Poradna duly
Jana Čurdová
Emanko a fotky budou?
Sandul, taky si myslím, že takhle malé mimi to zas až tak nebere… hlavně se tím teď netrap ![]()
Anleo, taky se jdu rozloučit, tak doufám, že ještě nakoukneš! Moc moc Ti držím palečky, aby to všechno dobře dopadlo a Vy jste co nejdřív drželi svoje štěstí v náručí!!!!!
A určitě nám dávej občas vědět, budem tu jak na trní ![]()
Ja jsem kojo polstar koupily hned na zacatku tehu (nejak v akci) a strasne mi pomohl v noci se spanim..nebolela me krcni pater..a celkove..akorat ted bych potrebovala 2..na kazdou stranu jeden..cpu si ho totiz mezi nohy a pod bok ![]()
Jinak na kojeni staci v pohode vetsi polstar..
Doufam ze jste holky na sraziku fotili..
Anlei tak teda taky se jdu rozloucit..at ti vsechno dobre dopadne a obcas nekomu posli sms..hlavne at jste vsichni v poradku..moc moc moc zdravicka.
No a me zase leje z prsou…ja uz to vidim..budu urco muset odstrikavat,protoze budu mit mlika vic nez v supermarketu. ![]()
ANLEI, taky přeju hodně štěstíčka a určitě všechno dobře dopadne!!!! Těšíme se, až nám to tvoje mrňátko ukážeš ![]()
SANDUL, krásnej domeček
A taky myslím, že tak maličkýmu miminku je jedno, že taťka 3 měsíce nebude. Je mi spíš líto tebe. Jaromír bude taky pořád v čudu - samá služebka - ale zatím nanejvejš tak týden a to je proti 3 měsícům prd.
Nemáš náhodou nový vlásky?
EMANKO, nám tady zvonilo v uších ![]()
FYZIKÁŘKO, já taky nemám kojo polštář. Původně jsem ho chtěla,ale nakonec se mi do něj nějak nechtělo investovat ty peníze, ale mám krásnej velkej polštář,tak snad bude stačit ![]()
Ahoj holky,
Tak ANLEI držím moooc pěsti ať už máš svoje zlatíčko vedle sebe. Ať to
máte v nemocnici co nejkratší.
Sandul, co se týče mrňouska a tatínka, tak se přidávám k holkám … mimísek je ještě moc malý,aby to tolik vnímal. Ale Tobě určitě bude smutno, že?
Fyzikářko, tak kojící polštář jsem si koupila taky ve slevě ( tenkrát ve Sconto nábytku ) byl myslím za tři stovky a slevy na ně bývají často. No každopádně ho používám pořád … asi bych bez něj už neusnula. Ale na kojení asi opravdu bude stačit nějakej větší polštář.
Holky potřebovala bych poradit .. nevíte někdo jak to je, když do rodného listu neuvedete otce dítěte? Já vím, že se na to nikdo v nemocnici ani na úřadech nedívá moc přívětivě, ale dnes jsem navrhla bývalýmu, že jestli mu to tak bude vyhovovat víc, tak ho neuvedu. Zase sme se akorát hádali a když si představím, že se budeme o všem dohadovat i když bude malá ńa světě, tek je mi z toho zle. Jen nevím … vlastně nic nevím. Jak je to pak na úřadech, co mi hrozí, atd.
Budu vděčná za jakékoli info.
Ahoj holky,
srazík byl supr, ale teda jsme nefotili, tak třeba příště, až se „srazíme“ i s mimčama ![]()
Kojopolštář mám ten levný z Plusu, ale nějak jsem si na něj nezvykla na spaní, tak jsem zvědavá, jestli ho budu využívat alespoň na kojení.
Tyninko, moc o tom nevím, ale asi bych ti to moc nedoporučovala, nevím, jakou máte dohodu s partnerem, ale když nebude v RL, co když si časem rozmyslí platit na malou? A taky některé sociálky pak nevyplácejí žádné dávky, na které bys měla nárok.
Tady je odkaz na jednu starší diskusi, ale nevím, nakolik je to stále aktuální, snad ti to pomůže:
http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…
MOSE, děkuji za odkaz. No buď to bude tak, že bude v RL uveden, bude platit, stýkat se s námi a bude součástí našeho života a nebo nebude uveden v RL a tím pádem by nic neplatil a zmizeli bysme si vzájemně z života.
Ale dost špatný by bylo, kdyby mi kvůli tomu třeba neplatili rodičák.
Už tak mi určili to nejpomalejší čerpání, protože jako studentka nemám nárok na mateřskou, takže kdyby mi ve třetím roce sebrali ještě něco z těch 3800Kč, tak už neví jak bysme to dělaly.
Holky díky,
mě se nechce dávat peníze za něco, co možná ani nevyužiju a pak mi bude ležet doma. Zkusím ho půjčit od sousedky a uvidím.
Anleo, drž se.
Já za chvíli metu zase do školy, kvůli vysvědčení ještě tam jdu příští týden a pak už fakt budu ležet s nohama nahoře.
Vcera jsem potkala bývalého žáka, dělá teď modeling , tak dávám odkaz pro rozptýlení
http://www.talentgalaxy.com/preview.php?…
DOBRÉ RANKO ![]()
Tak jsem se začetla u ledňátek a mají tam odkaz na suprovej filmík s krtečkem pro děti O králičí rodince…jak přišli malý králíčci na svět. Fakt jsem se pobavila, pro děti je to paráda ![]()
Jo, to jsem se vás chtěla zeptat. Do čeho oblečete mimča, až je povezete z porodnice? Já budu mít body s dlouhým rukávem, dupačky, teplejší kabátek, tenkou čepičku, na to teplej kožíškovej overálek a teplou kapucku a v autosedačce ji zakutáme ještě do deky… není to málo? Máme to domů ani ne 10 minut autem,tak si myslim, že by to mělo stačit pokud nebude -10 ![]()
Tyninko , moje máma pracuje jako matrikářka, tak jsem se jí zeptala. Říkala, že pokud neuvedeš otce do RL, naopak budeš mít nárok na víc sociálních dávek, je nesmysl, že bys kvůli tomu přišla o mateřskou. Budou tě brát jako samoživitelku. Do RL můžeš pak napsat otce kdykoliv a výhoda je, že ne jen jeho. Pokud si prostě pak najdeš partnera, zajdete jen na matriku a připíšete ho na RL a nikdo nebude zkoumat, jestli je biologický otec nebo ne. Takže pokud se vdáš, nebudeš mít problém s tím, aby se Viktorka jmenovala stejně jako vy, to mi přijde velká výhoda. Pokud bys teď uvedla otce do RL, tohle všechno by šlo jenom s jeho souhlasem a tvůj nový partner by musel Viktorku adoptovat. Ale samozřejmě oficiálně by ti nesměl dávat žádný alimenty, jestli se s ním dohodneš, tak prostě by ti musel platit na černo. Máma říkala, že pokud jsi rozhodnutá ho netahat do svýho života, je výhodnější s ohledem na budoucnost ho na RL neuvádět. Ale je to samozřejmě tvoje rozhodnutí, taky je asi důležitý, jak se k tomu staví on, jaký má zájem a tak. Možná ti teď přijde předčasný řešit to příjmení, ale já když jsem se podruhý vdávala, Bára docela těžce nesla, že se bude jmenovat jinak než my a já nechtěla nosit jméno po člověku, se kterým už nechci nic mít. Honza nejdřív dovolil Barče, aby se přejmenovala, pak to stáhnul a docela ji s tím potrápil. Teď je to v pohodě, zvykla si a neřeší to.
Ahoj holkyyy,
tak já jsem ostuda vůbec jsem nevěděla, že už tady máme první miminko
Mám toho hodně co dočítat, ale nevím jestli to někdy stihnu ![]()
EVI: předně moc a moc blahopřeju k narození Adámka (krásné jméno
) a přeji hodně zdravíčka, štěstíčka a lásky.
a ANLEA už je v nemocnici? Tak aspoň na dálku přeju hodně štěstí a ať je všechno bez problémů. No asi jí písnu ještě sms.
My děláme obr přípravy na příchod miminka, uklízíme, vyhazujeme nepotřebné věci, přestavujeme, chystáme, dneska budeme skládat skříň a snad už všechno ustavíme. Takže nemám skoro čas a bývám už z toho všeho pěkně unavená, ale už to tady začíná být znát a snad se tady všechno co potřebujeme vejde.
Vypráno už mám akorát ještě vyperu fusak ten z emitexu může do pračky tak to je fajn. Používala jsem ho ještě loni u Adámka a jsou v něm ještě drobky z rohlíků ![]()
Včera jsem byla na poradně a malá váží cca 2700g takže to vypadá, že bude určitě menší než Adámek což jsem docela ráda
jinak na porod to prý zatím nevypadá.
Holky všechny vás moc zdravíme a posíláme pohlazení bříškům a snad tady budu zase častěji.
Andrea
Zdravím Tyninku
my se ještě neznáme, ale všimla jsem si, že budeš mít taky Viktorku tak to tady budou dvě ![]()
A.
Ahoj holky,
Marty,vlasky mam svoje..tmavovlaska..akorat jsem na ty blond konce dala tmavy tuzidlo..nechci davat zadnou chemii ted v tehu..jsem rada ze mi prestali padat vlasy..
Tyninko,styskat se mi urcite bude..ale nastesti jsme spolu porad na Skypu,a myslim ze budu mit s malou tolik prace ze mi to utece jako voda..
A vic nevim na co jste se ptali,protoze ted mi jsem vlitlo nase tornado neter Johana..a v tu chvili clovek vsechno zapomene,protoze musi chytat veci kolem.
BAF
![]()
Tak jsem zase tady ![]()
Holky, tak ten náš prďolka se narodí příští týden ve čtvrtek, ve středu mám nástup v půl 2 a ve čtvrtek ráno bude mimoušek nasvětě. Teť mi udělaly všechno vyšetření co k tomu potřebují a dohodly jsme se že je zbytečný abych tam teť ležela že by semnou stejně nic nedělaly tak ať si ještě užiju klid doma.
Když mi řekly že budeme mít Vendu už příští tejden tak jsem se fakt rozbrečela, je to tak neuvěřitelný, už takhle brzo. No a taťka hned cestou domu stačil obvolat kamarády ať si na příští víkend nic neplánují že se to musí pořádně zapít ![]()
Takže se hlásim dobrovolně k tomu že budeme předbíhat holky z ledna ![]()
Všichni na nás v tý nemocnici byly moc hodný,ochotný a celkově jsem moc ráda že jsme si vybraly tuhle porodnici.
Ježiš já jsem z toho úplně mimo.
Chci Vám všem moc poděkovat že ste na nás tak myslely ale příští tejden musíte znova, a holky, prosím,ve čtvrtek nám všechny držte palečky.
Jo a ještě něco, včera mi můj dr tvrdil jak má malej nacpanou hlavičku dole a my jsme otočený hlavičkou nahoru ![]()
Jsem malýho plácala po prdelce a ona to celou dobu byla hlava,chudák malej,snad mi to odpustí ![]()
Tak papa, jdu se napapat a pak Vás dočtu
Anleo , tak to jsou skvělé zprávy. Už kvůli Alence, že nebudeš tak dlouho z domova a zkrátilo se vám to čekání. Je fajn, že tam nebudeš ležet, určitě bys myslela na nesmysly a na Alenku a depkovala bys. Já se toho taky bojím. A musím říct, že Bára je už velká, ale taky na ní vidím, jak je z toho nervozní. Pořád se mazlí, pusinkuje mě i břicho, skoro okolo ní neprojdu, aby se na mě nevrhala. A to si určitě ona nepřipouští, že by to mohlo špatně dopadnout, ptala jsem se jí, jestli se bojí, že pak na ní nebude mít čas a jenom prý se chce namazlit předem, když pak budu nějakou dobu z domova. Fakt to ty děti prožívají ![]()
Tak příští čtvrtek už budeme mít 2 kluky, tak kdo další? ![]()