Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je lepší, když trošku tyiánové krému přidáš do nějakého klasického krému. Jinak my jsme s nímmoc spokojení, ať už co se týká nachlazení, tak když malá byla malinká, tak jsem jí mazala bříško, když měla prodblém s prdíky
… jde opravdu použít na hodně věcí
… tady je i návod, na co všechno je použít
![]()
Použití :
Slabou vrstvou natíráme hrudník, mezi lopatkami, chodidla. Při horečnatých stavech můžeme aplikovat na celé tělo. Malým dětem natíráme mezi lopatkami a chodidla.
Zábaly krku, velmi dobře působí teplé zábaly.
Natíráme jak při nachlazení, ale i slabě pod nos
Slabou vrstvou natíráme hrudník, mezi lopatkami, chodidla. Při horečnatých stavech můžeme aplikovat na celé tělo. Malým dětem natíráme mezi lopatkami a chodidla.
Natíráme bolestivé místo.
Natřeme slabě pod nos, na čelo a spánky. Nenanášet blízko očí.
Lehce vmasírujeme (po směru hodinových ručiček) na podbřišek i dutinu břišní.
Natíráme nos a okolo očí.
Natíráme okolo uší.
@yweth Super, dekuji..takze nikde zminka o veku ani o tom, ze by to skoilo v tehotenstvi..kamaradka je tehu a chtela taky poridit
@mattez Nene, bylinky by snad neměly ublížit nikomu
… teda pokud někdo netrpí nějakou alergií… ![]()
@mattez mrkni na konkurenční baby-cafe, byla tam k justu diskuse a 1. Přírodní ani náhodou 2. Pro děti a těhotné s velkou opatrností - to byly závěry holek, které složení zkoumaly opravdu podrobně.
@yweth píše:
@mattez Nene, bylinky by snad neměly ublížit nikomu… teda pokud někdo netrpí nějakou alergií…
tak napr v tehotenstvi jsou bylinky docela nebezpecne nektere, treba rozmaryn zpusobuje prokrveni panevniho dna a myslim, ze tymianem se ma take setrit. rekla bych, ze bylinky jsou leckdy silnejsi nez chemie..
@Akivasha píše:
@AdelaHores Jéé vidíš, to mě ani nenapadlo. Malý má teď ucpané dutiny, bobek vůbec nemůže dýchat - myslíš, že bych mu to mohla namazat i pod nosík, aby se mu líp dýchalo?@mattez Jinak na kašel mažeme hrudník, dávám asi velikosti hrášku 2× denně.
Těžko říct, jestli by mu to pod nosem nevadilo, protože je to celkem dost „voňavé“, ale opravdu to pomáhá-mně to přinesla máma (zdravotní sestra) od kolegyně z práce a měla pravdu, že to na to ucpané pomáhá
Máma si tím mazala i nohy proti plísním a to i preventivně (i když nevím, jestli má ten tymián takový účinek
) a i na svaly je to dobré
prokrvuje to hodně ![]()
@mattez to určitě jsou. Ale myslím, že v malém množství by ublížit neměly…
Maminky, tymiánek je opravdu výborný. Určitě se bylinek od Justu nebojte. Jsem jejich poradkyní a používám jak pro sebe, tak pro své dvě děti. Pokud se chcete s výrobky Just seznámit, tak mně kontaktujte. Pokrývám Kralupy nad Vlt., Neratovice, Mělník, Odolenu Vodu a Prahu. Takže kdyžtak se mi ozvěte na email tremca@seznam.cz Pokud jste z jiných částí, pokusím se i pro Vás sehnat vhodného poradce.
Díky Jana
Asi jsem jedna z mála, ale po tymiánovém krému jsem měl alergickou reakci. Na hrudníku se mi udělala šíleně svědivá vyrážka, která mi nedala ani v noci spát. Nemyslím, že je ten krém špatný, ale pozor při jeho užívání, hlavně u dětí. Chce to nejdřív předem vyzkoušet.