Ukončení pracovního poměru během mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nemusíš se hlásit nikde, pro rodicaku za tebe bude stát platit zdravotní. Na pojišťovně bys to mohla jenom oznámit, ze jsi teda dal na rodicaku. K rp nepotřebuješ skoro nic, občanský rodičů, rodný list dítěte a vyplněny ten jejich formulář. Teď už je OSSZ a UP propojeny, ze nemusíš dokládat ani ty příjmy (pokud teda nechceš čerpat rodicak vyšší přes muže)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Aha děkuji. Takže po mě na rodicaku nebudou chtít nějaký pracovní smlouvy o ukončení nebo tak.
Vyšší rodicak chci přes partnera takže on bude muset doložit příjmy.
Ale ještě se zeptám když ten rodicak vyberu co nejdříve, pak mi tedy logicky skončí a já budu muset na úřad práce a nahlásit se tam jako osoba pečující o dítě do 7 let?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pojišťovně musíš teď oznámit, že čerpáš PPM a pak že čerpáš rodičák.
Chlap ty potvrzené příjmy (Přílohu k žádosti o dávku - PPM) z práce nejdřív odevzdá na OSSZ a tam mu potvrdí DVZ do formuláře, ten se pak odevzdá na ÚP.
Kvůli zdravotnímu je nejjednodušší si rodičák před dočerpáním snížit a protáhnout do těch 4 let. Pokud bys dočerpala, tak jako osoba pečující o dítě do 7 let se hlásíš na pojišťovně, ne na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Takže partner musí v práci požádat účetní, aby tedy dala vyplněny papir Příloha žádosti o dávku, chápu to správně.
A on pak musí osobně na OSSZ, aby mu tam potvrdily DVZ.
Díky za info
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Ukončení VŠ
- Tvrdé a měkké souhlásky pracovní listy
- Vyloučení během semestru
- Pracovní pohovor hostesky
- Doplatek za dovolenou v ČR
- Špinění během prvního platíčka
- Dovolená a 19m synem
- Dovolená nařízená zaměstnavatelem
Ahoj!
Ráda bych se prosím zeptala. Jsem na mateřské dovolené. Pracovní poměr skončil v prosinci, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou.
Až budu přecházet na rodičovskou musím se ještě někde hlásit? Úřad práce nebo zdravotní pojišťovna?
A další věc co vše potřebuji k vyřízení rodičovského příspěvku pouze vyplnit formulář a potvrzení příjmu od zaměstnavatele mého přítele?
Díky