Ulomená stolička - vypadlá plomba

Anonymní
8.9.19 17:37

Ulomená stolička - vypadlá plomba

Ahoj, asi před 2-3 roky mi zubařka vrtala dolní šestku, stoličku, normálně tam dala plombu a vše vypadalo dobře. Jenže asi tak rok zpátky mě ten zub začal znovu bolet, tak jsem naklusala k zubařce, ta nic nezjistila, jen se v tom trochu povrtala a řekla, že kdyby to stále bolelo, tak ať přijdu zase. Za pár měsíců to samé, opět bolest, dělala rentgen, všechno prý okay, vyvrtala tedy znovu plombu a dala novou. Jenže teď zase bolest jak něco, navíc dneska jsem kousla do oříšku a vypadla plomba a s ní i část té šestky. Díra to není zas tak velká, ale je tak 1/3 zubu pryč, je to ulomené jakože vertikálně dolů. Volala jsem zubařce, ale ta během těch 5-6 měsíců, co jsem tam byla naposledy, přestala ordinovat a teď jsem tedy bez zubařky, tak nevím, co dělat. Celkem to bolí, musím to tlumit ibalginem. O zub bych hodně nerada přišla, prakticky mám jen jednu plombu v celé puse a vždy jsem měla stav zubů na jedničku podle zubařky, takže na díru v puse se fakt necítím. Nevíte, co by se s tím dalo dělat? Zub je citlivý na studené i teplé, takže mrtvý asi ještě nebude, ale bojím se, aby mi ho nevytrhli :( :( o zuby se starám a snažím se chodit k zubaři dvakrát do roka, ale tohle mě celkem děsí. Máte někdo zkušenosti? K zubaři se pokusím objednat co nejdříve, mamka říká, že má jednu skvělou zubařku, ale neví, zda bere nové pacienty. Jsem teď na dovolené a vracím se příští sobotu, takže tak týden to budu asi muset ještě vydržet…máte někdo zkušenosti? Jak vám zub léčili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
8.9.19 17:41

Vypadá to, že máš chycenou dřeň… Zřejmě tě čeká čištění kanálků, popř. repase zubů či korunka. Jedinou věc nechápu, že končící zubařka nedala svým pacientům vědět nebo náhradu za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 17:42

Nemám, ale být tebou začnu shánět zubaře už teď, ne každej bere a ty objednací doby jsou celkem taky sranda, máti v létě bolel zub, volala zubaře a dostala termín v listopadu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7188
8.9.19 17:43

Já to měla se sedmičkou, měla jsem tam pár let bílou plombu, ta po čase vypadla, taky mi chybí tak 1/3 zubu, možná víc. Naběhla jsem k zubařce, dala mi tam normální plombu a dobrý, už je to několik let, určitě víc než pět. Ale moje zubařka vždycky problém řeší, nikdy netrhá zuby, pokud se s tím dá něco dělat. Tak záleží, na koho narazíš, procti recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.19 17:50

@pannda já to taky nechápu, prostě jsem tam volala a už prostě skončila, nikdo nic neřekl a žádný oznam se nekonal :nevim: jako mně je jedno, co mi bude dělat, hlavně nechci o ten zub přijít, protože to by mě hodně mrzelo a ve 25 letech mít díru v puse opravdu mít nechci…takže doufám, že když tak to půjde nějak vyřešit tou korunkou nebo čištěním a tak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 17:51
@Anonymní píše:
Nemám, ale být tebou začnu shánět zubaře už teď, ne každej bere a ty objednací doby jsou celkem taky sranda, máti v létě bolel zub, volala zubaře a dostala termín v listopadu :mrgreen:

jo, mamka říkala, že zavolá té svojí a zeptá se jí, když ne jako nový pacient, tak aspoň poprosí, zda by mě mohla ošetřit…ale uvidíme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.19 17:52

@Azeretereza dobře, zkusím se podívat, právě mamka si tu svoji zubařku pochvaluje, že právě se taky snaží zachránit, co se dá, ta moje minulá se taky snažila zachraňovat :nevim: ale teď jsem četla nějaké příspěvky a všude extrakce a extrakce a tak mám celkem nahnáno

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.