Tuhý sníh z bílků -jak vyšlehat s cukrem?

1036
20.12.17 15:58

Tuhý sníh z bílků -jak vyšlehat s cukrem?

Pustila jsem se poprvé do pečení sněhových pusinek, protože by zbylo hodně bílků. Vyšlehala jsem tuhý sníh a pak jsem do něho přidala moučkový cukr, jenže poté ten tuhý sníh jako by roztál a ztekutěl. :-( Co s tím? Dá se to teď ještě nějak napravit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3349
20.12.17 16:02

@milwinka
Bojím se, že teď už moc ne :(. Snad někdo poradí… Jinak pro příště, co mám ozkoušeno - ušlehat hooodně do tuha a cukr přidávat po částech, zašlehat a zase trošku…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
96008
20.12.17 16:11
@milwinka píše:
Pustila jsem se poprvé do pečení sněhových pusinek, protože by zbylo hodně bílků. Vyšlehala jsem tuhý sníh a pak jsem do něho přidala moučkový cukr, jenže poté ten tuhý sníh jako by roztál a ztekutěl. :-( Co s tím? Dá se to teď ještě nějak napravit?

nedávej moučkový, ale krystal pískový, jemný a pomalu zašlehávat cukr. teď už ale nevím, čím to zachránit :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5429
20.12.17 16:13

Vlož to do vodní lázně, přisyp cca 200g cukru krystal nebo krupice a šlehej. Dělá se to na plotně a pokud možno ručním šlehačem. Trvá to 10-20 minut, podle množství bílků. Šlehej, dokud Ti nezačne sníh dělat špičky, tj. nezhoustne. Pak vyjmeš z lázně a šleháš do vychladnutí.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
288
20.12.17 16:16

Šlehej dal a přidej cukr. Já dělám klidně až 150g mouckoveho cukru na jeden bílek…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14142
20.12.17 16:51

Davam krupicovy hned od zacatku slehani. Mezitim svarim trochu vody s cukrem na nit a po vyslehani ji pomalu zasleham do snehu. Ten pak zustane tuhy. Delavaly to tak nase prababicky, nez se zacal snih vyslehavat ve vodni lazni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14278
21.12.17 09:42

Dobrý den,

jen připomínám, že až budete mít napečeno, můžete svými výtvory inspirovat také ostatní maminky na eMimino. Stačí jen cukroví vyfotit a přidat recept.

Přeji příjemné vánoční mlsání :)
adminka Eliška

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3312
21.12.17 12:37

@Lara Farseer já to dělám také tak. Dávám prosátý cukr moučka po částech a není problém :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat