Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ging - materiál do nákladů, uplatnit DPH. Pak na fakturu rozepsat materiál a práci. Je to takhle potřeba už jen kvůli případné reklamaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přechod na paušál
Pomoc, budu dělat výdaje paušálem. Za 2011 mám zásoby 3 570,– na řádku 4. Př.1. Jak to dodaním v dodatečném přiznání? Ještě jsem toto nedělala a mám z toho hlavu v pejru
Co vše vyplním za řádky? Bude to dodatečné za 2012? Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
prosím o radu. Může si podnikatel uplatnit slevu na dítě - dítě 20 let, student - ale vydělal si za rok 2012 37 tis. Kč? Jak to tak čtu, tak si myslím, že může, ale chci se raději ujistit.
díky
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, omlouvám se za vniknutí do diskuze, ale potřebuji pomoc. Manžel začíná od dubna podnikat a tak hledáme účetní z Kladna a okolí. Na internetu jsem sice našla, ale raději bych někoho osvědčeného, na doporučení. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Petik1 - musí mít příjem 48 tis. za rok, aby měl nárok na daňový bonus. Což z tvého dotazu není až tak jasné, takže nejdřív zjistit podrobnosti.
@dandenka - tabulka E, příjmy zvyšující základ daně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak zdravím po hodně dlouhé době a koukám, že jedete v téhle diskuzi pořád dál a že tu jsou pořád staří známí (nové zdravím), to se přidám.
Máme doma omezený přístup k internetu, tak tam nemám moc kdy, od podzimu jsem na 0,4 zpátky v práci, tam ale také nemám moc čas
, ale na vás si ho určitě udělám, jen budu občas pozdějc reagovat.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandenko, prosímtě, chápu dobře, že jste se rozhodli za r. 2012 uplatnit výdaje paušálem a za r. 2011 tedy dát dodatečné DP kvůli těm zásobám? Pozor, i opravné přehledy pro ZP a SP, mění se daňový základ, taky jsem jedno takové dělala.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak rovnou dotaz:
V rodině máme jakési zděděné pole, 1/9 podíl z asi 3 brázd, a teď jsou nějaké změny v přiznávání a placení daně z nemovitosti - dosud to řešil nájemce, zemědělská společnost, nyní by měl vlastník - nevíte někdo podrobnosti? Tuhle daň běžně nedělám. Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, podala jsem i přehledy. Byly nulové, takže žádná změna. Už mi přišlo vyúčtování, tak snad v poho:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zzuzaa píše:
Dobrý den, omlouvám se za vniknutí do diskuze, ale potřebuji pomoc. Manžel začíná od dubna podnikat a tak hledáme účetní z Kladna a okolí. Na internetu jsem sice našla, ale raději bych někoho osvědčeného, na doporučení. Děkuji
V jakém oboru podniká a v jakém rozsahu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evalu - měla by jsi podat daňové přiznání k dani z nemovitosti, tam uvedeš ty změny a oni ti doměří daň. Pokud k tomu dědictví došlo letos, daň. přiznání budeš podávat v lednu 2014.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit