Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kate888 píše:
Týjo tak teď jsem viděla ten rozpor dvojčat a tu co řekla, že je segra blba tak ta by dostala klepec a asi bych za ní do pokojíčku vlítla
viď, tohle já třeba u svých dětí netrpím, jako taky se pošťuchují, ale aby se vysmívali, že tomu druhému něco nejde a je blbej
neexistuje. dítě, které by to udělalo, dostalo by kartáč a muselo se druhému omluvit
Monitor i chůvičku jsme měli. Tu používáme dodnes.
Monitor jsem chtěla, jsem starší matka a plašan a to zelený světýlko mě uklidnovalo.
Tery ho měla tedy i v porodnici, takže i kdybych ho nechtěla, stejně bychom ho pořizovali. Nalokala se krve, tak nám ho doporučili.
Apgar 10-10-10 ![]()
Ale sestry mi daly vadný monitor a 2× mi v porodnici houkal. Takže poplach, já na nervy, malou odvezly na UZ hlavičky. myslela jsem, že se zblázním. pak mi ho vyměnily a pohoda. A doma houkal jen když jsem ho zapomněla vypnout.
@ladule1 píše:
@Anna766Apgar 10-10-10
Ale sestry mi daly vadný monitor a 2× mi v porodnici houkal. Takže poplach, já na nervy, malou odvezly na UZ hlavičky. myslela jsem, že se zblázním. pak mi ho vyměnily a pohoda. A doma houkal jen když jsem ho zapomněla vypnout.
No právě. Ta dcery známá to asi zapoměla vypínat tak houkal často, až to vyhodnotila jako zbytečnost a dala to pryč.
takhle jsem to aspoň pochopila.
Já jsem monitor nestihla „zažít“ ani u jednoho dítka, kdysi u syna se dával, jen předčasně nebo rizikově narozeným miminkám ![]()
Chůvičku jsem taktéž do bytu nepotřebovala, ale půjčili jsme si ji od někoho dohromady 4rodiny, když jsem jeli na týden do obrovské chalupy na dovču.
@Anna766 píše:
Holky ja se přiznám że jsem děti(vnučku)vychovala bez vymożeností typu chůvička, monitor dechu a tak. Dcera mi říkala že její známá měla monitor dechu a dala to pryč. Pořád to houkalo i když dítě nebylo v postýlce, asi to zapomínala vypnout či co.Tak nevim. Zase si říkam že při nedonošených prccích je to dobrá věc. Jak to vidíte?![]()
no nevím, jestli máme nějákou nadstandartní porodnici, ale tam byly monitory dechu v každé postýlce… doma jsem jeden měla, ale malá buď spala s náma v posteli, nebo je to taková cestovatelka, že jsme se ani k zapojení nedostali… ale překvapilo mě, jak se na ty hračky Světluš tvářila, právě ten monitor bych čekala že zná z porodnice a ty chůvičky jsou tady taky tak 15-20 let běžné…
Lumír mi příjde hodně mimo, ale i Světlana, možná proto aby ho vyvážila, ale nevím no…
Jo jinak ta Digi je na pěst, já tedy sourozenecké hádky neřeším bo bych se z toho zbláznila dříve ale kdyby se posmívali že je blbý atd tak by měli kousavý vzadu ale ví že to nemají říkat-každé dítko umí něco jiného
@věrasek80 jj taky po nich skočím, když slyším, blbý-blbá apod. Ale u nás už spíše zkouší a provokuje ten mladší 10letý, starší 17letá je v tomhle nad věcí ![]()
Jo a ještě nesnáším takové to obviňování jedné i druhé strany, tys mi něco schovala-schoval apod. To normálně už rostu a zařvu ![]()
@věrasek80 píše:
@ivik21 monitor ani chůvičku jsem neměla ani jednou
No však my ji měli u schodiště mezi pokojema všech 4rodin a druhou ve společenské místnosti večer nebo na verandě při večerním dospěláckém posezení… Jinak jsme všichni z bytů, tak nebyla třeba ![]()
Jo jinak je to určitě užitečná pomůcka ![]()
@Gosi jo to máš pravdu, já dětska nemám, ale věděla jsem obojí co to je
.No jsem zvědavá na jejich zžívání s miminkem…no já jsem jednou zvědavá i na sebe ![]()