Úmrtí po očkování na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
5.10.21 09:20
@Mutlice píše:
Ovšem zapomněla jsi sem z toho webu vykopírovat, proč to označují za dezinformaci. Vytrhla jsi to z kontextu, jak se ti hodí ;) Na celém odstavci není nic nepravdivého.

Vysvětlení
Přestože se hodně diskutuje o účinnosti jednotlivých vakcín, u všech registrovaných léčivých přípravků je zaručena jejich bezpečnost, účinnost a jakost.

První registrovaná vakcína od společnosti BioNTech/Pfizer vyžaduje zvláštní podmínky skladování (-70 °C) a tedy nelze ji distribuovat do ordinací praktických lékařů. V žádném případě však kvůli tomu není dotčeno právo každého být informován o té které vakcíně a rozhodnout se. Očkování je dobrovolné.

Všechny registrované léčivé přípravky mají také stanovené indikace a kontraindikace. Každý by se tak měl řídit i doporučením svého lékaře, který zná jeho celkový zdravotní stav.

A s tímto vysvětlením se tedy ty ztotožňuješ a tvrzení:
„Každá z vakcín bude mít jinou účinnost, a proto by měl mít každý právo vybrat si, kterou vakcínou bude naočkován.“
považuješ za dezinformaci. OK, tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 09:25
@Bábrdl píše:
To je furt dokola.
Kvůli tvému muži prostě nemohli odpojit z ventilátoru člověka, který by se jim do pár minut udusil. :nevim: A nemohli je odpojit ani kvůli kyčli mé známé, i když ji to hodně bolelo.

Ale zdravotní pojištění si platíme všichni. Stát by na to měl reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.21 09:25
@Thaliakenn píše:
Nemyslim si to, já to vím… Den co den se doma dívám na chlapa, co nevydrží zůstat vzhůru, kvůli zdravotním problémům…Neni schopen se ani na půl hodiny postarat o dítě, protože u toho usne a to může být katastrofa na světě… Od loňského ledna MS žádanku na speciální operaci (do té doby to nahradila pojišťovna)…Tuto operaci provádí pouze specializovaná klinika v Praze. Jiná léčba nezabírá… Nejdříve byl covid (a tohle dle lékařů nebyl stav akutního úrazu nebo přímého ohrožení života) a v červnu mu bylo oznámeno, že se dostane na řadu nejdříve tak za rok, protože jsou prostě operace před ním… Já, když jsem loni v létě volala na plicní, že kvůli rouskam chytám astmaticke záchvaty a potřebují napsat léky (vzhledem k tomu, že jsem byla více než 10 let bez problémů a léků, byla potřeba prohlídka), tak mi řekli (sestra), ať nechodím tam, kde se roušky musí nosit, ať mi chodí nakupovat někdo z rodiny. Že teď berou pouze vazne případy a tohle vážný případ není… Přijali mě až někdy v únoru, kdy mi trochu vzala přímo MUDr a pozvala si mě za 2 dny…Tak z toho usuzuji, že potřebnou péči nedostávali necovidovi pacienti (bohužel v tom asi hrál svou roli i personál)…

no, ale vždyť přesně o tom píšu - personál byl zavalený kovidem, takže neakutní případy šly stranou :nevim: jako anesteziologů (a obecně ARO personálu) a plicního se tahle situace týkala obzvlášť, vždyť jde o onemocnění, při kterém se lidé dusí a mnoho jich vyžaduje intenzivní péči. mimo jiné teda. jako je to blbý, ale pokud máš problémy s dýcháním jenom v roušce, tak jsi na tom daleko lépe, než někdo, kdo je má i bez roušky. pokud tvůj manžel i bez operace přežije další rok, je na tom líp, než někdo, kdo bez ventilátoru nepřežije do rána :nevim: tím nechci tvoji situaci zlehčovat, uvědomuji si, že určitě nejde o žádnou procházku růžovým sadem, ale personál se holt nenaklonuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.21 09:29
@danaja píše:

stát na to reagoval. zavedl opatření ke zmírnění šíření covidu, zavedl lockdown, zajistil dostatečné zásoby očkování, snažil se motivovat zdravotníky odměnami, aby mu ze systému po takové zátěži nezmizli. prostě se snažil zajistit takové podmínky, aby následky byly co nejmírnější. ano, můžeme se bavit o tom, zda opatření byla či nebyla zavedená dostatečně včas, zda byla nebo nebyla dostatečně razantní, zda tohle nebo zda tamto. nicméně to nic nemění na tom, že stát reagoval a ať už si o opatřeních myslím cokoli, tak se nezdá, že se by nějak vymykaly tomu, o co se pokoušely vlády ostatních států.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.10.21 09:31
@danaja píše:

Vždyť na to reagoval. Jestli si myslíš, že to zdravotnictví utáhlo na ventilátorech, co už jsme měli, tak jsi naivní. Naše doktorka neordinovala, protože byla jako (taky) árařka ve špitále.

Byla (je) to prostě katastrofa. To je jako stát před domem, který ti zbořilo zemětřesení a dupat nožičkou, že nechceš vojenský stan, že chceš postavit nový dům, teď hned, ať stát reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.10.21 09:32
@danaja píše:

Až tu budeme mít pátou pandemii, tak bude i ten stát chytřejší. Všichni se učíme.

• Citovat
  • Upravit
36556
5.10.21 09:34
@sagina píše:
no, ale vždyť přesně o tom píšu - personál byl zavalený kovidem, takže neakutní případy šly stranou :nevim: jako anesteziologů (a obecně ARO personálu) a plicního se tahle situace týkala obzvlášť, vždyť jde o onemocnění, při kterém se lidé dusí a mnoho jich vyžaduje intenzivní péči. mimo jiné teda. jako je to blbý, ale pokud máš problémy s dýcháním jenom v roušce, tak jsi na tom daleko lépe, než někdo, kdo je má i bez roušky. pokud tvůj manžel i bez operace přežije další rok, je na tom líp, než někdo, kdo bez ventilátoru nepřežije do rána :nevim: tím nechci tvoji situaci zlehčovat, uvědomuji si, že určitě nejde o žádnou procházku růžovým sadem, ale personál se holt nenaklonuje.

Za ten rok jsem si měla zvyknou, ale stejně nechápu, že to lidi nechápou.
Na přímý dotaz „to mají někoho odpijit, abys ty mohla jít na operaci kyčle?“ ti řeknou „ježiš, ta snad není jen covid“. Asi má ten člověk s oboustranným zápalem plic zadržet dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.21 09:34
@danaja píše:
Zdravotnictví bylo přetížené, to je pochopitelné. Jak je ale možné, že se na to vláda lépe nepřipravila? Od března 20 na to měla několik měsíců, vládním expertům přeci muselo být jasné, že by covid mohl udeřit znovu :nevim:.

jako že za několik měsíců měli ve zdravotnictví vyřešit to, co se různým českým vládám nedaří vyřešit posledních asi tak 20 let, ne-li dýl? :think: půjčí si od Bimbáce čarovnou harfu a nabrnke si armádu sester a lékařů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.10.21 09:36
@danaja píše:
A s tímto vysvětlením se tedy ty ztotožňuješ a tvrzení:
„Každá z vakcín bude mít jinou účinnost, a proto by měl mít každý právo vybrat si, kterou vakcínou bude naočkován.“
považuješ za dezinformaci. OK, tvoje věc.

Ale oni nevyvracejí, že každá vakcína má trochu jinou účinnost. Opakuji, že tak, jak to podáváš ty, to vytrháváš z celého kontextu. Říkáš A bez B. Což je tedy účel, co si budeme povídat. Víc nehodlám ztrácet čas. Cit pro porozumění psanému textu se naučit nedá, na rozdíl od základů biologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
5.10.21 09:42
@sagina píše:
stát na to reagoval. zavedl opatření ke zmírnění šíření covidu, zavedl lockdown, zajistil dostatečné zásoby očkování, snažil se motivovat zdravotníky odměnami, aby mu ze systému po takové zátěži nezmizli. prostě se snažil zajistit takové podmínky, aby následky byly co nejmírnější. ano, můžeme se bavit o tom, zda opatření byla či nebyla zavedená dostatečně včas, zda byla nebo nebyla dostatečně razantní, zda tohle nebo zda tamto. nicméně to nic nemění na tom, že stát reagoval a ať už si o opatřeních myslím cokoli, tak se nezdá, že se by nějak vymykaly tomu, o co se pokoušely vlády ostatních států.

To je přesně ono, „stát měl reagovat“, my jako lidi nemusíme nic a nemáme za nic zodpovědnost… Ignorace opatření, nedodržování ničeho, antivax kampaně, ale kdo za to může. STÁT. Opět pozůstatek komanče, vždyť za totáče se vždycky nějaký výbor postaral, aby byl byt, práce… :roll: a to upozorňuju, že jsem /a budu/ nevolič ANO ani žádné strany aktuálně ve vládě, ale tyhle naivní názory, že vždy se přeci někdo nahoře musí postarat, všechno špatné je chyba vlády, všechno dobré jsme si zasloužili sami obyčejní lidé, to se mi fakt otvírá kudla v kapse. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 09:46
@sagina píše:
stát na to reagoval. zavedl opatření ke zmírnění šíření covidu, zavedl lockdown, zajistil dostatečné zásoby očkování, snažil se motivovat zdravotníky odměnami, aby mu ze systému po takové zátěži nezmizli. prostě se snažil zajistit takové podmínky, aby následky byly co nejmírnější. ano, můžeme se bavit o tom, zda opatření byla či nebyla zavedená dostatečně včas, zda byla nebo nebyla dostatečně razantní, zda tohle nebo zda tamto. nicméně to nic nemění na tom, že stát reagoval a ať už si o opatřeních myslím cokoli, tak se nezdá, že se by nějak vymykaly tomu, o co se pokoušely vlády ostatních států.

Nevím, zda se někdy dozvíme, jaký efekt měla zavedená opatření. Pokud jde ale o rizikovou skupinu, kromě očkování se neděje stále nic. Např. každý ohrožený by měl mít vyšetřenou hladinu vitaminu D, měl by mít doma antigenní test pro včasné odhalení infekce, oxymetr, měl by být informován jak postupovat, líbily se mi bezpečnostní telefonáty, které navrhoval Prof. Beran, ale to to je každému fuk.
A častý argument který slyším, že ostatní státy to dělají stejně, tudíž to, co dělá naše vláda je v pořádku, neberu. To bychom mohli mít jednu světovou vládu a nechodit k volbám, když stejně dělá většina to samé. Za opisování nemusíme nikoho platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.21 09:51
@Uslava píše:
Lidé, kteří jsou tam kvůli něčemu jinému jsou mi jedno. Mluvím o lidech léčených s covidem v nemocnici a jejich poměr v procentech. Zlomené nohy jsou mi jedno. Moc bych se divila, že by ockovaní v nemocnici nebyli testováni. To ví snad každý, že i očkovaný může covid šířit dál.

nejsou, pokud tam nejdou s kovid příznaky. alespoň u nás na dětském. testujeme jenom neočkované děti a doprovody, pokud nejsou v ochranné lhůtě po nemoci. a jako holky mají pravdu, ve statistice lidí v nemocnici s kovidem se ti projeví i pacient se zlomenou nohou, pohud ho u příjmu vytřou pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 09:54
@sagina píše:
jako že za několik měsíců měli ve zdravotnictví vyřešit to, co se různým českým vládám nedaří vyřešit posledních asi tak 20 let, ne-li dýl? :think: půjčí si od Bimbáce čarovnou harfu a nabrnke si armádu sester a lékařů?

A máš pocit, že by se něco významnějí měnilo k lepšímu? Mrhají se peníze zbytečným testování zdravých, když je epidemi v útlumu(začátek září). Jen si spočítej, kolik cca jedno stálo prostestování 1,5 milionu školáků. 1500000×200Kč(cca, 5%škol testovalo PCR testem)=300milionů Kč. A našli 111pozitivních, kterým třeba ani nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.10.21 09:57

A doufám, že zdravotníci dostanou přidáno. Možná bych jim přála i více volného času, any pak byli v práci odpočatější. Takže třeba stejné peníze ale mnohem více dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.21 10:14
@danaja píše:
Nevím, zda se někdy dozvíme, jaký efekt měla zavedená opatření. Pokud jde ale o rizikovou skupinu, kromě očkování se neděje stále nic. Např. každý ohrožený by měl mít vyšetřenou hladinu vitaminu D, měl by mít doma antigenní test pro včasné odhalení infekce, oxymetr, měl by být informován jak postupovat, líbily se mi bezpečnostní telefonáty, které navrhoval Prof. Beran, ale to to je každému fuk.
A častý argument který slyším, že ostatní státy to dělají stejně, tudíž to, co dělá naše vláda je v pořádku, neberu. To bychom mohli mít jednu světovou vládu a nechodit k volbám, když stejně dělá většina to samé. Za opisování nemusíme nikoho platit.

no, tak třeba moje máma má hladinu vitamínu D vyšetřovanou, dávno před kovidem. pokud vím, táta měl taky. protože jsou riziková skupina ohrožená jeho nedostatkem. ostatní si jeho vyšetření mohou zaplatit, je to běžné vyšetření. antigenní test si každý může zakoupit, byť dost pochybuji o tom, že by dokázal infekci odhalit včasně - ten bývá nejspolehlivější až v případě rozvinutých příznaků, do té doby je spolehlivější PCR test. pokud má někdo zájem, tak zatím stále jsou jak PCR, tak antigeny na odběrových místech zdarma. oxymetr si taky každý může koupit domů, pokud má o to zájem, není to nic cenově nedostupného. stejně jako si lidi kupují tonometry, pokud si chtějí nebo potřebují sledovat krevní tlak. informační letáky jsem ve schránce nějaké z ministerstva měla a vyhazovala je do koše, nevím, jak moc byly nebo nebyly přínosné. doma jsem zpočátku pandemie dětem vylepila na dveře jenom takový základní, aby si myly a dezinfikovaly pazoury a tak, ale určitě jich bylo víc a týkaly se i zdravotních obtíží. bezpečnostní telefonáty od Berana nevím, co je tím myšleno, nesleduji ho.

no, a k té poslední větě. ono je otázka, jestli se držet toho, co se v minulosti osvědčilo a snažit se to za současné kontroly aktuálních znalostí modifikovat na momentální situaci (a v takovém případě potom je logické, že opatření budou všude plus mínus obdobná), nebo se vykašlat na úroveň současných znalostí a snažit se najít nějakou originální vlastní cestu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek