Tvarohový a pudinkový krém na dort

  • Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.11.21 08:46

tvarohový krém a krém pudinkovy na dort

Budu prvně dělat dort pro mou dvouletou holčičku k narozenam. Mám zhruba představu jaký, ale.. Mám problém který krém udělat.. Chtěla bych udělat nějaký lehký krém.. Mám v plánu, že bych udělala tvarohový, který budu dávat mezi korpusem.. A pak nevím, zda bude krém držet i když budu dort zdobit a mazat kolem.. Budu dávat i jedlý papír a tak nevím, zda bude tvarohový krém úplně nejlepší.. Právě si říkám, že bych udělala tvarohový krém.. A jako finále - krém kolem dortu a zdobení dortu bych udělala ten pudinkovy s máslem či ze smetanou.. Aby to drželo a papír nenasakl zbytečně moc vody z toho tvarohového krému.. Pokud máte i recepty, sem s tím, budu moc ráda.. Nerada bych, aby moje premiéra, kterou nemám Teda odzkoušenou se nepovedla 🙈 🙄. Krém bude tucny tvaroh s máslem.. A pudinkiv_ krém bude jen uvareni pudink a máslo.. Či místo másla bych dala vyslehnou smetanu.. A samozřejmě cukr.. Korpus bych chtěla udělat klasik a mezi platy dát kakaový korpus.. Moc Vám děkuji za rady, nápady či i recepty na krém.. Či klidně i na odzkoušení korpus 😊.. Chtěla bych dělat velký.. Průměr 26cm a trochu vyšší dort.. 🙂

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.11.21 08:57

A na to se musíš ptát anonymně?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
591
12.11.21 09:28

Krémy s máslem moc lehké nejsou, nám chutná třeba tento:
Vanilkový krém:
400 g mascarpone
200 ml smetany
mletý (třtinový) cukr dle chuti
semínka z poloviny vanilkového lusku,
nebo tento:
Krém
400 g smetanový sýr Nejlepší je Phiadelphia Cream
115 g máslo změklé
1 lžička vanilkový extrakt
450 g moučkový cukr
Oba krásně drží.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1923
12.11.21 09:44

Máslové krémy nejsou lehké a podle mě teda ani chutné, ale pokud jste těchto krémů příznivci, tak proč ne, držet to bude, když budeš mít dobrý recept.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9916
12.11.21 09:46

Já mám zkušenost, že pod jedlý papír je lepší nějaký lehčí máslový, tvarohový vlhne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:12

@ontarova.stara právě proto bych chtěla apson pod ten jedlý dort udělat masový.. Ono stačí jen ta troška pod to..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:14

@Kolicek95 dělala jsem jednou míša dort.. A byl tam tvaroh a máslo.. Aby to zruhlo, nebylo to nejhorší, ale samozřejmě bych lehčí verzi.. Ale zase, aby to drželo kolem a nestejkal krém z dortu. A nejsem úplná pekárna, tak nevím aby se mi krém povedl, jednou jsem dělala krém a srazil se 😏

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:15

@mili177 děkuji, Smetana urco více %že 🙄 😊. Mě přijde že Smetana nebo máslo bude i tak.. Těžké 🙄

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
591
12.11.21 10:21

@LuciiLucie smetanu dávám 40% :mrgreen:, dávám méně cukru. I tak je to kalorická bomba, ale je lehký a moc chutný :lol:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
145
12.11.21 10:25

Já dělám zakysanou smetanu 18%, 400g se šlehačkou/smetanou ke šlehání 200g + želatinový ztužovač Dr. Oetker a moučkový cukr dle chuti. Namísto zakysané smetany se dá dát např. jogurt, tvaroh.

Ať se dílo vydaří! :kytka: :srdce:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:26

@mili177 je pravda, že jsem dávala taky tu 40% s tvarohem a ještě jsem tam dala zakysanou smetanu.. Bych mohla vlastně udělat něco takového 🙄 😄. I když mi přijde, za ta Smetana se tolik nenasleha, že není tak naslehana, ale těžká.. 🤔

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:28

@Nikolwh tohle se mi líbí 😊.. Chápu dobře, Smetana zakysana 400ml a Smetana ke šlehání je jen 200ml. Děkuji mockrát

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
145
12.11.21 10:32

Přesně tak, ten ztužovač je max na 600ml hmoty. Vychází to akorát. S jahodami, nebo borůvkami, je to velká dobrota!

Korpus dělám tento : https://www.toprecepty.cz/…pus-na-dort/ .

Ať se dílo vydaří! :kytka: :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
148
12.11.21 10:48

@Nikolwh ještě se zeptám, tu smetanu vyslehat, nebo dohromady ze zakysanou či s tvarohem? Moc děkuji, korpus jsem taky už viděla.. A asi to risknu a udělám, snad se korpus povede.. Moc děkuji 😇

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
427
12.11.21 11:44

@LuciiLucie Já dělám krém tučný tvaroh a uslehana šlehačka, kupuju v lidlu tu 40%, aby to drželo, když to dám do sáčku ještě vychladit, tak tím jde i zdobit. Všem to strašně chutná, teď jsme měli s čokoládovým korpusem a s banány, mělo to velký úspěch. Pokud nemáš moc zkušeností, tak krém pudink maslo nebo tvaroh maslo se strašně snadno srazí, musí to mít úplně stejnou teplotu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat