ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
fyzikarka
21.1.08 08:59

Ahoj holky,
tak kosmetiku na mimčo nemám žádnou, musím dokoupit. A včera jsme s hrůzou zjistila, že mě tlačí i jinak pohodlná podprsenka, takže musím koupt ty kojící, to by Pavel nekoupil.Akorát doufám,že velikost něco jako čepička pro dvojčata se dělá.
Jak se vám v noci spí? Já jsem vyřízená, spím na boku, bolí mě kyčle a pořád se budím.
Holky, Ema je krásný jméno.
Tyninko, studovat s bříškem, jsi dobrá.

• Citovat
  • Upravit
1975
21.1.08 10:08

Ahojky v pondeli,

Diky holky za vase odpovedi co se tyka vecicek pro mimi…myslim ze jsem na tom jako Tyninka..plenky Pampers New born,vlhceny taky Pampers…akorat jeste teda nemam nic koupenyho :lol: ale nejak ted nevychazim z penezma,cekam na vraceni od socialky,ale ty jakmile maji vracet tak jim to trva…ale holky co me zarazi,nikdo nemate kosmetiku Johnson…proc? mate s ni nekdo spatny zkusenosti? me se tam totiz strasne libi ta :,-(a na to dobry spani..a tady u nas v porodnici taky pouzivaji Johnson..tak nevim.. :roll:

Mose o otokach mi ani nemluv..ja rikam ze jsem jak velryba v rozkladu..nejhorsi jsou nohy..hlavne prava..tu mam skoro kazdej den jak konev,ani prsty nejsou poradne videt..ale koupila jsem si krem na otoky od Elasti-Q Relax (je i na bolavy zada) a tak aspon 3× denne mazu,nohy i ruce..a mam klid..teda aspon trochu..ale uz jsem musela sundat i snubak jinak by mi amputoval prst.

Emanko..ja budu mit malou jen v lehkych dupackach,fleecovej mikince,bavl.cepice,kombinezu a pak tu autozavinovacku od Emitexu..takze myslim ze moc nabalena nebude..

Jinak o tom spani..no neni to nic moc..ale nestezuju si..akorat jsem lempl na to curani..nechce se mi vstavat a pak to nestiham malem..jinak me boli kycle,obcas bricho..hlavne teda podbrisek…a mala porad kope..furt jede,jak certik.

To je hrozny kdyz koukam na ten svuj metrik ze uz jen 5 tydnu..a co mate rikat holky vy,co jste jeste v predstihu..

Holky ty kojici poprsenky se pak nosi i na spani? to umru..ja mam nejradis ty prsata vypusteny ven.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
21.1.08 10:10

Jinak Marty o tom bydleni my povidej..my teda mame jen psa..ale nastesti ten je vic u nasich..ale jinak mame byt 2+1…takze ja mam maly postylku narvanou u svoji strany postele a tatka se mlati o topeni kdyz rano vstava..jinak loznici mame spis udelanou jako pokojik..ale nedovedu si to predstavit za par let az budou malej tak 4 roky. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
21.1.08 10:16

Fyzikarko, „čepičky pro dvojčata“ :D :D
Já si pořád lebedím v jakési sportovní bavlněné věci od Háka za 39 korun, nějak se i vytáhla…

Holky já jsem taky ukecaná a stručně se vyjadřovat neumím, no, možná ani nechci :wink:

Kdybych čekala holčičku, tak by určitě Ema byla v užším výběru jmen. Já mám vyplněné všechny papíry na Bulovku, včetně podepsaného informovaného souhlasu s porodem, to mi připadá vcelku legrační. No a jména jsme tedy napsali oficiálně obě - Vojtěch David.

Spím taky mizerně, budí mně kyčle, dneska jsem vzdala i přesun do postele a místama jsem sledovala tenis a od šesti už jsem definitivně vzhůru. Jdu na oběd s „rodící“ kamarádkou a večer na cvičit na balony, ale jsem líná úplně maximálně.

A nemoci ať se vám všem vyhýbají!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
21.1.08 10:16

Ještě k tomu jménu - můj táta říká, že když se řekne Ema, vidí tu tlustou hospodyni z Nemocnice na kraji města :lol:

Sandul , já si pamatuju, když jsem měla malou Báru, že se říkalo, že českým dětem kosmetika Johnson nesedí, ale to jsou asi takový tlachy. V podprsence se bohužel i spí, protože bys ses tím mlíkem namočila - musíš mít pořád ty vložky, jak se v noci převaluješ (už aby to bylo, co?), tak to teče pořád.

Víte, co se mi teď stává? Jak jsem nastydlá, kejchnu a přitom si čůrnu do trenek :lol: Asi jak se to tam roztahuje, mám ty svaly nějak povolený nebo co. Normálně jsem si kvůli tomu vzala slipovou vložku. Jak stará bába :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
21.1.08 10:37
Emanka píše:
Ještě k tomu jménu - můj táta říká, že když se řekne Ema, vidí tu tlustou hospodyni z Nemocnice na kraji města :lol:

Sandul , já si pamatuju, když jsem měla malou Báru, že se říkalo, že českým dětem kosmetika Johnson nesedí, ale to jsou asi takový tlachy. V podprsence se bohužel i spí, protože bys ses tím mlíkem namočila - musíš mít pořád ty vložky, jak se v noci převaluješ (už aby to bylo, co?), tak to teče pořád.

Víte, co se mi teď stává? Jak jsem nastydlá, kejchnu a přitom si čůrnu do trenek :lol: Asi jak se to tam roztahuje, mám ty svaly nějak povolený nebo co. Normálně jsem si kvůli tomu vzala slipovou vložku. Jak stará bába :lol:

Jeee prevalovat..co to je? to uz jsem dlouho nedelala…

Emanko ja jak jsem byla nemocna a kychla nebo poradne zasmrkala tak jsem si nejenom krupla do trenek,ale jeste jsem si zmachala kosili od mlika nebo mleziva co mi strasne pri tom nachlazeni teklo..takze jsem pak byla zrala na sprchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
21.1.08 10:53

Ahojky těhulky,
tak tu máme zase další týden. No když se bavíte o tom učůrávání… včera se mi taky stala příhodička.. jsem se Radimkem tam smála, až jsem si taky ukápla do textilu a to se mi pak chtělo smát ještě více. Musela jsem letět na záchod, jinak by mi to asi teklo i po stehnech. Naštěstí se mi to nestává běžně :lol:
Co se týče oblečení co porodky, já mám připravenou bavlněnou košilku, přízový kabátek, dupačky bez rukávků, ponožtičky, teplej kabátek, přízovou čepičku na tom kabátkuje kapucka, takže použitelná jako další vrstva na hlavičku, a fusak, v nejhorším bude ještě deka, ale to myslím, že to mám tak střídmě.
Jinak z kosmety nemám nic, stála jsem tak minulej tejden v drogerii u regálu s těma věcma na miminka.. no koukala jsem tam asi 10 minut a pak jsem se sebrala a šla pryč. Usoudila jsem, že vlastně nevím ani co budu v začátcích potřebovat a vůbec co za značku koupit. Říkala jsem si, že se budu muset poradit.
Ad. ten porod doma na BC, raději to nečtu, pak mi haraší a zdají se mi divoké sny.. takže raději ne.
Evi , doufám, že se malý rychle aklimatizuje doma a budeš nám moci brzy napsat své zážitky z toho jak putoval Adámek na tento svět.
Anleo , jsem ráda, že jste doma a v pořádku, ve čtvrtek vám budeme moc moc držet palečky.
Fyzikářko k těm dětským čepičkám místo podprdy.. já už jsem taky konstatovala, že si budu muset pořídit dva cedníky a vzadu je svážu lanem. Budu totiž potřebovat 75F což je docela problém, protože na tak velkej košíček je pak většinou i velkej objem. Tak uvidíme. Už teď mi paní říkala, že ji budeme muset asi objednat. Vzala jsem si zatím tedy vel. 75DD je bez kostic a je taková hodně pružná, takže jako krizovka super a stála jen 200,– ale byla jen jedna. Kdyby měla kostice, tak je malá. Uvidíme. Ale to bych taky asi nedala Raďovi, aby mi ji šel kupovat.
Holky ještě jsem se chtěla zeptat, ten líh na ten pupík je potřeba vždy? Nikdo nám na kurzu nic takového neříkal, tak si říkám, abych si to nepořizovala zbytečně a jak se ještě přesně jmenují ty kostičky co se trhají takové ty z materiálu jak papírový kapesník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
21.1.08 11:19

Ahoj spolutěhulky :lol:
Děkujeme za držení palečků na čtvrtek ale určo to zvládneme.
Emanko: Děkuji za popis,budu se snažit dát se co nejdřív dohromady abych mohla mít prcka u sebe ale když mi bude zle a nepůjde to tak to taky přežijeme.
Holky, s tim spanim,no hrůza.Přetáčim se z jednoho boku na druhej, do toho mě pálí žáha,bolej záda a pomalu každou hodinu musím jít čůrat takže toho tak moc nenaspim. A tak kolem 3 chodim na internet protože už jsem vyspalá a né a né zabrat.Ale už to mám za pár.
Dneska v noci jsem hledala něco o tom císaři a už se ani nebojim,ty plánovaný dopadají dobře jak je na všechno čas tak jsem klidná.
Holky,můžete mi prosím někdo písnout meilovou adresu kam by Vám mohl taťka poslat fotky malýho, nevím jestly by je zvládnul vložit do galérky ale myslím si že asi né.Tak kdyby Vám to někomu nevadilo, abyste viděly toho našeho prďolu hned za čerstva :lol:
Jinak už nevim co ste psaly,mám výpadek paměti.
Taky obdivuju Tyninku jak zvládneš ještě školu, já si nepamatuju vůbec nic,opravdu obdiv :wink:
Holky, jdu si dáchnout po obídku,nějak mě to zmohlo :oops:
Opatrujte bříška :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
21.1.08 11:34

Anleo , poslala jsem ti SZ s mailovou adresou, snad ti dojde.

Petr chce jet dneska odpo do Tábora kvůli krbu do baráčku, doufám, že ho přemluvím a nepojedu s ním. Moc se na tu dlouhou cestu necítím kvůli tý blbý viróze. Jdu si taky dáchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
21.1.08 11:49

ahoj brichatky,
zdravim po vikendu!! U nas se tentokrat montovalo a pripravovalo, takze nasi budulinci uz maji pelisky pripraveny. Hodim vam pak nejakou fotecku do galerky :-)
Jinak s tema vecma pro mimi na cestu. taky mam bodynka, dupky, mikinku, pak takovej chlupatej kabatek a v tom je supnu do kombinezky a hotovo. a na hlavicku jim dam takovou tu bavlnenou cepku a na to mam taky tu chlupatou, stejou jak ty kabatky. Mame to sice z porodnice trochu dal, rozhodla sem se nakonec pro tu Ostravu, ale stejnak pojedem autem, tak tam bude teplicko.
No, z te kosmetiky, to sem docela koukala, kolik toho mate. Ja mam jen nejaky ty zakladni veci, jako bepanthen, rybilku, lih na pupik. Ale nejaky olejicky a tak ani ne. Nam vykladali na predporodnim kurzu, ze je lepsi ty prcky nejdriv myt jenom ve vode a kdyztak je namazat tou modrou indulonou. No uvidim, mrknu jeste jednou na to, co mate a pak taky asi neco prikoupim.
Evi, taky te vitam z porodnice!!!
A Anlei, ve ctvrtek drzim pesticky. Ja byt tebou, tak z toho cisare strach nemam. Ty planovany sou fakt v pohode. Mam o tom nactenyho plno, a vetsinou ty holky pisou, ze prvni den to boli hodne, ale dulezity je vstat a rozhybat to, a pak druhej den, uz to byva v pohode.
Acho jo, jak sem zacla psat, tak sem si rikala, ze se na cosik musim zeptat, no a hlava derava, uz nevim samozrejme na co. Tak si snad vzpomenu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
21.1.08 12:44

Ahoj spolutěhulky 8)

Evi, vítám Tě doma z prodnice, Adámek je fešák, fakt se vám povedl a těším se na další fotky a vyprávění :wink:

Anlei, tak to je skvělé, strašně se Ti to krátí, takže ve čtvrtek na Tebe moc moc budem myslet!!!

A kosmetiku taky ještě žádnou nemám… ale už musím, si to říkám aspoň týden… dneska jsem byla na pásech v porodce, tak jsem dostala i na vyplnění papíry… tak si s taťkou sednem 8)

A otýkám taky a čímdál tím víc se těším až se malá vylodí… nejradši už bych ji ňufíkovala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
21.1.08 12:59

Ahojky,

Sandul - ja jsem Johnson neporizovala, protoze jsem mela pro sebe nejake tekute mydlo a telovy olej a vubec mi to nesedlo mydlo vysusovalo a olejicek byl takovej nijakej - mel byt levandulovy ale nevonel…takze Johnson nee…

Emanko - ja slipovky nosim uz asi dva mesice kvuli vytoku, takze koukam ze se budou hodit i nadale :wink: jinak testiky na streptokoky a jine potvurky mam v pohode, pri porodu nebudu potrebovat antibiotika…chci darovat pupecnikovou krev, tak to snad bude no problem… jinak do nosu si muzes strikat tu morskou vodu - ted nevim jak se to jmenuje, musela bych hledat - to je bez chemie a zvlhcuje to sliznice a uvolnuje nos docela dobre …

Tyninko - drzim palce na dalsiterminzkousek, ja bych ted uz na uceni taky nemela myslenky, co si nenapisu, to nevim… :roll:

Me posledni dobou trapi bolesti stydke kosti, kdyz dyl sedim u PC, tak sotva vstanu, no a otekam taky, zatim jen nohy …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 13:02

Jo, já už se taky těším ANN…mrkněte na Emičky domeček do galerky…pěkně mi bříško za poslední dva týdny povyrostlo 8O A malá se taky kroutí pořád, ta snad ani nespí holka jedna :P

Tak já jdu na nákupy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 13:14

Holky sorry, dala jsem tam jednu fotku 2×…prostě střevo :oops:

PETULINKAS, krásný doupátka :D

Mně dneska přiveze kamarádka košík,tak se těším :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.1.08 14:37

Ahoj holky,

teda jak se nám ty termíny blíží tak se prodlužují komentáře nepřipadá vám :D Já jsem si s Adámkem na chvíli lehla po bědě jenže kříže a kyčle mi už nedovolí ležet ani na jednom boku a na zádech se dusím tak jsem radši vstala.
Jinak už máme taky přestavěno. Nová skříň stojí. Adámek i Viktorka už v ní mají věci. Teda Viktorka ještě nemá všechno vyžehleno tak jen to co je hotovo :) V Ikea jsme včera koupili malý přebalovák. Postýlku postavíme asi během týdne. Na malou asi budu mít půjčenou kolíbku. Chtěla jsem koš, ale nikdo ho nemá a nový je drahý a myslím, že je to i zbytečné na tu chvilku. Vůbec netuším jak to budu dělat když budou děti spát každý jinak a Adámka musíme ještě uspávat :roll:

Jinak jsme taky nakoupili kosmetiku v DM, ale moc toho nemám. Na koupání mám od Bubchenu, dětské pleťové mlíčko od Hippu, na opruzeniny taky krém od Hippu, nějaký ten krémík proti větru a mrazu. Plínky máme fialové Tesco. Máme s nima dlouhodobé zkušenosti tak snad budou vyhovovat i mimču :) a vlhčené ubrousky pampers sensitiv. Jo a hlavně jsem v lékárně koupila rektální rourku. U Adámka bych se bez ní neobešla.

Oblečení pojedme z porodnice asi v bodýčku, dupačkách, kabátku nebo svetříku, teplejší kombinézce a fusak od Emitexu no a čepičku. Možná to ještě doladím uvidíme podle předpovědi počasí :)

EVI: vítám vás doma z porodnice a taky se těším na tvoje vyprávění :)

ANLEI: ve čtvrtek držím pěsti.

MARTY: jo tak já jsem si taky v DM koupila porodnické kalhotky vel. XL fakt nevím co mě to napadlo. Tyhle určitě nevyužiju. Myslím, že by se tam vešly tři těhule :D

SANDUL: já sab simplex nekupuju a asi ani nebudu. Vůbec nám nepomáhal. Lepší byly kapky na bříško Baby calm. Můžou se od 1 měsíce.

EMANKA: přeju ať jste brzy zdravé.

TYNINKA: jakou děláš školu? Určitě jsi to tady psala, ale než bych to našla :roll:

Jo a porod doma je pro mě nezodpovědnost nic jiného. Nikdo nemůže předvídat co se může přihodit. Já jsem měla Adámka taky přidušeného a sama jsem měla po porodu problémy. Nevím co by si s náma Adam doma počal 8O Jasně něco jiného je když to někdo nestihne, ale rozhodnout se tak jen proto, že se mi v porodnici něco nelíbí… no radši to dál nekomentuju.

Joo a ještě jednu věc jsem chtěla. Holky mi se při porodu hodila žínka. Dělala jsem si z nich studené obklady na čelo. Určitě beru zase.

Tak a už radši končím.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí