Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Thaliakenn píše:
Já to také nedávám za vinu lékařům a nemocnicím… Ale těm nahoře, kteří rozhodují aniž by přemýšleli nad tím, že to způsobí více škod než užitku… A tohle bylo přesně tak… Já preci netvrdím, že měli brát do nemocnice lidí s kylou ve chvíli, kdy byly vážně zaplněné (některé)… To přeci nikdo netvrdí… Ale tyto situace přišly kdy..? V prosinci..? Ale Vojtěch loni v březnu prohlásil, že doporučuje lékařům, aby pacienty vůbec ne přijímali, pokud to nebude akutně nutné, a raději ordinoval i po telefonu. Pak zakázali operace (i když nemocnice plně nebyly). Na léto se to téměř všude rozvolnilo, krom nás a Karviné (opět rozhodnutí mz). Takže ani v létě, kdy ve zbytku republiky operovali, se muj muž k lékaři nedostal, aby mu vypsal žádanku. Rozvolnili nám to týden před tím, než přišlo doporučení, aby se odkládala plánované operace… A ať se na to dívám jakkoliv, 3/4 loňského roku se operace odkládala zbytečně…
dobře, ale PROČ na jaře politici doporučovali to, co doporučovali? podle mne to mělo dva závažné důvody:
1. viděli, co covid působí v Itálii a chtěli být připravení
2. nebyly ochranné pomůcky. a nemocný zdravotník situaci moc nezachrání ![]()
no, a situace na Karvinsku tuším byla daná tím, že vám tam výrazně stoupnul počet nakažených, ne? čili opět to byla otázka, jak se to vyvine dál.
jako ono je to těžký. pokud se vláda snaží udělat aspoň nějaká opatření, tak se na ní nadává, že zbytečně plaší. pokud povolí, tak se zase řve, jak to, že tu nechala rozlézt infekci a přetížit nemocnice ![]()
@Lucie_Sx píše:
Zastavit neakutni peci bylo rozhodnuti MZ uz v dobe, kdy se nic nedelo. Urcite jim za prazdna luzka jely nejake nahrady, nedelej si iluze. Plus pak prachy za covidy. Nebyl zajem delat bezne zakroky, ani v dobe, kdy by to slo.
Tak jak @sagina
Byla pohoda, nebo byla ještě větší pohoda?
Prádzná lůžka, žádné běžné zákroky… Nuda ne. Celý dny v práci na emiminu…
Příspěvek upraven 05.10.21 v 16:33
@Thaliakenn píše:
Já to také nedávám za vinu lékařům a nemocnicím… Ale těm nahoře, kteří rozhodují aniž by přemýšleli nad tím, že to způsobí více škod než užitku… A tohle bylo přesně tak… Já preci netvrdím, že měli brát do nemocnice lidí s kylou ve chvíli, kdy byly vážně zaplněné (některé)… To přeci nikdo netvrdí… Ale tyto situace přišly kdy..? V prosinci..? Ale Vojtěch loni v březnu prohlásil, že doporučuje lékařům, aby pacienty vůbec ne přijímali, pokud to nebude akutně nutné, a raději ordinoval i po telefonu.
V loni v březnu nikdo nevěděl přesně - jak se virus šíří, jakou má smrtnost, kdo je v ohrožení a průměrný obvoďák neměl ani masku morovýho doktora.¨
Ty jedním dechem vyčítáš úřadům, že se na komplet nový virus nedokázaly připravit ideálně, aby tvůj muž mohl na operaci. A zároveň v tom samém postu projevuješ údiv, že se v době, kde nikdo nevěděl nic, odmítli tvářit, že se nic neděje.
Ehm…
@Bábrdl píše:
V loni v březnu nikdo nevěděl přesně - jak se virus šíří, jakou má smrtnost, kdo je v ohrožení a průměrný obvoďák neměl ani masku morovýho doktora.¨
kdyby průměrný obvoďák. dělám ve velké fakultce, a i tam nám vydávali jednu roušku na den, pomalu oproti podpisu… tak ne, přeháním. na podpis jsme přebírali až později respirátory. ale za normálních okolností jsme měli krabici s rouškama před každým JIPovým pokojem, takže když jsem tam vzlela, mohla jsem ji nasadit na ksicht, když jsem vylezla, tak jsem ji normálně vyhodila a příště si vzala čistou. tak tohle už od počátku pandemie nepamatuji. tehdy najednou přišla vrchní ze skladu, že má jednu krabičku roušek za starou cenu, ale druhou, tu samou, už z nové várky a desetkrát dražší. a třetí že už nedostala, že máme šetřit, nejsou.
@Thaliakenn píše:
Tak já zase v dotazníku zaškrtla vakcínu, o kterou busem měla zájem… A tu jsem taky dostala…
ockovaci centrum melo tedy v nabidce vice vakcin a moznosti pro skladovani. Rozhodne to neni norma.
Tady je seznam ockocenter i s nabidkou vakcin
https://ockovani.opendatalab.cz/mista
Praktici jsou omezeni technickymi moznostmi pro skladovani
@Bábrdl píše:
V loni v březnu nikdo nevěděl přesně - jak se virus šíří, jakou má smrtnost, kdo je v ohrožení a průměrný obvoďák neměl ani masku morovýho doktora.¨Ty jedním dechem vyčítáš úřadům, že se na komplet nový virus nedokázaly připravit ideálně, aby tvůj muž mohl na operaci. A zároveň v tom samém postu projevuješ údiv, že se v době, kde nikdo nevěděl nic, odmítli tvářit, že se nic neděje.
Ehm…
Ja jen říkám, že v té době, kdy covid ještě nebyl tak katastrofální, mu (i ostatním) tu operaci mohli udělat a lidí by zbytečně nemuseli trpět tak dlouho…
@matkabagristy píše:
ockovaci centrum melo tedy v nabidce vice vakcin a moznosti pro skladovani. Rozhodne to neni norma.
Tady je seznam ockocenter i s nabidkou vakcin
https://ockovani.opendatalab.cz/mistaPraktici jsou omezeni technickymi moznostmi pro skladovani
To asi jo.. Jen říkám, jak jsem to měla… Jakmile jsem si vybrala vakcínu, dali mi na výběr 2 dny, kdy chci přijít…
@Thaliakenn A kdo rozhodne, koho vzít a koho ne? Tvého muže jo a pak koho? Píšeš nebrat lidí s kylou. Fajn, víš, že i tohle může zabít? Taky se dívám už druhý rok na manžela pajdu, který měl už mít totální endoprotézou a nemá. A bolí ho to taky pěkně. A co nadělám? Byl Covid, nebylo to akutní. Akutní bohudiky jela, vyzkoušela jsem si to sama. Kdyby ne, to by bylo teprve zajímavé. No a teď se pomalu dohání všechno, co bylo odložené. Mám jít do nemocnice a dělat scény? Ten Covid si nikdo nevymyslel, a ti doktoři tam prostě byli. Vím i z rodiny, jak chodil domů zmasakrovaný.
@Bábrdl píše:
Tak jak @sagina
Byla pohoda, nebo byla ještě větší pohoda?
Prádzná lůžka, žádné běžné zákroky… Nuda ne. Celý dny v práci na emiminu…Příspěvek upraven 05.10.21 v 16:33
Nejak nechapu, co tim chtel basnik rict
.
@inkakřivák píše:
@Thaliakenn A kdo rozhodne, koho vzít a koho ne? Tvého muže jo a pak koho? Píšeš nebrat lidí s kylou. Fajn, víš, že i tohle může zabít? Taky se dívám už druhý rok na manžela pajdu, který měl už mít totální endoprotézou a nemá. A bolí ho to taky pěkně. A co nadělám? Byl Covid, nebylo to akutní. Akutní bohudiky jela, vyzkoušela jsem si to sama. Kdyby ne, to by bylo teprve zajímavé. No a teď se pomalu dohání všechno, co bylo odložené. Mám jít do nemocnice a dělat scény? Ten Covid si nikdo nevymyslel, a ti doktoři tam prostě byli. Vím i z rodiny, jak chodil domů zmasakrovaný.
Ale jsou psala nebrat lidí s kylou ve chvíli, kdy byly plně nemocnice… Kdyby od operovali potřebné lidí ve chvíli, kdy situace kritická nebyla… Situace se extra zhoršila n kdy v prosinci..? Do té doby mohli normálně operovat…
@Lucie_Sx píše:
V nemocnici delaji vsem test, ockovanym ne.
Takze lidi, co tam jsou kvuli necemu jinemu, opravdu budou zkreslovat statistiku ve prospech ockovanych. V nemocnici.
Dokud se nebudou testovat vsichni stejne, tak ta cisla proste objektivni nebudou.
u nás dělají i očkovaným v nemocnici při příjmu
@Bábrdl píše:
Nejlepší je neumřít vůbec
to se také neosvědčilo, viz Dařbuján a Pandrhola
@stinga píše:
to se také neosvědčilo, viz Dařbuján a Pandrhola
To je jen pohádka. Jednou zemřeme všichni. Ale nemusí to být na nemoc, proti které existuje spolehlivá ochrana.