únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6365
29.7.08 17:08

Sammmy : Ne, ne. Jsem hnědovlasá a na krátko :wink: Blondýna šla po mě. Můžeme se někdy domluvit třeba ve Fulneku, až tam budeme. V kavárně mají super zmrzku a čokoládu 8)

Leni : 10 tis. za porod se mi taky zdá vydřidušství, ale v dnešní době docela běžné :( On ale přijede, když mu zavoláš, že rodíš, ne? Takže to je jako „služba navíc“.

Lenoušku : :cry: To je moc smutné :cry: Dělala jsi, co jsi mohla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
29.7.08 17:37

Holky jen jsem vás prolítla a koukám že Sammy má už po NT.
Gratuluji k NT :) A na kref držím packy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
29.7.08 18:18

Ahoj bříška :-)
já jsem vylezla z pelechu-zalezla jsem tam, pač mě bolely zase tak záda-sakra už :-( by mě zajímalo, jestli je mám opravdu pochroumaný z nemocnice, nebo to patří k těhotenství :nevim:
No a honem letím semka :lol:

Miruš 82 moc gratuluju k výsledkům-krásně to popisuješ-si to člověk hned představí.........a Mirunko-když jdeš na odběr choria, tak už ti přece plodovku brát nemusejí, ne???Přece tě nemůžou takhle trápit-neřádi :-) Vždyť odběr choriových klků je 100%ní-zrovna jako plodovka…A ť mě neštvou-takhle maminy stresovat :-)

Sammy Miško-moc gratuluju taky ke krásným výsledkům-Bože holky já vám tak závidím :oops: v dobrém samozřejmě......a krásně to popisujete-mě se to vždycky dobře čte, když to holky popisujou dopodrobna-co prďola vyváděl a tak-skoro se derou slzy dojetí do očí :oops:
A Miško-s těmi výčitkami :roll: já to špatně podala-nemám výčitky, že bych snědla něco nezdravého-vždyť, co si budeme namlouvat-kolik těhulí jedí vzorně všechno bez škodlivých pří:,–(-ale ty výčitky mě trápí kvůli riziku listeriózy(ťuk, ťuk, ťuk) dneska jsem kvůli tomu měla depku celej den-že jsem vlastně vědomě ohrozila toho drobečka, kterej se nemůže nijak bránit-jenom kvůli tomu, že jsem husa a nedovedla jsem ovládnout chuť…chjo :cry: A navíc jsem četla, že inkubačka je 3-70 dní…nejradši bych si nechala odebrat krev-až půjdu k doktoru…achjo-já bych si nafackovala :-)

Lenousku jejda-když jsem to četla, co se ti stalo-až mi vyhrkly slzy do očí :cry: :cry: :cry: to je opravdu hodně smutný-taky jsem na tyhle věci móóóóc citlivá..............Ale je fakt, že kdybys tu nebohou chuděrku nesrazila ty-tak někdo jinej…chjo-takovej je život..........Hlavní je, že se nestalo nic vám..........musel to bejt dost hroznej zážitek-já bych se složila :cry:
Jak si to znova přečtu- tak brečim-fakt hrozný :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
29.7.08 18:22

Markétko děkujeme za zprávy o Kamče-chuděrka malá-to musí bejt hrozný.....jsem zvědavá, co doktoři vymyslej.............

A ty se drž :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.7.08 18:34

Dituš : U toho odběru choria je riziko kontaminace vzorku mateřskou tkání, pokud to špatně oddělí. Proto dělají ještě kontrolní amnio. Pokud výjde výsledek - nosič, tak je riziko, že právě testovali mou tkáň. Já ale ještě nemám ujasněno, jestli bych šla i na to amnio. To by nebyly výsledky dříve jak 20-21tt a to už je mimi dost velké a nevím, jestli bych ještě dokázala takového drobka „pryč“. Taky nevím, jestli bych to podstoupila, jelikož jsem četla, že v tomto stádiu už se plod většinou rodí po píchnutí vyvolávačky, takže vlastně to dítě „normálně“ porodíš. Takže pokud se rozhodnu, že tohle ne, tak na amnio nepůjdu.
Tohle mi bylo řečeno na genetice v Brně. V Praze mi genetička říkala, že chorio je 99% spolehlivé a amnio na KO už nedělají. Takže záleží na pracovišti. Také asi v Praze mají větší zkušenosti (dělají asi častěji) s oddělování tkáně plodu a mateřské tkáně.
neboj, určitě bude vše O.K. a žádná listerióza z toho nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.7.08 19:28

S tou srnkou to bylo fakt hrozný,jsem takový zvířomil,takže vždycky zachraňuju každýho psa,kočku,ptáčka a teď zrovna já musím srazit takovou krásnou srnku-fakt to bylo hrozný…teď mi ještě každej říká,že myslivci je střílí hned,aniž by zjistili,co jim je a udělaj si z nich guláš… :roll:

Jinak k tomu porodu,to je opravdu nadstandartní služba,nemůže kvůli mě na dovolenou nikam,když nebude mít službu a já začnu rodit kdykoli,tak on musí hned přijet.Doktoři si to cení na 5-10tis…a když mě bude mít na starost celou dobu těhu a ještě by měl být nejlepší v nemocni,tak to rádá zaplatím,jen pro klid v duši…

U prvního těhu jsem to také platila a porod byl rychlý a super,píchli mi nějákou injekci a urychlení…a všechno šlo fakt rychle.Samozřejmě jsem poctivě od 36tt pila maliníkový čaj a masírovala hráz a jsem bez nástřihu a porod byl hladký…

V půl druhé mi praskla voda,do půl páty pohodička hopsání na míčích,sprška,pak mi dali tu injekci,šla jsem si lehnout do masážní vany,v 5 na mě přišli kontrakce jako blázen a půl 6 je Laurinka už u mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
29.7.08 20:36

Leni, s tou srnkou mě to mrzí. Tvůj příspěvek jsem odpoledne přehlídla. Ale opravdu si z toho nedělej hlavu. Fakt platí to, že kdybys ji nesrazila ty, tak by to udělal někdo jiný.
A známí s tím gulášem měli bohužel pravdu. Mamčin bývalý manžel je myslivec, takže to z domu moc dobře znám :? .

Dituš, prosím Tě nestraš se žádnou listeriozou. Všechno bude v pořádku uvidíš. A ty klobásy byly určitě tepelně zpracovány, takže nemusíš mít strach. Hlavu vzhůru kočko. Všechno špatné už máte dopředu vybráno, takže teď už bude vše jako z pohádky. To ještě nevíš, že jsem stará vědma :lol: (no, někdy spíš šašek, ale i dobrá nálada je k nezaplacení :lol: ). Hlavně, ať Ti brzy poleví i ty záda..

Miruš, určitě se ráda někdy sejdu. Klidně bychom mohly i v Porubě. Po dálnici jsem tam za 10 minut, jako ve Fulneku, takže mi je docela jedno, kde to bude :wink: .

Já se před chvíli vrátila z chaty. Přišla se okoupat i ségra, takže jsme přes hodinu ležely v bazénu na lehátcích a drbaly. Petr kolem nás skákal, trhal nám ryngle ze stromu a něco kutil. Pěkné odpoledne. Jen ho odtamtud nemůžu dostat :lol: . Tak pro něj ještě kolem 22 hod pojedu :roll: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
29.7.08 20:41

Ahoj těhulky..moc vás všechny zdravím z postele :( ..Odpoledne jsem sebou sekla a tak mám nařízenej klid,mimík je naštěstí v pořádku,tak snad to vydrží..
Se Charlottkou je teď ségra i když vím,že je v dobrých rukou..tak je mi hrozně,že nemůžu být s ní..Chudinka dneska celý den prospala..má dietku a zjiš'tují..co by to mohlo být.. :? .Mají podezření na nesnášenlivost lepku :( :(
Tak snad se zítra už něco dovíme..

Jinak vás všechny zdravím..
doufám,že se máte dobře a miminka všechny pěkně rostou..

Pa Kamča..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
29.7.08 20:52

Ahoj Kami, jsem ráda, že ses ozvala. Hele mamino, tím, že budeš kolabovat i Ty nepomůžeš ani jednomu z dětiček :! :! :! :wink: .
Tak pěkně lež a odpočívaj, ať jsi brzy fit. Uvidíš, že Charlottka bude v pořádku a teď s Markétkou je určitě v dobrých rukou.
Pokud příjdou na alergii na lepek, zvládnete i toto, uvidíš. Posílám sílu a pevné nervy. Drž se a opatruj bříško :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.7.08 21:04

Kammi : V klidu lež a odpočívej! Malá bude určitě v pořádku! A i kdyby se vám potvrdila nesnášenlivost lepku nevěš hlavu! Bude prostě držet dietu a bude zdravoučká :wink: Ty se zkus trochu prospat a odpočinout, malá tě bude potřebovat zdravou :wink: Držte se! Všechno bude určitě dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
30.7.08 08:36

Ahoj holky, zdravím vás!

Něco jsem tu četla o pár kouscích klobásy…:-) Lysterióza je tak vzácné onemocnění, že nemá vůbec smysl to předjímat. Daleko větší riziko je, že někde v obchoďáku chytnete chřipku (ta je, mimochodem, taky velmi nebezpečná - myslím ale pravou chřipku). Já v těhotenství jedla úplně všechno včetně milovaných plísňových sýrů, snad jen jsem se vzdala oblíbeného tataráku nebo sushi. Ztotožnila jsem se s názory dr.Kouckého (www.porodnice.cz, má tam poradnu), že se nic nemá hrotit :)

K penězům za porod…mě rodila známá, a i tak jsme jí dali asi 5 tisíc…rodila i mou kamarádku za 8000,– a běžná „cena“ je kolem 10000,–. Taky k tomu systému mám výhrady - že je to pro ně nezdaněný příjem atd., ale na druhou stranu…doktor musí být v době termínu v blízkosti porodnice, je na mobilu 24h denně, kdybyste začaly rodit…nemůže si dát kapku alkoholu atd. atd. A je to taková jistota, že vás nepošlou jinam a dopředu víte, kdo vás bude rodit, máte důvěru v konkrétní osobu… Brala bych, kdyby se tahle „služba navíc“ dala zaplatit ofiko, ale to se nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
30.7.08 10:05

Zdravím..K té listerioze,já jím taky všechno-klobásy,sýry,vlašský salat..=o))

Prostě všechno,od toho jsme těhotný,abychom si užily ty chutě,ne..=o))

A k tomu porodu Katka ma pravdu,i od něj je to oběť,kterou dostane zaplacenou,nepřežila bych kdybych přijela do porodnice a vzal si mě na starost nějáký učeň,který tam je týden a porod většinou (pokud probíhá naprosto přirozeně) vedou ne zrovna mistři v oboru…a když se něco stane,tak se teprve volá někdo trochu zkušenější..Minule jsem rodila o skoro 3týdny dřív a taky byl připraven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
30.7.08 10:26

Takže tak nějak všem holkám… :wink:
Jakožto odborník na výživu vás můžu uklidnit, že z pár kousků klobásy nebo grilovaného hermelínu vám listerióza téměř nehrozí..listerie jsou v hodně potravinách, jde jen o tom, aby jich tam nebylo nějak extra moc, s „pár kousky“ si organismus poradí..neříkám, že to riziko není a že se to má podceňovat, ale to je opravdu větší šance, že vás přejede auto, dostanete chřipku, upadnete na chodníku atd atd.
Naví spíš chytnete listeriózu z neumyté zeleniny, než z klobásy nebo hermelínu..
Doporučené zá:,–(y stravování těhotných se v podtstaě shodují se zá:,–(ami zdravé výživy:

• jíst pravidelně, víckrát denně
  • hodně pít (neperlivé vody, ředěné džusy, ovocné čaje, občas minerální vody)
  • dostatek ovoce a zeleniny, řádně umyté, zeleninu i tepelně zpracovanou v pokrmech
  • rostlinné tuky upřednostnit před živočišnými (neplatí pro zdravý rybí tuk a nezdravý kokosový a palmový)
  • jíst středně tučné mléčné výrobky, lépe zakysané
  • dávat důraz na celozrnné potraviny
  • omezit solení, instatntní a konzervované potraviny, polotovary
  • nejíst potraviny s prošlou záruční dobou
  • dlabat hodně brambor, rýže a obilovin, luštěnin
  • jíst drůbeží, rybí, králičí, hovězí, libové vepřové maso
  • omezit uzeniny, když už, tak kvalitní šunku
  • jíst pestře, všechno, nevynechávat žádnou skupinu potravin
  • omezit nadměrné množství sladkostí
  • když už smažit, tak na kvalitním oleji, případně občas na sádle (přepálený tuk je to nejhorší..)
  • plus ještě: Pokud možno vynechat kofein - cola, černý i zelený čaj, alkohol, cigarety, chinin - tonic, opatrně s bylinkami a bylinkovými čaji - vždy se konkrétně na ten druh zeptat lékaře, všechno dobře umývat, nenechávat hotová jídla mimo ledničku, nedojídat otevřené potraviny (jogurty atd. až druhý den), nejíst nic, kde je plíseň nebo hniloba, i když ji odstraníte, plísňové sýry jíst jen čerstvé, neuzrálé (nevadí ani lučina, ani mozzarella, cottage atd), uzeniny omezit (kvůli obsahu solí a nasycených tuků, plus dusitanových směsí, které se v těle mění na karcinogenní), vynechat tavené sýry (s prominutím jsou to vyloženě zbytky, s míchané dohromady a roztavené fosforečnany, které na sebe mimochodem navážou vápník a tělo z něj nevyužije ani ň), dopřávat si maso (železo), nehladovět, nepřejídat se…

a pokud vás chytnou chutě, dopřát si, ale znát jakous takous míru.. :wink:

Tak, na co jsem zapomněla..? :lol:

Jinak.....teď to vůbec nemyslím jako nějaké vytahování se, určitě je vás tu víc, které víte i víc než já, jen to nabízím..mám pár zkoušek z anatomie, a taky dost nastudováno, co všechno v těhu vadí nebo nevadí, tak kdyby cokoliv, ptejte se…hlavně třeba ohledně cvičení, výživy a psychiky, to jsou má domovská témata.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
30.7.08 10:37

Ahoj těhule!
Leňousku. S tou srnkou mě to mrzí, ale nebuď z toho smutná, to se stáva, to je život.
Dittuš: neplaš s Listeriozou, nic nechytneš uvidíš. Já teda nekupuju v obchodě chlebíčky, saláty a měkým salámům se také vyhýbám. Te´d přez léto určitě, ale tak od října to řešit nebudu. O víkendu jsem jedla br. salát. Tak snad nechytnu třeba salmonelu. No byl domácí ale nevím jak dlouho byl venku. . Snad nic nechytnu. :)
Kami: Tak pěkně lež ať si fit a malá bude určo ok. Hlavně aby už zjistili co jí je.

Holky normálně me z ne na po vyskočil pupík. Už ho mám vydět i po ránu. A včera se ptala holka tady z Dobrušky R. jestli nejsem těhu. Prý mám na 3 měsíc velké břicho :lol: :lol: Nu což každý to má jiný někomu roste dřív někomu dýl. Mě to neva. Sranda bude až mi někdo řekně že neto že jsem ve 3 mám malé břicho. No i každý to vydí jinak. Takže to co říkaj ostatní mě nechává v klidu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
30.7.08 10:45

Fireangel: Mužu tě poprosit o radu? Už asi 3 týdny možná dýl mě zlobí kyčel když to chytne tak se ani neohnu pomalu ke koši. Když si lehnu na záda tak tu pravou nohu nemůžu pokrčit či natáhnout. Nemůžu se otočit ani zvednout. Vím že to u těhotných je, ale myslela jsem že až ke konci......Nemůže to být z toho že jako malá jsem měla dysplazii kyčlí. A dečku jsem měla asi do 14 měs…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí