ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3492
22.1.08 13:03

Ahoj holky,

Ostrava hlásí taky hnusné počasí. Před chvílí jsme se vrátili ze školičky herničky dala jsem Adámka spát a hned psala mail do práce kvůli papírům ohledně mateřské. Vůbec nerozumím tomu proč mi tam datum mateřské co jsem měla s Adámkem a ne na nenarozené mimčo. Blíží se konec ledna a já to ještě němám vyřízené. Mám v tom pěkný zmatek a jsem z toho nervózní :( ale s tím mi asi neporadíte co :?

Včera jsem taky byla na cvičení a docela jsem si to užila. Jinak často slýchám, že v únoru bude hodně mamin a plné porodnice tak jsem zvědavá.

Já si teda jídlo do porodnice neberu teda určitě ne na sál. Neměla jsem na to ani pomylšení. Ono už i tak se často dělá při porodu špatně :roll: Je to podobné jako když někdo radí vzít si třeba oblíbené cédéčko. Pamatuju si jak už jsem nechtěla ani nic slyšet na to jíst :lol:

Jdu uvařit aspoň polívku.

Jo Anlei užij si poslední hodiny s bříškem a těšíme se na další mimčo :)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.1.08 13:07

Anleo , já myslím, že já jen tak neporodím, cítím se úplně stejně jak před měsícem. Když čtu v lednu, jak holky v noci poslíčkujou a je jim třeba týden předem špatně, tak si myslím, že se fakt vůbec nic zatím nechystá. A teď jsem i docela ráda, musím se zmátořit co nejlíp z tý rýmice. Tak si užij poslední noc doma, musí to být fakt zvláštní pocit,když víš, že ani ne za 2 dny budeš toho prďolu chovat. Na nic nepospíchej a pořádně si odpočiň, pak si ponocování užiješ dost.

Tak jsem tady strávila pěknou skoro hodinku vybíráním kombinézy :lol: Doufám, že mi jí paní pošle a dostanu jí včas, mám na to jen příští týden.
Vybrala jsem béžovou - to je asi naše nejfrekventovanější barva, co mám na emánka :lol:

Dávám si teď záležet, abych chodila spát až kolem půlnoci, jinak se vůbec nevyspím a čumákuju. Ale moc mi to nebaví. Zítra už asi pošlu Barču do školy, tak se budu nudit ještě víc.

Petrajdo , jak je tam Zdeenja dlouho - ale možná, že jí nezačaly ještě bolesti, ne? Snad jenom dostala první piluli, třeba se to hned nevyvolalo. Já s tím teda nemám zkušenosti. Mars to snad neměla moc dlouhý - jestli jsem dobře četla, tak o půlnoci voda, ráno epidurál a narodila se po obědě? To snad docela jde. Ale čertví, jestli je lepší rychle a větší bolesti nebo pozvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.1.08 13:13

Tak někdo se tu ptal na Zdeenju z ledňátek:

Právě přišlo od Zdeenji : Ahoj, od 12:02 uz jsem tu, merim 49 cm a vazim 2790 g. Vsichni tri jsme v poradku. Jo a jmenuju se Alzbeta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
22.1.08 13:14

TYNINKO: jojo s malým jsem si fakt užila. Byl uřvánek plakal pořád v leže, na rukách prostě pořád a ještě k tomu nespal. Doma neusnul vůbec a když už usnul u prsa a já ho položila tak byl v minutě vzhůru a znovu brečel. Už jsem tady psala, že jsme byli i na pohotovosti protože to fakt bylo šílené :? Vůbec neznám poklidé procházky s kočárkem atd. no snad to bude teď všechno klidnější. Porod byl takový normální bych řekla průměr 12 hodin, ale konec byl trochu složitější. Špatné ozvy Adámek vysoko tak mi rychle pomáhali tlačením na břicho. Byl trochu přidušený a já jsem byla nejen hrozně moc šitá, ale taky jsem měla pohmožděný močový měchýř a týden jsem měla foley. Nevím jestli to píšu dobře, ale ty asi budeš vědět o co jde. Po týdnu jsem se konečně sama vyčůrala :roll: no a tak teď stresuju jaké to asi bude tentokrát. Jinak mě to do zdravotnictví taky táhne, ale na školu si netroufám zvlášť ne teď když budou dvě děti. Myslím, že vyšší zdrávka bude fakt těžká a tam se člověk prostě učit musí.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
22.1.08 13:38

Ahoj holky,

Nejdriv gratuluju holkam z ledna k novym miminkum a zdravim na BC :wink:

U nas se neco deje:
Byla jsem pred pul hodinou na WC na male a citim teplo i z uplne jine dirky nez jsem cekala a na papiru jsem mela krev … nebyla jasne cervena, ale nebyl tam ani hlen, takze to zatka asi nebyla… ale zase uz vic nez mesic nosim intimku, kvulivytoku, tak to mi mozna odchazela zatka postupne…co myslite? Tak mam vlozku a cekam co bude dal… Rano jsem trochu uklizela a nosila i trochu tezsi veci a lezla na stul, tak to mozna bude z nadmerneho pohybu, tak jsem si na chvili lehla a cekala jaestli se prcek bude hybat..a normalka, mrskal sebou rano po probuzeni a ted taky, jinak me nic neboli… Jdu dobalit tasku podle seznamku (asi budu mit jednu, ztratila bych pak prehled, kde co mam)…

Jinak jsme vcera jeli od nasich busem a na Zenklove jsme zustali hodinu stat kvuli bouracce…fakt drsny - chlapek jel v levem pruhu a najednou pry vyjel na obrubnik, zacal parat zabradli u tramvajovych koleji, to ho vymrstilo do vzduchu, proletel prosklenou zastavkou a zastavil se o betonovou zed podchodu…chladic z auta pak lezel 60m pred autem, takovou mel setrvacnost, kdyz nabourali…museli jet strasne rychle … po hodine cekani nas autobusak pustil a my museli jit asi 2km na Kobylisy..no dorazili jsme az v pul jedenacty…ja chtela jeste sundat pradlo, ale manza, ze to mam nechat na rano, no a rano u nas slejvak, takze jsem vybehla jen v kratasech a mikine a gumacich zachranit, co se dalo…Docela silnych poslednich 24h…

Tak mi drzte palce, kdybyste mely podobnou zkusenost s tou krvi, tak dejte vedet, na kontrolu do porodky jdu zitra rano, tak tam mi snad reknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.1.08 13:39

Ajji, ve ktere porodnici v Ostrave budes rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.1.08 14:17

No Endy , že bys byla další na řadě? To asi bude ta zátka, ne? Já jak jsem tady četla, může odcházet na víckrát, klidně začně odcházet i týden před porodem, může být narůžovělá, hnědá, prostě to není moc stejný. Je to známka, že se začíná něco připravovat, může to být zítra nebo za ten týden.TAkže ale tašku určitě dobal :lol:

Připadá mi, holky, fakt roztomilý, jak si tady začínáme psát, kdo si co kde ucvrnknul, jak probíráme věci, o kterých se jinak moc nemluví, co? Mně se tohle na porodnici moc líbilo, jak jsme tam všechny ztratily zábrany a měly jsme prču tady z těch věcí. Nikdy nezapomenu na holku, co se mnou ležela na pokoji, přivezli ji po porodu a aby jí nebolela ta rozstřižená hráz, přinesli jí kondom naplněnej vodou a zmrznutej v lednici a ona si to tam tak různě nastrkovala a poonanovávala, strašně jsme se tomu smály, mně málem z toho praskla jizva. Já mám vůbec na porodnici moc hezký vzpomínky, doufám, že to bude stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
22.1.08 14:37

Emanko, me to tedy prijde trochu zinantni, ale za ty nervy mi to nestoji, to se radsi zeptam, zejo?… Navic takhle na dalku to je jednodussi nez z oka do oka, to bych se asi stydela vic ;o)

Jinak porad tece,trosku, spis hneda … tak balim, ted jsem musela vyprat pantofle, bych se je tam stydela vybalit, asi by nas nutili vzit si pres prezuvky jeste navleky :oops: ;o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
22.1.08 14:42

LUCI, SANDUL tak ZDEENJA už má hrošátko! Slzička ukápla!

Do galerky jsem přidala fotky košíku,kterej bude okupovat naše Emička první 4 měsíce :wink:

ENDY, téééda…já vim prd coby prvorodička, ale jako nástěnkářka říkám miminečko sem :P

EMANKO, tak to muselo být fakt supr s tim kondomem! :D A je to fakt paráda, že si to tady můžem všechno říct :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.1.08 14:46

Endy,
no paaani, tak ze by fakt neco? No sem teda zvedava, jestli tu budeme mit za chvilku dalsiho prdolku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
22.1.08 14:53

Já jsem z vás holky dneska tak nervózní…jak všechny roděj a tak…snad to nejni nakažlivý, přecijenom máme s Emičkou 30 dnů 8O 8O 8O čásek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
22.1.08 14:54

Holky nestraste, nechci predbihat a navic jsem si myslela, ze si nejdriv prectu nejake zazitky z porodu......

Ale asi to bude vsechno, fakt nic jineho mi neni…

…a chlazeni je vtipny ;o)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
22.1.08 15:01

Endy, já myslím že to je zátka, může to být za chvíli nebo taky za týden, tak nás hlavně nenapínej, jo? A ty máš jít zítra na Bulovku? A vůbec, neměli jsme na sebe nějak počkat s tím porodem? Hm, že by to znamenalo, že se u mně taky začne něco dít ? :D Držím palce a ozývej se :!

Já jsem zpátky z kontroly, jsem úplně zavřená, ale prý se to může změnit než dojdu na tramvaj, takže to neznamená nic, malej je nalehlej hlavičkou úplně dole a prý budu mít porod snadný a rychlý - tak nevím, jestli mně chtěla uklidnit, nebo tomu mám fakt věřit :roll: A příště už do porodky… Přibrala jsem za ty tři týdny zase kilo, ale je to všechno ta voda, co zadržuju, tak to pak bude pěkná průtrž :D

Nedívali jste se někdo v neděli na čt2 na dokument o „nových“ přístupech k porodu? Bylo to z konce 80. let, když se začínalo úplně prvně s přitomností tatínků, přítmí apod. Já na to koukala a měla jsem slzy v očích, ani ne tak dojetí, jako vztek, protože tam přesně ukazovali, jak ještě když jsem rodila já na začátku 90. let se k rodičkám chovaly, hlavně sestry. Ten jejich povýšený nezájem, takové to „já vím všechno líp“, fakt se mi to vybavilo úplně plasticky. Docela by mě zajímalo, jestli je to i dneska takové, vím, že někteří doktoři jsou takoví samozřejmě taky. Já tedy ztratila o zdravotnictví iluze i většinu respektu, po těch letech co dělám ve farmacii a jednám s nimi :( Začínám litovat, že jsem dala na odmítavé reakce hadů a odpískala porod doma. Jo a mmch prý ten dokument jim nedovolili nikdy vysílat, až teď po dvaceti letech :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
22.1.08 15:07

ENDY: no něco se určitě děje. A nechce se ti na velkou? no já vím blbá otázka, ale takhle mi začínal porod. Taky jsem měla ze začátku jen trochu krve. A stahy zatím nemáš žádné? Takové jako by menstruační bolesti.

PEŤO: asi na Fifejdách stejně jako Adámka. Ty kde?

Jedeme ke kamarádce na návštěvu mrknout na mimčo. Tak jsem zvědavá jestli nám jich tady brzy takjy pár nepřibude :)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
22.1.08 15:16

AJJO: jinak nic, ..... zadne kontrakce, tvrdnuti, bolesti zad apod.

MOSE: neboj, urcite to bude jine, lepsi ;o)) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí