Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
mám ohromnou radost! Bobíšci se drží - na včerejšek jich bylo ze 14ti 10. A do dneška vydrželo 8
Jedno už je ve stadiu časné blastocysty, pak 2× kompaktovaná morula, další mají 12,11,10 buněk. Takže zítra si jedu pro jednoho bobíška. Doufám že vydrží minimálně ještě i ty morulky, aby bylo co mrazit na příště.
Včera jsem dostala skvělý dárek k narozkám - přítel udělal bakalářské zkoušky
Byla jsem nervózní za něj - úplně, jako kdybych měla ty státnice dělat já ![]()
Sanovecko - trochu se zpozdenim ti preji vse nej ![]()
Sissi - jehlu jsi sehnala?
Pádím odpočívat - což není vůbec problém, protože po každém Estrofemu jsem ospalá jak štěně ![]()
Mějte se krásně ![]()
Vesni,to je parada,ze jich je tolik
Vcerjsim narozkam vse nejlepsi
Na zitra drzim palecky
Myslim,ze neco do mrazacku bude
Jojo jehlu jsem sehnala.Vesni moc te obdivuji,vse absolvovat znova od zacatku,ja bych to asi nezvladla,ta nedockavost atd.,uz ted se nemuzu dockat,az budu testit
nedavam tomu sice moc velkou nadeji,ze to vyjde,ale mame jich porad 5 v mrazacku a to me moc uklidnuje ![]()
Co Sanovecka,ze se neozvala ![]()
Hezky zbytek dne ![]()
Ahojte holky a Kubiku ![]()
Jani, gratuluju ke Kamilce ![]()
Vesni, gratuluju k embryjkam a na zitra drzim
, verim, ze to dobre dopadne. A vsechno jen to nej k narozeninám ![]()
Stenatko, mas pravdu, v nasem pripade slo asi hodne o spermijky… dnes jsem si byla pro definitivni verdikt a hodnota hcg je 0
… takze vysazuju vsechny prasky a budu cekat na MS. Za jak dlouho se potom dela ten audit lecby?
Manzelovi budou brat krev na nejakou genetiku, tak me tim jeste vic dorazili, chtela jsem mit alespon malinkou nedeji, ze ted to treba pujde samo a podle toho, co jsem si dnes vyslechla, to s manzelem asi moc ruzove nevypada
… jsem ted uplne mimo… porad premyslim, co bude, uklidnuju se tim, ze mam Elisku… ta mi dava hrozne moc energie.
Sissinko, uz jsi zkousela testit? Nebo vydrzis az do stanoveneho datumu? Moc drzim pesticky aby to vyslo. ![]()
Děkuji za prani k narozeninam… potesila… v nedeli jsme si udelali vylet, abych prisla trochu na jine myslenky… a povedlo se… dnes jsem ale zase mimo… chce to cas…
Mejte se vsechny moc a moc krasne. Teholkam hodne zsravi a pohodove bezproblemove tehu a vsem snazilkam hodne hodne stesti a na testiku vytouzene //
![]()
Sanovecko,to me moc mrzi,ze to nevyslo
Holky,jak to myslite s stema spmerminkama,ze byly spatny,ja myslela ,ze vybiraji ty dobre?.Jeste jsem netestila,ale mam porad nutkani
Nam rekli,ze genetika je u nas zbytecna,tak teda nevim ![]()
![]()
Sanovecko
to je mi moc lito
jeste to nevzdavejte - nehazet flintu fo zita
drzim moc pesti. Presne tak, chce to cas. Vlastne ti muze kdokoliv cokoliv radit ale stejne musis ty sama vedet, kdy to prestane bolet atd. Drzim pesticky, at je ti brzy lepe, Eliska se o to jiste postara ![]()
Audit - zavolej si na kliniku, objednaji te. Ja mela audit o neco driv pres telefon, kde jsem se domluvila s dr. co a jak, tak jsem jezdit nemusela
kazdopadne osobni kontakt je asi lepsi, muzes vic prodiskutovat moznosti atd.
Strasi vas s genetikou manzela - na odberu se mnou byla pani, u ktere ma manzel taky neco s geny. No a dnes jsem ji videla (byla take na transferu) a behal po chodbe jejich klucina!) Stoji to sileny prachy, ale muzes dat vysetrit embryo a zjisti ti dopredu, jestli je zdrave. Nadeje umira posledni ![]()
Ocekavej ze MS budes mit silnejsi. Ja bastila Ascorutin, protoze MS mam hodne silnou normalne, a bylo to v pohode ![]()
Sissi, ani nevis, jak jsem nedockava. Pred transferem jsem byla jak mala holka, co se tesi na piskoviste ![]()
Ted uz me hryze blastocysta v brisku. Musim vydrzet netestit az do 7.7. - magicke datum, doufam!)))
Spermijky vybiraji ty nejlepsi, kdyby bylo neco spatne, tak je ani nepouziji na oplodneni. I kdyz by byly hodnoty na hranici normalu, tak se urcite najde superman, ktery bude schopen konat
Shrnuti co se doporucuje na lepsi spermijky - zinek, Centrum, vit. E, kofein, vice zeleniny, nejist moc omacek, peciva, tucna jidla, a taky to nechce saunovani a teplo.
Jsem hrozne moc utahana - to ten Estrofem. Ale jsem v pelechu, jen sem prehodila draty od PC do notasu, tak muzu byt ve spojeni se svetem ![]()
Dokonce jsem po transferu usnula
jak se tam jeste 15min lezi, tak bylo pul 9 a pak najednou 8:45 a sestricka me budila ![]()
Jooo a malem jsem dostala 2 prcky! No jeste ze jsem se ozvala a embryolozka si papiry opravila (hlavne ze jsem ji to pri odberu zduraznila). Tak mam jednoho bobiska u sebe a 5 v mrazacku
Jsem moc rada, ze bylo co mrazit. Priste uz se aspon nebudu trapit s Puregonem a Menopurem.
Jani, jakpak se ma Kamilka? A Chmeldi, co Kubik? Mate myslim brzy kontrolu, tak at je vse ok
. Nemate nahodou fotku-z UTZ? Jsem holt zvedava ![]()
Krasny zbytek dne ![]()
Vesni gratuluji do mrazacku
my jich mame taky 5
tak jsem taky moc rada.7.7.hezke cislo
to ma moje sestrenice narozeniny,tak doufam,ze ti prinese stesti a drzim palecky ![]()
Jani,Chmeldi jak se dari,a vasim detickam? ![]()
Vsem drzim pesticky ![]()
Ahoj holky, moc se omlouvám, že se ozývám v poslední době jen tak sporadicky, ale nějak nestíhám. V práci toho mám ještě docela hodně a nějak se to na mě sype a já bych chtěla mít do odchodu na mateřskou čistý stůl, tak budu muset zabrat. Jinak Vesni, moc gratuluji a držím pěstičky, 7.7.je vážně kouzelné datum, budu na Tebe moc myslet, ať najdeš //. My jdeme zítra na kontrolu k panu doktorovi a měli bychom dostat i fotečku, tak doufám, že to klapne a malý se nechá hezky vyfotit. Už máme skoro celou výbavičku, chybí nám už jen nějaké drobnosti, tatínek ještě musí vymalovat pokojíček a musíme koupit nový koberec a pomalu ten pokojíček začneme vybavovat tím, co už jsme nakoupili. Tak se děvčátka všechny opatrujte a i když tu nepíšu, tak na vás na všechny moc myslím a přeji vám všem jen to nej, nej, nej. ![]()
Ahojky holky
,všem moc děkuji za gratulace ke Kamilce.Máme se dobře,malá mě už krásně kope a je vidět,že roste jako z vody.Už mám vybraný kočárek a i postýlku,ale ještě je kupovat nebudem,manžel říká,že je na to ještě čas,ale já teda nevím,už bych to chtěla mít všechno pěkně nakoupený,abych se pak nestresovala,že sem na něco zapomněla.Vesni a Sissinko moc vám držím pěstičky,abyste na testíku našli //.5 mrazáčků to je moc krásný,ale doufám,že je nebudete potřebovat.Sanovečko moc mě mrzí,že se to nepovedlo,ale příště se to určitě povede
.Tady je fotka Kamilky v 21.týdnu,na kontrolu ted půjdu 7.7. a už se zase nemůžu dočkat až ji uvidím.
Ahojky
Vesni, moc dekuju za podporu, krasna slova a rady. Flintu do zita nehazim, jen se mi to porad premila v hlave, co by kdyby a tak.. ale cas to doufam vsechno srovna.
Mno doktorka me ted strasila, ze by to mohlo dopadnout az tak, ze by jsme museli mit darovane spermie, ale k tomu pevne verim nedojde. Jsem uplne netrpeliva jak ta genetika dopadne.
Do Brna mam volat az dostanu MS, pak mi pry reknou co a jak dal. Tak musim jeste chvilku vydrzet.
Gratuluju k blaocyste v brisku i k mrazackum.
Drzim
at 7.7. prinese stesti ![]()
Vsem Vam moc dekuju za podporu a
. Jste vazne skvele.
Sissinko, tak jak? Jeste odolavas?
Chmeldi, Jani uplne vas chapu s tim vybavovanim pokojicku a shanenim vecicek pro miminko. delala jsem to u Elisky taky tak… jen jsem se dovedela ze jsem tehotna, tak jsem zacala nakupovat
Ani to vsechno obleceni nevynosila jak rychle rostla ![]()
Jani, Kamilka je nadherna ![]()
Mejte se krasne a cekam jen same dobre zpravy. ![]()
Ahoj holky, tak hlásím, že dnešní kontrola proběhla v pořádku, jen fotečku zase nemáme.:-( Malý měl ráno hlavičku někde v mém boku a nad ní překřížené ručičky a nožičky, takže nebylo téměř nic vidět. Pan doktor mi řekl, ať se zkusím na fotečku stavit jindy, že třeba bude náš malý více spolupracující dítě, což dnes tedy rozhodně nebyl. Dostala jsem poukaz na vyšetření cukrovky, takže příští týden asi vyrazím. Hlavní ale je, že jsme v pořádku a další kontrola nás čeká 21.7. Moc vás všechny zdravíme a myslíme na vás a Jani, Kamilka je fakt fešanda a jak vzorně leží, to Ti můžu říct, že u Kubíka Chmeldíka fakt neznám, ale aspoň o něm pořád vím, že se vrtí.:-) Tak papa a hezký zbytek dne všem. ![]()
Chmeldi nemas se za co omlouvat ![]()
Jani to je fajn,ze se mate dobre ![]()
Sanovecko moc drzim palecky,at vse dopadne dobre.Vcera jsem neodolala a v pozdnich odpolednich hodinach zkusila test,negativni.Po 11 dnech,po ET,tak jsem cela nervozni a uz se bojim si v pondeli udelat test.Myslim,ze si udelam jeste test o vikendu v SO nebo v NE s ranni moci,abych tak nejak se na PO pripravila.
Jinak vsem moc dekuji za drezeni palecku a podporu ![]()
Mejte se ![]()
Ahojky Chmeldi,no pěkně tam ležela až napodruhé,protože poprvé k nám byla otočená zádama,tak sem musela přes půl hodiny chodit po chodbě a pak se nám konečně pěkně natočila.Myslela sem,že tam sebou už seknu chodit pořád sem a tam.Kamilka bude asi spáč po mě,protože ji už sice cítím,ale ne zas tak často.Hlavně,když si sednu nebo lehnu.Ale jak všude čtu,že miminka kopou hlavně večer tak u mě spíš hlavně ráno a přes den.
ahoj všechny čekatelky i mladé těhulky:-)
mám zase dotaz, dnes jsem dostala menstruaci a mam jit na první folikulometrii az 7,7.- takže zase nějaké magické datum…to by v tom byl čert, aby nám všem nepřinesl štěstí
no ale je to až 15 den cyklu.Není to moc pozdě? 13.7.mám jít na odběr folikulu a 18.7.na transfer. To je až 26 den menstuačního cyklu.zdá se mi to vše hrozně pozdě.Měly jste to taky tak????
děkuju za odpověď
Jani moc hezky brisko,Kamilka hezky roste ![]()
Darwin to je dobry,ja jsem sla na ET taky 26 den MS.
Jinak vsem drzim pesticky a preji hezky vikend ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.