píše:
Tohle je panická ataka, může to být i úzkost (bušení srdce). Také jsem to zažila. Nejdříve mi brněly rty, pak celý obličej a nakonec ruce a nohy. Najednou mi bylo šílený vedro, pak zas zima. Být tebou vyhledám psychologa/psychiatra. Mně se to spustilo až na mateřské, co jsem doma.
H.
No jo, panická ataka…ale každý den, však já vím, že vám to asi zní, jako že jsem hypochondr, ale já si nevymýšlím, připadám si, jako bych měla každým dnem umřít, fakt!!!
možná se moc pozoruju, ale dneska třeba mi bylo jen divně na hrudi, tak jako by mě tam někdo tlačil dolů, pak jsem šla se psem, vlezla do výtahu a hned mi od krku do hlavy začlo ale příšerně tlakovat, že jsem myslela, že odpadnu, ale než jsem dojela do 10. patra bylo to pryč a tak je to furt…
@Bibík13 dobrý den, je to už stará diskuze ale jelikož si procházím něčím podobným, mohu se zeptat co vám nakonec pomohlo? u mě to začalo napětím svalů v obličeji, a pak někde okolo kostrče (to mám už 10 měsíců) a pak se k tomu přidávaly další potíže, pořád mi ve svalech trne, a lechtá a já nevím co, mám přecitlivělé nervy, to točení hlavy mám taky a další podobné věci jak popisujete, prošla jsem si už všemožnými vyšetřením, taky mi Dr. řekla že mám hyperreflexii, ještě mě čeká magnetická rezonance, a pak už asi není co zkoumat…jedny antidepresiva už jsem měla, ale měla jsem po nich ještě horší úzkosti, tak teď budu mít jiný