Truhlíky s vřesem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
11.2.20 10:28
@Salorka píše:
@kačka39 Super, takže žádný díry a na dno ten keramzit nebo kamínky?

Já to tak dělám. Už se těším, jak budu sázet. Dneska asi dám klíčit papriky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.2.20 11:52

@kačka39 Super, díky za info! A nestojí Ti v tom pak voda, když třeba hodně prší a tím pádem to pak uvadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.2.20 11:58

@Salorka Mě na to neprší, nebo jen minimálně. Jestli by ti na to pršelo, tak asi by ty otvory byly lepší, aby v tom nestála voda. To je pro kytky nejhorší. To mně nenapadlo, že by na to mohlo pršet. Já to mám trochu krytý stříškou a v létě u nás stejně nepršelo. A vlastně ty uschlý vřesy jsou i kvůli tomu. Když venku prší, tak si nevzpomenu, že mám zalívat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.9.20 15:57

Tak jsem tu znova. Koupila jsem si ty vřesy, co by měly vydržet přes podzim, zimu až do jara. Mám je v truhlících, jak často zalívat? A celkově, jak se o ně starat, aby fakt vydržely až do jara? Mám teď tyhle, viz foto. Ty vřesovce, co jsem měla od jara do teď úplně uschly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
9.9.20 15:59

Hackuju se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
9.9.20 16:11

Tak to mě taky zajímá. Včera jsem koupila vřesy na hřbitov a uvažuju, že je koupím na zimu do truhlíků na okno. Zatím tam mám muškáty a jsou ještě krásný. Ale ty vřesy by vypadaly taky krásně, ještě bych k tomu přidala drátovec a paráda. Ale nikdy jsem to takhle přes zimu neměla, tak nevím, jak o to pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
9.9.20 16:11

Taky jsem dneska koupila.
Zasadit do rašeliny  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.9.20 16:12

Koukám, že nás je tu víc. Tak snad někdo poradí. Já je koupila v zahradnictví, bílé cca 35 a tříbarevné 45. Ale v truhlíku na okně to vypadá úžasně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
9.9.20 16:25
@Salorka píše:
Koukám, že nás je tu víc. Tak snad někdo poradí. Já je koupila v zahradnictví, bílé cca 35 a tříbarevné 45. Ale v truhlíku na okně to vypadá úžasně

Tyjo, super cena, u nás je mají zatím draho, tříbarevné za 60 a jednobarevné kolem 50. Asi zajedu do zahradnictví, kde kupuju muškáty. Ty tam mívají taky o dost levnější, než ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.9.20 16:32

@PapeJ ní taky mě cena potěšila. Kousek vedle je jiné zahradnictví, a tam je mají za 50..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.9.20 16:51

Mám je od loňského podzimu, nic zvláštního nepotřebují, jen snad aby byl substrát pořád trošku vlhký, neměl by moc přeschnout. Takže zalévat i v zimě.

Jinak mám ten druh se zavřenými květy (vypadají pořád jako poupata) a docela mě to mrzí, nemůžou na to včely.
Takže kdo chce dopřát i včelkám, tak kupujte ty otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.9.20 17:23

@Lucie_Sx takže zalévat pořád i v zimě, aby nevyschl… díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.9.20 17:32
@Salorka píše:
@Lucie_Sx takže zalévat pořád i v zimě, aby nevyschl… díky moc!

Všechno, co zůstává v zimě zelené, se musí zalévat (= potřebuje vláhu).
Každopádně množství rozumně, spíš po menších dávkách, nevysychá to tak rychle jako v létě a přemokření taky není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
9.9.20 18:47

Kupuju každý rok do truhlíků společně s dratovcem. Vypadá to úžasně. Na zimu ještě přidávám pár větví smrcku, jedlicky atd. Chce to jen zalévat, nenechat zaschnout. Chystám se též na nákup, ale týden ještě hlásí vedra, tak počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
10.9.20 08:46

Mám je taky od lonského podzimu a celé jaro a léto byly zelené, ted se zase krásně zbarvily, v zimě jsem je nezalévala vůbec a nic se jim nestalo :nevim:
Zato se ale rozrostly a zvětšily objem, což třeba na zahradě nevadí, ale v truhlíkách asi začnou za chvíli přerůstat, tak se přilepím taky s dotazem - zastřihujete je nějak? Případně kdy a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí