Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Texerra píše:
Hledala jsem recenze na MiDent a narazila na tuto. Přístroj jsme koupily pro naše pejsky na základě nějaké reklamy na Fb. Nedalo nám to a nejdříve vyzkoušeli na sobě. Dnes (4den) kámen pryč. Je to super. Akorát pejskové teda nic. Trauma z opravdu nepříjemného zvuku. Jako u zubaře. A pro ty, co mají nervy, zda nový komentující není nějaký prodejce a admin na základě takové kraviny smaže příspěvek to je teda hodně trapné. Vždyť se to prodává na eshopu, žádné prodejce ani nemají. Admin by si měl nejdříve ověřit informace než koná.
Se zvířaty zkušenost nemám, ale zkoušet to na sobě je opravdu dost nerozumné. Když chci odstranit zubní kámen (bezpečně a kvalitně), zajdu si na dentální hygienu. ![]()
Nehledě na to, že pravidelná docházka na dentální hygienu by v 21.století měla být samozřejmou součástí prevence.
Je to přístroj určený primárně pro lidi jako součást dentální hygieny pro domácí použití. Z důvodu, že navštěvujeme dentální hygienu jsme jej pořídily pro naše pejsky. Nejsou ve věku, kdy by bylo bezpečné je dávat pod narkozu jako doposud. Konzultovali jsme toto s naším veterinářem a nechali se poučit jak správně čistit a chladit. Abychom věděli jak to bolí nebolí nebo na co bude pes zřejmě reagovat, nejdříve jsme vyzkoušeli na sobě. Nevidím v tom žádný nerozum. Pokud dodržujeme daný postup výrobce a pokyny. Jak píši výše, není to přístroj veterinární, ale pro běžnou dentální hygienu. Pokud si někdo neumí přečíst postup a poničí si sklovinu je to špatné, ale neumím si představit, vydržet více než 5 sekund na jednom místě, aby k tomu došlo. Takže za nás stále pokračují jen pozitivní ohlasy. Včera jsem byla u zubaře a paní doktorka pochvalovala, jak mám krásně opečované mezizubní prostory. Bavily jsme se o tomto přístroji a pouze mi řekla, že je důležité držet se pokynů výrobce. Aby se zub nezahříval a nepoškodila se sklovina. Což je jasné a v návodu srozumitelně popsané. ![]()
@Texerra píše:
@Milly2Je to přístroj určený primárně pro lidi jako součást dentální hygieny pro domácí použití. Z důvodu, že navštěvujeme dentální hygienu jsme jej pořídily pro naše pejsky. Nejsou ve věku, kdy by bylo bezpečné je dávat pod narkozu jako doposud. Konzultovali jsme toto s naším veterinářem a nechali se poučit jak správně čistit a chladit. Abychom věděli jak to bolí nebolí nebo na co bude pes zřejmě reagovat, nejdříve jsme vyzkoušeli na sobě. Nevidím v tom žádný nerozum. Pokud dodržujeme daný postup výrobce a pokyny. Jak píši výše, není to přístroj veterinární, ale pro běžnou dentální hygienu. Pokud si někdo neumí přečíst postup a poničí si sklovinu je to špatné, ale neumím si představit, vydržet více než 5 sekund na jednom místě, aby k tomu došlo. Takže za nás stále pokračují jen pozitivní ohlasy. Včera jsem byla u zubaře a paní doktorka pochvalovala, jak mám krásně opečované mezizubní prostory. Bavily jsme se o tomto přístroji a pouze mi řekla, že je důležité držet se pokynů výrobce. Aby se zub nezahříval a nepoškodila se sklovina. Což je jasné a v návodu srozumitelně popsané.
To není 5 sekund na jednom místě, ale do 5 sekund na jednom zubu. I tak je to rizikové, nejedná se o certifikovanou zdravotní pomůcku a má to více úskalí, než může laikovi připadat. Klidně to ale používejte, každý svého štěstí strůjce.
Zubařka vám to pravděpodobně nevymluvila proto, že nepředpokládá, že by se něco nebezpečného necertifikovaného mohlo prodávat. Bohužel může, včetně lživé reklamy. Je zajímavé, že pod reklamou MiDentu jsou výhradně pozitivní recenze a přitom v naštvaných smajlících často zubaři, veterináři, hygienistky a další zdravotníci. Opravdu to není žádná bezpečná a běžná pomůcka pro domácí dentální hygienu.
Všimla jsem si, že jsou v naštvaných smajlících opakující se tři osoby, ale komentář důvodu jsem nedohledala ani od jednoho. Náš veterinář (dlouholetý kamarád) nám tento přístroj schválil, jen proškolil v postupu. Vezmu jej na kliniku a poptám se. Naštěstí mi zuby nijak nepoškodil, tak pro případ jistoty ho paní doktorce ukážu.
Nevím proč mi stále chodí příspěvky na ultrazvukový čistič, ptala jsem se pouze na přístroj Vector, který mi byl nabídnut jako hloubkové čištění zubů za několik tisíc korun, nevím sice na jaké bázi pracuje, to mi tu nikdo neřekl, ale chodím pravidelně k dentálnímu hyg.,který mi zubní kámen odstraní dostatečně a poradí jak čistit doma, co je to přístro vector jsem se tu ještě nedozvěděla, ale věřím paní doktorce, která mi ho nabídla, k
Ted jede na fejsu velka reklama na jeden ultrasonicky cistic zubu. I kdyz byvam pri nakupech velmi opatrna, ted su za blbca. Ignorovala jsem nekolik znameni a utratila jsem dost penez. Ale jako tato „kovova vrtacka“ na zuby fakt funguje, ale kazdy kdo ma trochu rad svoje zuby, tak pri vyzkouseni musi po chvili zjistit, ze je to dost nebezpecna hracka i pri maximalni opatrnosti. Uz po precteni pribalaku, jsem se chytala za hlavu. A jeste foto z ali prikladam. Divny coo.. uz je kopiruji i cinani?😀
@Anonymní píše:
Ted jede na fejsu velka reklama na jeden ultrasonicky cistic zubu. I kdyz byvam pri nakupech velmi opatrna, ted… …A jeste foto z ali prikladam. Divny coo.. uz je kopiruji i cinani?😀
Prave někde byl ukázáno rozdíl (už si to nepamatuji-bylo to před lety) mezi „Čínou a kvalitou“
Mident teď zkusím poprvé a uvidím.
Jestli vám mohu všem doporučit, vykšlete se na všechny čističe zubů doma zajděte si na dentální hygienu, kde vám zuby odborně vyčistí, nebo stomatolog udělá hloubkové čistění zubů za patřičný peníz, s pozdravem k.
@kukukulina píše:
Jestli vám mohu všem doporučit, vykšlete se na všechny čističe zubů doma zajděte si na dentální hygienu, kde vám zuby odborně vyčistí, nebo stomatolog udělá hloubkové čistění zubů za patřičný peníz, s pozdravem k.
Každý inteligentní člověk tohle ví.. Bohužel, lidská hloupost je ubíjející ![]()
Stále mi chodí nějaké příspěvky na čistič zubů, já jsem žádný nechtěla, ani o něm nepsala, bud vám udělá stomatolog hloubkové čistění zubů, kdy vám prodlouží jejich životnost, nebo dentální hygiena zuby odborně vyčistí a vy si je budete udržovat tím, že je budete čistit hlavně večer, použivat případně zubní nit, jednosvazkový kartáček a mezizubní kartáček a pak zase dle potřeby na dentálku a ke svému stomatologovi, tímto si zuby uchráníte hodně dlouho, ale správně řečeno za blbost se platí, pa, kuku.
@kukukulina píše:
Zní to jako dobrá rada, ale… Při mé návštěvě u dentální hygienistky mi slečna hygienistka (doktorka tomu opravdu říkat nemůžeme) zanesla do úst bakterie, následně jsem byla nemocná několik týdnů (horečky apod.). Také se mi po této návštěvě rozpadl zub (zuby mám jinak zcela v pořádku, jsem už starší osoba a nemám ani jedinou plombu). Hygienistka si při práci nasadila jednorázové rukavice, aby chránila sebe, ale šmejdila jimi všude možně po ordinaci, po tabletu atd., a poté neváhala stejnými prsty sahat do úst. Je to podobné jako s lékaři – opravdu dnes bohužel neplatí, že má-li někdo nějakou atestaci a odbornost, je také expert a profesionál. Chce to velmi pozorně vybírat, jak podle referencí tak potom přímo na místě podle výkonu, což člověk musí být schopen posoudit. Neznamená to, že dentální hygiena = automaticky profesionální práce.