Úmrtí po očkování na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
5.10.21 06:57
@sagina píše:
proč myslíš, že se ignorovaly jiné nemoci? jsem sestra a v nemocnici jsem na NEkovidovém oddělení pracovala, seč nám oslabené (=část personálu převedená na covid) stačily. ale jako jo, pokud covid zasáhne větší množství lidí, tak to logicky odserou i ostatní, na které už zdravotníkům nestačí síly. přeci jenom pokud se ti někdo akutně dusí, musíš se mu věnovat teď a nemůžeš mu říct „přijďte za půl roku, covid není jediná nemoc, které se musíme věnovat“ :nevim: to je prostě takové kouzlo epidemí a pandemií a to je důvod, proč se tak volá o dostatečné proočkovanosti. právě proto, že covid není jediná nemoc na světě a zdravotníci se potřebují věnovat i jiným nemocem :nevim:

Protože to pro konspiráky lépe vypadá. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
34322
5.10.21 07:35
@Thaliakenn píše:
Pěkně napsáno… S covidem…

Vetsina by neumrela, nebyt covidu.
To zas nezlehcuj.

@Uslava píše:
Pisu to úplně zřetelně a o testech jsem nenapsala nic. Jen o počtech léčených s covidem v nemocnicích. Na testy ať si chodí kdo a kdy je potřebuje. Až budu já chtít a nebo muset, tak půjdu taky.

V nemocnici delaji vsem test, ockovanym ne.
Takze lidi, co tam jsou kvuli necemu jinemu, opravdu budou zkreslovat statistiku ve prospech ockovanych. V nemocnici.
Dokud se nebudou testovat vsichni stejne, tak ta cisla proste objektivni nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
5.10.21 07:57
@sagina píše:
proč myslíš, že se ignorovaly jiné nemoci? jsem sestra a v nemocnici jsem na NEkovidovém oddělení pracovala, seč nám oslabené (=část personálu převedená na covid) stačily. ale jako jo, pokud covid zasáhne větší množství lidí, tak to logicky odserou i ostatní, na které už zdravotníkům nestačí síly. přeci jenom pokud se ti někdo akutně dusí, musíš se mu věnovat teď a nemůžeš mu říct „přijďte za půl roku, covid není jediná nemoc, které se musíme věnovat“ :nevim: to je prostě takové kouzlo epidemí a pandemií a to je důvod, proč se tak volá o dostatečné proočkovanosti. právě proto, že covid není jediná nemoc na světě a zdravotníci se potřebují věnovat i jiným nemocem :nevim:

Ano, diskuse zbytečná. Kdo chce, nechť si na základě „seriózního“ zpravodajství na seznamu běží třeba na sedmou dávku, ostatní nechť nechají žít.

Jen k Vašemu příspěvku, pokud jste opravdu zdravotní sestra, tak díky za to, že jste ze zdravotnictví ještě neutekla a děláte dál svou práci.
Jen dotaz: pokud jste opravdu zdravotník, máte pocit, že dřív se pacientům neříkalo přijďte za půl roku? Osobně jsem na zákrok i před kovidem čekala 3/4 roku, to byla a je normální lhůta (?)

Ve zdravotnictví máme v rodině jen jednoho člověka, ale dle jeho informací nastal masakr v jejich nemocnici teprve tehdy, kdy v zimě po slavném „očkování“ lehla dobrá třetina sester - do té doby fungovala nemocnice v pohodě, resp. mohla by fungovat, kdyby nebylo politických rozhodnutí o omezování jiné lékařské péče než péče o kovidové pacienty. Je mi líto.

Vysvětlí mi někdo, proč se tedy rušila slavná nemocnice v Letňanech, kde by péči o pacienty 100 lidí z vojenského personálu zvládlo levou zadní? Tak byly kapacity nemocnic tak zahlcené nebo nebyly, když Letňanská nemocnice zůstala úplně prázdná. Personál armáda nabídla, o tom psal i ten zde opěvovaný seznam.

Co byste řekla jednomu mého obch. partnerovi, který s velkými obtížemi nesměl do ordinace a teprve, když mohl navštívit doktora, tak se zjistilo, že má zápal plic jak hrom - a protože byl kovidový, tak hurá, teprve pak ho začali léčit. Kolik lidí skončilo v nemocnici zbytečně, protože by zpočátku stačilo udělat rychlý rozbor o mohli včas! dostat ATB? Ve frontě na testy se mohlo přece stát v jakémkoliv zdravotním stavu, nebo ne? Proč tedy nešlo, když už to bylo tak strašné, diagnostikovat pacienty včas a včas je začít léčit?

A asi nejpodstatnější dotaz: už k Vám do zařízení dorazila informace, že od 31.12 2021 by se na detekci kovidu neměly používat stávající PCR testy, protože nedokážou odhalit, zda-li má pacient kovid nebo chřipku? Tak na co nám tu kruci po poskytnutí „super“ primární péče praktiků lidi umírali? Opomenu-li fakt, že daný test ukáže jen fragmenty nějakého viru a už vůbec neřekne nic o tom, je-li člověk v daný moment nakažlivý nebo není, o pitomosti „bezpříznakově“ nemocný už ani psát nechci.

Jo a když už píšete o epidemii: byl tu za celou dobu slavného kovidu někdy hygienou!, ne politiky, vyhlášen stav epidemie? Jak je to s těmi čísly. Ale asi jo, na seznamu psali, že máme pandemii, tak jsme holt něco přeskočili.

Tak se tam u Vás držte. Ono člověk nemusí chodit na otevřisvoumysl, na některé věci stačí běžný selský rozum, poslouchat lidi, co říkají ze své zkušenosti, někdy stačí i poskládat informace ze seznamu - to je pak pecka, jak se mohou tvrzení během měsíce měnit. No jo no, aspoň je veselo. Jen tuhle komedii všichni platíme a nestojí to málo.

Tak, jak vyplouvají nesrovnalosti a lži kolem celé „epidemie“, začínají vyplouvat nesrovnalosti a lži kolem „očkování“, s tím neudělají nic ani vaxofilové. Jsou ale rozhodnutí, který nejde vzít zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 07:59
@sagina píše:

Z nějakého důvodu tenhle argument zastánci covidoveho spiknutí nechápou.

Zažila jsem to víckrát:
Známá; měla jsem jít na výměnu kloubu a zase mi posunuli operaci.
Já: to víš, nejsou místa na jip
Ona: tak Covid snad není jediná nemoc
Já: ale teď je tu prostě pandemie a nemocnice nemá místa
Ona: ale mě to bolí
Já: ale ti lidé se dusí, nemůžou je odpojit
Ona: vidím, že jsi taky svědek coviduv, s tebou se nebudu bavíte
Já: tak co mají podle tebe udělat? Odpojit je z ventilátoru?
Ona: říkám, že s tebou se bavit nebudu, ty vidíš jen Covid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 08:06
@matkabagristy píše:
pokud nejsi schopna si na oficialnich webech najit, kde se co ockuje, musim te zklamat. Otevrisvoumysl neni ten spravny zdroj.

Zato článek z mzcr s výpisem dezinformací, který jsi mi poslala je správný zdroj? Měla by sis ho nejprve přečíst, ať je sama nešíříš. Jaksi ses do toho zamotala a znějakého důvodu po mě chceš, abych si hledala informace o účinnosti vakcín :nevim:
Každopádně Mzcr by si mělo na stránkách aktualizovat seznam dezinformací, neboť některé z nich se již staly pravdou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.10.21 08:09
@Bábrdl píše:
Z nějakého důvodu tenhle argument zastánci covidoveho spiknutí nechápou.Zažila jsem to víckrát:
Ona: říkám, že s tebou se bavit nebudu, ty vidíš jen Covid. :nevim:

Hele nemá to celé smysl. Mimochodem někteří si zde evidentně založili profil jen pro toto téma a navštěvují téměř výhradně témata o covidu a očkování. Myslím, že čas nás všech je drahý, na to ztrácet ho v diskuzi, kde je Seznam nebo Česká televize šiřitelem nesmyslů, zatímco sousedky kamarádka, co její syn má manželku a ta dělá v nemocnici, tak to je ten správný pravdivý zdroj… Tohle je pozůstatek vztahu ke sdělovacím prostředkům z dob komančů, takový ten pocit „mě nenachytáte, já nevěřím nikomu a ničemu, ale zároveň hltám, co jedna paní povídala na návsi…“
A také diskutovat a argumentovat o medicíně, když část diskutujících postrádá základní všeobecné znalosti z přírodovědy druhého stupně ZŠ, je jako když by se historik umění bavil o malířství s někým, pro koho Bosch je přeci křovinořez…

Příspěvek upraven 05.10.21 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 08:13
@Bábrdl píše:
Z nějakého důvodu tenhle argument zastánci covidoveho spiknutí nechápou.Zažila jsem to víckrát:
Ona: říkám, že s tebou se bavit nebudu, ty vidíš jen Covid. :nevim:

Zdravotnictví bylo přetížené, to je pochopitelné. Jak je ale možné, že se na to vláda lépe nepřipravila? Od března 20 na to měla několik měsíců, vládním expertům přeci muselo být jasné, že by covid mohl udeřit znovu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.10.21 08:15
@danaja píše:
Zato článek z mzcr s výpisem dezinformací, který jsi mi poslala je správný zdroj? Měla by sis ho nejprve přečíst, ať je sama nešíříš. Jaksi ses do toho zamotala a znějakého důvodu po mě chceš, abych si hledala informace o účinnosti vakcín :nevim:
Každopádně Mzcr by si mělo na stránkách aktualizovat seznam dezinformací, neboť některé z nich se již staly pravdou :mrgreen:

Ovšem zapomněla jsi sem z toho webu vykopírovat, proč to označují za dezinformaci. Vytrhla jsi to z kontextu, jak se ti hodí ;) Na celém odstavci není nic nepravdivého.

Vysvětlení
Přestože se hodně diskutuje o účinnosti jednotlivých vakcín, u všech registrovaných léčivých přípravků je zaručena jejich bezpečnost, účinnost a jakost.

První registrovaná vakcína od společnosti BioNTech/Pfizer vyžaduje zvláštní podmínky skladování (-70 °C) a tedy nelze ji distribuovat do ordinací praktických lékařů. V žádném případě však kvůli tomu není dotčeno právo každého být informován o té které vakcíně a rozhodnout se. Očkování je dobrovolné.

Všechny registrované léčivé přípravky mají také stanovené indikace a kontraindikace. Každý by se tak měl řídit i doporučením svého lékaře, který zná jeho celkový zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.10.21 08:17
@Uslava píše:
Pisu to úplně zřetelně a o testech jsem nenapsala nic. Jen o počtech léčených s covidem v nemocnicích. Na testy ať si chodí kdo a kdy je potřebuje. Až budu já chtít a nebo muset, tak půjdu taky.

Tak pak ale nemůžete mávat čísly, které nejsou nijak průkazné… Tyto čísla jsou totiž jen výsledkem toho, že každý neockovany, když je hospitalizovat, musí mít test nebo se ho podrobí v nemocnici… Je jasné, že tam vyskočí i bezpřiznakovi lidé… A jdou do těch vašich statistik i přesto, že tam jsou ve skutečnosti s něčím úplně jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.10.21 08:32
@sagina píše:

Nemyslim si to, já to vím… Den co den se doma dívám na chlapa, co nevydrží zůstat vzhůru, kvůli zdravotním problémům…Neni schopen se ani na půl hodiny postarat o dítě, protože u toho usne a to může být katastrofa na světě… Od loňského ledna MS žádanku na speciální operaci (do té doby to nahradila pojišťovna)…Tuto operaci provádí pouze specializovaná klinika v Praze. Jiná léčba nezabírá… Nejdříve byl covid (a tohle dle lékařů nebyl stav akutního úrazu nebo přímého ohrožení života) a v červnu mu bylo oznámeno, že se dostane na řadu nejdříve tak za rok, protože jsou prostě operace před ním… Já, když jsem loni v létě volala na plicní, že kvůli rouskam chytám astmaticke záchvaty a potřebují napsat léky (vzhledem k tomu, že jsem byla více než 10 let bez problémů a léků, byla potřeba prohlídka), tak mi řekli (sestra), ať nechodím tam, kde se roušky musí nosit, ať mi chodí nakupovat někdo z rodiny. Že teď berou pouze vazne případy a tohle vážný případ není… Přijali mě až někdy v únoru, kdy mi trochu vzala přímo MUDr a pozvala si mě za 2 dny…Tak z toho usuzuji, že potřebnou péči nedostávali necovidovi pacienti (bohužel v tom asi hrál svou roli i personál)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 08:56
@Thaliakenn píše:
Nemyslim si to, já to vím… Den co den se doma dívám na chlapa, co nevydrží zůstat vzhůru, kvůli zdravotním problémům…Neni schopen se ani na půl hodiny postarat o dítě, protože u toho usne a to může být katastrofa na světě… Od loňského ledna MS žádanku na speciální operaci (do té doby to nahradila pojišťovna)…Tuto operaci provádí pouze specializovaná klinika v Praze. Jiná léčba nezabírá… Nejdříve byl covid (a tohle dle lékařů nebyl stav akutního úrazu nebo přímého ohrožení života) a v červnu mu bylo oznámeno, že se dostane na řadu nejdříve tak za rok, protože jsou prostě operace před ním… Já, když jsem loni v létě volala na plicní, že kvůli rouskam chytám astmaticke záchvaty a potřebují napsat léky (vzhledem k tomu, že jsem byla více než 10 let bez problémů a léků, byla potřeba prohlídka), tak mi řekli (sestra), ať nechodím tam, kde se roušky musí nosit, ať mi chodí nakupovat někdo z rodiny. Že teď berou pouze vazne případy a tohle vážný případ není… Přijali mě až někdy v únoru, kdy mi trochu vzala přímo MUDr a pozvala si mě za 2 dny…Tak z toho usuzuji, že potřebnou péči nedostávali necovidovi pacienti (bohužel v tom asi hrál svou roli i personál)…

To je furt dokola.
Kvůli tvému muži prostě nemohli odpojit z ventilátoru člověka, který by se jim do pár minut udusil. :nevim: A nemohli je odpojit ani kvůli kyčli mé známé, i když ji to hodně bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.10.21 09:11
@Lucie_Sx píše:
V nemocnici delaji vsem test, ockovanym ne.
Takze lidi, co tam jsou kvuli necemu jinemu, opravdu budou zkreslovat statistiku ve prospech ockovanych. V nemocnici.
Dokud se nebudou testovat vsichni stejne, tak ta cisla proste objektivni nebudou.

Lidé, kteří jsou tam kvůli něčemu jinému jsou mi jedno. Mluvím o lidech léčených s covidem v nemocnici a jejich poměr v procentech. Zlomené nohy jsou mi jedno. Moc bych se divila, že by ockovaní v nemocnici nebyli testováni. To ví snad každý, že i očkovaný může covid šířit dál.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
5.10.21 09:15
@Thaliakenn píše:

Já usuzuji, že přeháníš. A co teď? Kde je ta pravda? V tom může být tolik proměnných, že brát to jako argument je jen tvůj osobní pocit. Ale i ten tu má své místo, ovšem nedá se to použít na všechno, že.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
5.10.21 09:18
@Thaliakenn píše:
Tak pak ale nemůžete mávat čísly, které nejsou nijak průkazné… Tyto čísla jsou totiž jen výsledkem toho, že každý neockovany, když je hospitalizovat, musí mít test nebo se ho podrobí v nemocnici… Je jasné, že tam vyskočí i bezpřiznakovi lidé… A jdou do těch vašich statistik i přesto, že tam jsou ve skutečnosti s něčím úplně jiným…

Ta čísla jsem viděla na vlastní oči a pro mě je to průkazné. Mě se hodí tahle, vám jiná. Necháme si každá svoje, ne? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13506
5.10.21 09:20
@beta72×xx píše: …
A asi nejpodstatnější dotaz: už k Vám do zařízení dorazila informace, že od 31.12 2021 by se na detekci kovidu neměly používat stávající PCR testy, protože nedokážou odhalit, zda-li má pacient kovid nebo chřipku? Tak na co nám tu kruci po poskytnutí „super“ primární péče praktiků lidi umírali? Opomenu-li fakt, že daný test ukáže jen fragmenty nějakého viru a už vůbec neřekne nic o tom, je-li člověk v daný moment nakažlivý nebo není, o pitomosti „bezpříznakově“ nemocný už ani psát nechci. …

Kdyz si prectes to prohlaseni z CDC, tak zjistis, ze doporucuji pouzivat testy, ktere dokazi rozlisit chripku a covid. Stavajici test odhali jen covid, kdyz mas chripku, je proste negativni. A protoze Americani casto testuji oboji, tak kdyz muzou misto dvou testu delat jeden, prijde jim to asi lepsi. :roll: Mam pocit, ze uz jsme o tomhle diskutovaly, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek