Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Salorka píše:
@kačka39 Super, takže žádný díry a na dno ten keramzit nebo kamínky?
Já to tak dělám. Už se těším, jak budu sázet. Dneska asi dám klíčit papriky. ![]()
@kačka39 Super, díky za info! A nestojí Ti v tom pak voda, když třeba hodně prší a tím pádem to pak uvadá?
@Salorka Mě na to neprší, nebo jen minimálně. Jestli by ti na to pršelo, tak asi by ty otvory byly lepší, aby v tom nestála voda. To je pro kytky nejhorší. To mně nenapadlo, že by na to mohlo pršet. Já to mám trochu krytý stříškou a v létě u nás stejně nepršelo. A vlastně ty uschlý vřesy jsou i kvůli tomu. Když venku prší, tak si nevzpomenu, že mám zalívat.
![]()
Tak jsem tu znova. Koupila jsem si ty vřesy, co by měly vydržet přes podzim, zimu až do jara. Mám je v truhlících, jak často zalívat? A celkově, jak se o ně starat, aby fakt vydržely až do jara? Mám teď tyhle, viz foto. Ty vřesovce, co jsem měla od jara do teď úplně uschly ![]()
Tak to mě taky zajímá. Včera jsem koupila vřesy na hřbitov a uvažuju, že je koupím na zimu do truhlíků na okno. Zatím tam mám muškáty a jsou ještě krásný. Ale ty vřesy by vypadaly taky krásně, ještě bych k tomu přidala drátovec a paráda. Ale nikdy jsem to takhle přes zimu neměla, tak nevím, jak o to pečovat.
Koukám, že nás je tu víc. Tak snad někdo poradí. Já je koupila v zahradnictví, bílé cca 35 a tříbarevné 45. Ale v truhlíku na okně to vypadá úžasně
@Salorka píše:
Koukám, že nás je tu víc. Tak snad někdo poradí. Já je koupila v zahradnictví, bílé cca 35 a tříbarevné 45. Ale v truhlíku na okně to vypadá úžasně
Tyjo, super cena, u nás je mají zatím draho, tříbarevné za 60 a jednobarevné kolem 50. Asi zajedu do zahradnictví, kde kupuju muškáty. Ty tam mívají taky o dost levnější, než ve městě.
@PapeJ ní taky mě cena potěšila. Kousek vedle je jiné zahradnictví, a tam je mají za 50..
Mám je od loňského podzimu, nic zvláštního nepotřebují, jen snad aby byl substrát pořád trošku vlhký, neměl by moc přeschnout. Takže zalévat i v zimě.
Jinak mám ten druh se zavřenými květy (vypadají pořád jako poupata) a docela mě to mrzí, nemůžou na to včely.
Takže kdo chce dopřát i včelkám, tak kupujte ty otevřené.
@Lucie_Sx takže zalévat pořád i v zimě, aby nevyschl… díky moc!
@Salorka píše:
@Lucie_Sx takže zalévat pořád i v zimě, aby nevyschl… díky moc!
Všechno, co zůstává v zimě zelené, se musí zalévat (= potřebuje vláhu).
Každopádně množství rozumně, spíš po menších dávkách, nevysychá to tak rychle jako v létě a přemokření taky není dobré.
Kupuju každý rok do truhlíků společně s dratovcem. Vypadá to úžasně. Na zimu ještě přidávám pár větví smrcku, jedlicky atd. Chce to jen zalévat, nenechat zaschnout. Chystám se též na nákup, ale týden ještě hlásí vedra, tak počkám.
Mám je taky od lonského podzimu a celé jaro a léto byly zelené, ted se zase krásně zbarvily, v zimě jsem je nezalévala vůbec a nic se jim nestalo ![]()
Zato se ale rozrostly a zvětšily objem, což třeba na zahradě nevadí, ale v truhlíkách asi začnou za chvíli přerůstat, tak se přilepím taky s dotazem - zastřihujete je nějak? Případně kdy a jak?