Učitelka ZŠ 1. stupeň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium Učitelství 1.st ZŠ
Dobrý den,
sháním informace o studiu učitelství pro 1.stupeň ZŠ. Ideálně kdyby měl někdo zkušenosti z Prahy (UK) nebo z Brna (MU), kombinovaně, ale uvítám i zkušenosti z denního studia a jiných škol.
Hlavně mě zajímá (asi jako každého
) náročnost hudební a tělesné výchovy, co všechno se musí zvládnout? A dále jak moc do hloubky se jde v předmětech matematika, český jazyk a angličtina? Už jsem v jedné diskuzi psala, ale moc odpovědí se nesešlo, jedna maminka se podělila o zkušenosti z Brna, kde to vypadalo, že jsou trochu vstřícnější, ale zase když se kouknu na stránky a požadavky co by měl uchazeč umět, během školy státní zk. z AJ, tak mě to spíš trochu děsí. Ráda bych měla více porovnání.
Moc moc děkuji a přeji hezký den! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MadGirlNancy píše:
Katko V., jsem ucitelka prvniho stupne, oduceno pred materskou mam 6 let.
Pokud je to tvuj sen, vystuduj pedagogickou VS.
Rada bych ti ale napsala, co szira me. Miluju uceni deti, je to prace kreativni a urcite ma smysl, ovlivnujes budouci generace…ALE.
Skolstvi je jeden velky bordel, reforma je na vetsine skol vicemene papirova, je zde spousta „starych“ ucitelu, kteri odmitaji opustit svoje dogmata, uci silene, poucky a letopocty…
Na nasi skole mame pomerne dobrou reditelku, piseme granty, ale spokojena nejsem, neustale slysis jak nejsou penize na to ci ono, nevadi mi, ze mam po 6 letech 15 tisic cisteho, ale vadi mi, ze kdyz chci, aby vyuka nejak vypadala kupuji ze sveho pomucky, knihy, prosim o kazdou blbost a vetsinou mi neni vyhoveno…
Ja spis premyslim, kam se vrtnout po materske, skolstvi me opravdu ubiji, to nesmyslne papirovani a kraviny kolem. Uceni je tak 40 procent prace, bohuzel. Takze i na to mysli.
A jeste jen takova malickost - zadne velke volno, jak si mnozi mysli nemame, musime chodit z prace nejdriv ve tri (i kdyz ucis do pul dvanacte) a doma jeste pripravujes hodiny, opravujes sesity, pripravujes pisemky, pripadne pises granty…ano, dovolena je osm tydnu, ale vybiras si ji vyhradne o velkych prazdninach, pokud bych chtela jet na dovolenou napr. v zari, mam smulu. Ostatni prazdniny mame vetsinou skoleni nebo praci doma.
Nejradsi bych sla ucit na nejakou soukromou skolu, ale zadnou tu nemame, nebo bych si udelala vlastni, podlemych predstav, ale na to nemam kapital, bohuzel…
Přesně popsáno jen s tím rozdílem, že jsem na gymplu a mám cca 16tis. po 13 letech praxe. Učení mě baví, ale navíc překládám, aby mi neje… a též uvažuju, že prostě skončím a budu dělat něco jiného.
- Citovat
- Upravit
@peta h píše:
Dobrý den,sháním informace o studiu učitelství pro 1.stupeň ZŠ. Ideálně kdyby měl někdo zkušenosti z Prahy (UK) nebo z Brna (MU), kombinovaně, ale uvítám i zkušenosti z denního studia a jiných škol.Hlavně mě zajímá (asi jako každého
) náročnost hudební a tělesné výchovy, co všechno se musí zvládnout? A dále jak moc do hloubky se jde v předmětech matematika, český jazyk a angličtina? Už jsem v jedné diskuzi psala, ale moc odpovědí se nesešlo, jedna maminka se podělila o zkušenosti z Brna, kde to vypadalo, že jsou trochu vstřícnější, ale zase když se kouknu na stránky a požadavky co by měl uchazeč umět, během školy státní zk. z AJ, tak mě to spíš trochu děsí. Ráda bych měla více porovnání.
Moc moc děkuji a přeji hezký den!
Nikdo? Prosím prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti bohužel neporadím, ale jako angličtináře a němčináře mě neskutečně štve, že si každý myslí, že požadavky na jazyk pro první stupeň jsou vysoké
.. kurník budete to pak učit. Neber si to osobně, ale pak mi dojde do hodin děcko, které nic moc neumí a ještě ho člověk musí složitě přeučovat zpackanou výslovnost apod. Neplatí to samo pro všechny prvňostupňopvé kantory, ale je to fakt.
Jinak jsem studovala v Brně, promo v 98 a tehdá byla úroveň aj/nj super - podotýkám nestudovala jsem první stupeň, alébrž aj a nj. Co jsem pak při postgraduálu viděla u a pro první stupeň mě děsilo - napařila bych jim toho 2× tolik
.
- Citovat
- Upravit
Tak na spoustě škol co jsem zjišťovala mají učitele přímo na jazyky, což mi přijde i dobře, i tak už je ten 1. stupeň hodně široce zaměřený, takže to pak není potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peta h Tak mám 1. stupeň s AJ v Brně na MU, promovala jsem v roce 2002, ale denní studium. Tvrdím, že úroveň „národkářek“ denního a dálkového (či kombinovaného, jak se tomu dnes říká) studia se dost liší. Alespoň v určitých předmětech, zejména TV, HV, čeština, matematika, ale myslím, že i v dalších. Angličtinu jsem měla k tomu samozřejmě jen pro 1. stupeň. Jasně že úroveň oproti druhostupňovým je nižší. Nicméně mi přijde, že jsme toho měli dost. Vzhledem k tomu, že to byl jen takový doplněk základního studia 1. stupně.
Co přesně by tě zajímalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učitelství pro 1. stupeň
Ahoj nemáte někdo zkušenosti s tímto oborem? Zajímá mě jak moc je náročný tělocvik (hlavně to plavání
)a hudebka. A nemáte náhodou zkušenosti s Jihočeskou univerzitou v Budějovicích? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eleva záleží hodně moc na fakultě.
Mám za sebou Masaryčku v Brně.
Tělocvik - atletika: nechtěli po nás žádné výkony (např. běh, hod, skok), ale umět to správně technicky udělat, ukázat a vysvětlit. Gymnastika: když něco nešlo, dalo se domluvit na seminárce. Plavání: plavali jsme na čas, už nevím kolik, ale uplavali to všichni, byl dost dobrý limit. Pak jsme měli ukázat plavání všech stylů, ale jen ukázat. Pak bylo ještě bruslení, ale to si už nepamatuju, jestli nestačilo odchodit.
Hudebka: hra na 2 nástroje - klavír + flétna. Dala jsem to jako začátečník. Pak i zpěv. Mám velice špatný hudební sluch a šlo to.
- Citovat
- Upravit
Ještě k těm nástrojům. Všude píšou, že uchazeč by měl umět hrát na úrovni 3. ročníku ZUŠ, což já teda neumím. Kvůli tomu právě nejvíc váhám jestli se tam mám vůbec hlásit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eleva taky jsem neuměla. Oni to sice píšou, ale od doby, co jsou do Brna jenom TSP, tak nás tam bylo podobných víc. Vyučující sice remcají, ale když člověk zatne a fakt denně cvičí, tak se to dá uhrát. Ale je pravda, že pár holek nástroj opakovalo a někdo na něm snad i vylítl. Ale jak jsem psala, když se podstivě cvičí, tak to jde zvládnout. Pokud se dostaneš, našla bych aspoň na ten klavír soukromého učitele a chodila od přijetí. V Brně je nástroj od 2. ročníku (pokud si dobře pamatuju), tak bys měla aspoň nějaké základy a nekoukala na klavír jak na velkou neznámou.
- Citovat
- Upravit
Ostravská un.
Plavat jsem neuměla vůbec, naučila jsem se to až tam, ale nějaký limit jsem dala. hRÁT JSEM UMĚLA TROŠKU. Ale pak opravdu cvičila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
@eleva záleží hodně moc na fakultě.
Mám za sebou Masaryčku v Brně.
Tělocvik - atletika: nechtěli po nás žádné výkony (např. běh, hod, skok), ale umět to správně technicky udělat, ukázat a vysvětlit. Gymnastika: když něco nešlo, dalo se domluvit na seminárce. Plavání: plavali jsme na čas, už nevím kolik, ale uplavali to všichni, byl dost dobrý limit. Pak jsme měli ukázat plavání všech stylů, ale jen ukázat. Pak bylo ještě bruslení, ale to si už nepamatuju, jestli nestačilo odchodit.
Hudebka: hra na 2 nástroje - klavír + flétna. Dala jsem to jako začátečník. Pak i zpěv. Mám velice špatný hudební sluch a šlo to.
Já mám zkušenosti s PedF UK v Praze a nepotěším. TV hodně na výkon - limity hlavně v atletice a v plavání. A hudebka - nástroje jsem dala bez problémů, ale teorie děs. Mám 8 let ZUŠ jako dítě a měla jsem problém. Spolužačka to dokonce vzdala. A podotýkám, že se jednalo o studium při zaměstnání, takže žádní mlaďoši. Ukončila jsem před čtyřmi lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě tak napadá, co matematika? Slyšela jsem, že je prý těžká
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eleva píše:
Ještě mě tak napadá, co matematika? Slyšela jsem, že je prý těžká
My jsme na fakultě(TUL) měli elementární aritmetiku a geometrii a ta těžká byla. S běžnou matematikou nemá nic společného, je to spíš věda a pěkně vypečená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit