Tymiánový krém Just

Napsat příspěvek
Velikost písma:
552
19.3.15 23:03

Je lepší, když trošku tyiánové krému přidáš do nějakého klasického krému. Jinak my jsme s nímmoc spokojení, ať už co se týká nachlazení, tak když malá byla malinká, tak jsem jí mazala bříško, když měla prodblém s prdíky :)… jde opravdu použít na hodně věcí :)… tady je i návod, na co všechno je použít :) :mavam:

Použití :

• bronchitida, suchý kašel, nachlazení, chřipka**

Slabou vrstvou natíráme hrudník, mezi lopatkami, chodidla. Při horečnatých stavech můžeme aplikovat na celé tělo. Malým dětem natíráme mezi lopatkami a chodidla.

• bolesti v krku, hlasivky, uzliny

Zábaly krku, velmi dobře působí teplé zábaly.

• rýma, zánět dýchacích cest

Natíráme jak při nachlazení, ale i slabě pod nos

• prevence proti nachlazení, zvýšení obranyschopnosti

Slabou vrstvou natíráme hrudník, mezi lopatkami, chodidla. Při horečnatých stavech můžeme aplikovat na celé tělo. Malým dětem natíráme mezi lopatkami a chodidla.

• bolesti, revmatické a kloubové

Natíráme bolestivé místo.

• bolesti hlavy, nespavost, uklidněn

Natřeme slabě pod nos, na čelo a spánky. Nenanášet blízko očí.

• křeče a nadýmání

Lehce vmasírujeme (po směru hodinových ručiček) na podbřišek i dutinu břišní.

• zánět spojivek

Natíráme nos a okolo očí.

• zánět uší

Natíráme okolo uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
20.3.15 13:13

@yweth Super, dekuji..takze nikde zminka o veku ani o tom, ze by to skoilo v tehotenstvi..kamaradka je tehu a chtela taky poridit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
20.3.15 17:23

@mattez Nene, bylinky by snad neměly ublížit nikomu :)… teda pokud někdo netrpí nějakou alergií… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.3.15 17:26

@mattez mrkni na konkurenční baby-cafe, byla tam k justu diskuse a 1. Přírodní ani náhodou 2. Pro děti a těhotné s velkou opatrností - to byly závěry holek, které složení zkoumaly opravdu podrobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.3.15 13:47
@yweth píše:
@mattez Nene, bylinky by snad neměly ublížit nikomu :)… teda pokud někdo netrpí nějakou alergií… :mavam:

tak napr v tehotenstvi jsou bylinky docela nebezpecne nektere, treba rozmaryn zpusobuje prokrveni panevniho dna a myslim, ze tymianem se ma take setrit. rekla bych, ze bylinky jsou leckdy silnejsi nez chemie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
21.3.15 18:29
@Akivasha píše:
@AdelaHores Jéé vidíš, to mě ani nenapadlo. Malý má teď ucpané dutiny, bobek vůbec nemůže dýchat - myslíš, že bych mu to mohla namazat i pod nosík, aby se mu líp dýchalo?@mattez Jinak na kašel mažeme hrudník, dávám asi velikosti hrášku 2× denně.

Těžko říct, jestli by mu to pod nosem nevadilo, protože je to celkem dost „voňavé“, ale opravdu to pomáhá-mně to přinesla máma (zdravotní sestra) od kolegyně z práce a měla pravdu, že to na to ucpané pomáhá :) Máma si tím mazala i nohy proti plísním a to i preventivně (i když nevím, jestli má ten tymián takový účinek :D ) a i na svaly je to dobré :) prokrvuje to hodně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
22.3.15 09:59

@mattez to určitě jsou. Ale myslím, že v malém množství by ublížit neměly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.9.15 13:41

Maminky, tymiánek je opravdu výborný. Určitě se bylinek od Justu nebojte. Jsem jejich poradkyní a používám jak pro sebe, tak pro své dvě děti. Pokud se chcete s výrobky Just seznámit, tak mně kontaktujte. Pokrývám Kralupy nad Vlt., Neratovice, Mělník, Odolenu Vodu a Prahu. Takže kdyžtak se mi ozvěte na email tremca@seznam.cz Pokud jste z jiných částí, pokusím se i pro Vás sehnat vhodného poradce. :-) Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.12.15 08:38

Asi jsem jedna z mála, ale po tymiánovém krému jsem měl alergickou reakci. Na hrudníku se mi udělala šíleně svědivá vyrážka, která mi nedala ani v noci spát. Nemyslím, že je ten krém špatný, ale pozor při jeho užívání, hlavně u dětí. Chce to nejdřív předem vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.12.15 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat