Ultrazvuk 20. tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1820
12.6.13 18:10

Semnou byl jen partner, ale dr. rikal, ze chodi i skupiny po peti (manzel, rodice, prarodice nebo kamaradky a pod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.6.13 18:12

@kajmi Tak to snad nebude problém :-) Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.V
23.8.13 13:51

Ahoj, chtěla bych se zeptat-dá se tento velký ultrazvuk provest jeste v 23.tt? Jsem v zahranici a budu zpátky v týdnu, kdy budu 22+něco. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4724
23.8.13 14:00

@Anna.V, myslím, že by to problém být neměl.. To není jak ten prvotrimestrový, který jde dělat jen do 13+6a tečka. Miminko bude větší a o to lépe bude vše vidět..bránice, páteř, patro, prstíky, mozek, srdíčko, ledviny… Stejně pokud něco nevidí dobře nebo se doktorům nezdá, zvou si znovu na překontrolování za 14dní (my to tak měli třeba se srdíčkem) a to bylo 22+x tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
23.8.13 14:18

@Anna.V problém tam technicky vůbec není, tam je jediná věc to, že když se najde vada neslučitelná se životem, resp. podezření třeba na nějaký chromozomální problém, který by se mohl potvrdit/vyvrátit odebráním plodové vody, tak je na to dovyšetření už strašně málo času. Hranice pro ukončení těhotenství z genetické indikace je 24+0 tt. Jinak samozřejmě je Tvá věc, kdy se dostavíš, pokud pro Tebe není takové ukončení žádným řešením, tak buď úplně vklidu, 23.tt na diagnostiku stačí bohatě, aspoň bude vše ještě líp vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.8.13 16:03

Ahojky budouci maminky, ja jdu prave v zari na utz a screening a chtela jsem se zeptat zda je hrazeny jelikoz prvni screening stal 1500 tak by me zajimalo jestli se i tento hradi
dekuji moc za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.8.13 18:11

@Therkisss UTZ ve 20 tt je plně hrazen pojišťovnou a nic se neplatí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.8.13 18:16

@Verulek : dekuju moc ja uz se v tom totiz nevyznam :) protoze u 1 prcka hrazenej screening nebyl prave tak sem koukala kdyz mi sestricka rikala at si pripravim 1500 v tom 13 tem tydnu, tak prave se jeste radeji ptam a sem rada ze tento druhy hradi pojistovna :)
jeste jdnou moc dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.8.13 18:38

@Therkisss jojo já byla taky těh. s prvním dítětem před 5-ti lety, a to byl jen ten UTZ ve 20 tt. No a ten ve 13 tt (přibližně) se platí a pojišťovna 205 to proplácí (až 1500 kč,–) a pak je ten ve 20 tt a ten hradí ta pojišťovna :-) Není zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.8.13 19:38

Ja mam 211 tak aspon vim ze nemusim v zari silet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.8.13 22:48

Ja byla takypred 5 lety :) a hodne veci se zmenilo teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
14.2.14 11:39

Ahoj holky, potřebuju poradu… Dostala jsem od svýho gyndaře žádanku do Motola na sono, echo plodu. Když jsem se chtěla na ultrazvuku objednat, sestřička mi sdělila, že na echo musím přímo na kardio. Myslela jsem, že je to žádanka na „velkej“ genetickej ultrazvuk. Je fakt, že dr. říkal, že mi ho udělá sám, ale já bych ho radši chtěla z Motola, přece jen můj dr. má takový plivátko (i dle jeho vyjádření) a já se bojím, aby tam bylo všechno dobře vidět, myslím, že UTZ na vyšším pracovišti by byl z objektivních důvodů jistější (to nemyslím nijak zle proti svému gyndr.). Sestřička z Motola mi řekla, že srdíčko se u nich v rámci vyšetření taky zkoumá, ale co jsem vyčetla, tak nejspíš ne tak podrobně jako při tom specializovaném echu. Ptala se mě, jestli máme nějaký problémy v rodině a jak vyšly testy (v rodině nic, NT screening i triple test negativní) a tvářila se tak jako že to není třeba. Myslela jsem, že na echo se posílá jen když se objeví nějaký problém nebo podezření v rámci genetického ultrazvuku, ale údajně někteří doktoři na to posílají preventivně. Tak teď mám dilema co s tím a kam tu jednu žádanku „vrazit“, jestli na ultrazvuk nebo to echo. Nerada bych něco zanedbala. Myslím ale, že na pracovišti jako je Motol, by srdeční vadu odhalili i na velkém UTZ (??? ) Byla jsem tam i na prvotrimestrálním screeningu a měřili průtoky i základní echo apod. Jakou máte zkušenost vy? Myslíte, že je „velký UTZ“ dostačující od obvodního gynekologa? Dělali vám echo preventivně nebo jen v rámci gen. UTZ? Má vůbec smysl dělat ho preventivně nebo jen při podezření na srdeční vadu? Díky za názory a zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
14.2.14 11:52

@Rozárka78 předem gratuluju k těhotenství Rozárko a já si myslím, že stačí klasický velký UTz kde zkontrolují i srdíčko, já na echu nebyla :-)

• Citovat
  • Upravit
846
14.2.14 11:52

U prvního těhotenství mi doktror dělal ultrazvuk podrobnější, a poslal mě na echo. (tam vyšetřoval jen srdíčko, nic jiného). Gynekolog mi říkal, že to srdíčko raději nechá na odbornících, ten zbytek pozná. Druhé těhotenství- jiný gynekolog- k tomu chodí jednou za čas jedna gynekoložka dělat tyhle ultrazvuky( normálně dělá na genetice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.14 11:53

@Rozárka78 Já teda nejsem z Prahy, ale mě dělal můj gynekolog (má certifikát) echo srdíčka v rámci druhotrimestrálního screeningu. Moje kolegyně byly zvlášť na genetickém utz a zvlášť na echu. Ptala jsem se na to svého dr. a říkal, že kdyby se mu něco nezdálo, tak by mě poslal přímo na to echo. Nic ale nenašel, tak jsem to neřešila. Ale nemá teda žádné plivátko, kdyby měl, tak nemůže dělat screeningy. V tvém případě bych se na to asi zeptala na tom genetickém utz lékaře, který ti to bude dělat, jestli je nutné absolvovat ještě echo zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí