Poradna duly
Jana Čurdová
Holky,moc gratuluju ke kontrolam.teda Kaci,ty mas netykavku
Tak by mne zajimalo,jak je to s delkou mimina,kdyz Kacka ma 7,5cm a veverka 11,u veverky je to asi delka i s tlapkama,co?????
Kaci,proc jdes na amnio????Jen kvuli veku?????Budu ti moc drzet palce. Mejte se krasne a papa Lenka
Ahoj,
tak jsem jen na skok. Využila jsem konexe kolegyně z práce a znova mi zavolala na „Veveří“ na amnio, mluvila s Dr. tak ji vysvětlila situaci a že jedeme na dovču, tak říkala, ze před dovolenou v žádném případě nedoporučuje tak jdu 2.10. v 8hodin. Zítra to ještě řeknu svému doktorovi. Nechutná byla ta objednávací sestra na amniu… Muj doktor je trpělivý a na cokoliv se zeptám odpoví daleko obšírněni než žádám- jsem ráda, že jsem „našla“ takového doktora-byl mi doporučen.
Jdu kvuli věku a jinak jsem v těchto věcech strašpytel a nechci nic nechat náhodě. postižené dítě bych nezvládla...... možná některé pochopí - jako např. Stika.
taky se divim mám 13t a „jen“ 75mm, veverka 12ty a mimi o 35mm delší? Dr. říkal délku k zadečku… Z toho bych mohla vyvozovat, že budu mít malou holčičku a veverka chlapečka, ze???
To by byla příjemná zpráva pro mého manžela-Petra.
tak jdu pracovat..... papa Kač
Ja si taky myslim,ze ta kratsi je jen k prdelce,ja mela 13tt taky 7 cm a rikal k prdelce,ze s nozkama by to bylo vic.Ja myslim,ze tech 11 odpovida delce s nozickama. Kaci ty bys asi radeji princeznu,co??????Tak to drzim pesti,no z plodovky to budes mit 100pro. Mne ani nejak nenapadlo,pokud bude OK NTscreening jit na plodovku,ani dr. nic nerikal,dkonce nejdu ani na tripple,mam ted az ve 20tt kardiosono mimca a vzapeti geneticky UZ. Jo a na kontrolu jdu 8.9., vzdycky mi to prijde jako strasne dlouho,i kdyz ted sono delat nebude. Vychazi to sice poo 5 tydnech,ne po 4,ale o tyden driv nemuzu,jdeme poprve do skoly,tak to bude domaci slava
L.
Cau, gratuluju ke kontrolam. Me mudr rikal, ze ma 9cm bez nozicek a cca 14 s nozickama
.
Holky, ja uz neverim, ze mi bude nekdy dobre ja to tehu nesnasiiiiiim ![]()
Na amnio jdu ze stejneho duvodu, nemam na to mit jedno zdrave mimi a jednoho downa. Navic to odhali i edwardsuv syndrom a jeste dalsi.
Ja uz jdu 26.8., vim ze muzu potratit, ale to je risk za jistotu.
Zase jen na skok:
Stiko- zcela te chápu!!! Taky bych na to neměla… ![]()
ty to máš už za chvíli, tak budeš mit za 14dnu po odběru jistotu a určo to té doby nevolnosti ASPON poleví, když nezmizí uplně.
Hlavně potom ležet a byt v klidu - nejlepe dítě odvelet k nějake babi na aspon 3dny a nechat se hyčkat jako mimi- to tady někdo už psal…
dite je odveleny uz mesic na stridacku kvuli tem zas…nevolnostem
hned bych soupla tehu manzovi, at si taky uzije, uz deset tejdnu bliju, neverim uz ze se to nekdy zlepsi ![]()
Ta délka mimina je zajímavá, já v 11+5 měla 5cm (určitě vím,že bez nožiček
)
Amnio - holky chápu Vás, taky bych asi měla strach…ale já si říkám,že pokud od té doby bude OK , nemám důvod, nějak si to nepřipouštím,ale je fakt, že raději mít jistotu a možnost se rozhodnout než se rozhodovat až po porodu
brr. to jste nadhodily téma, no nic.....doufám, že všechny budeme mít zdravá fit miminka
![]()
S tím bytem jste na tom jako já, ale manžel je skoro rozhodnut do toho jít
což mě překvapil, s tím jsem nepočítala…ono to zase není tak hrozné..pořád bychom měli ten náš (pronajímali, mohli šetřiř penízky a případně pak jít do většího svého…stěhování se nebojím, na zařizování se i trošku těším (kdyby bylo za co, těšila bych se víc
)zase si říkám,že když se uskromníme nemusíme až na to topení a vymalování zase tolik vrážet… (a jestli dám 35tis. do sklápěcí postele v obýváku nebo 60-80 do topení v tom druhém bytě…to už zas takový rozdíl není… no uvidíme, ještě musím oběhat úřady, jestli a jak by to vůbec šlo, abych se do toho obecního zapsala …uvidíme, ještě budeme hloubat
zase jsou u domku zahrádky…nad ním hned rodinné baráčky, je to lokalita, kde jsem vyrůstala a ten jeden cik. domek je až na vzhled docela bezproblémový.....teda myslím lidi v něm
do centra 10 minut MHD
jen ty obchody, školky a školy daleko
nebo spíš ne za domem, jak mám teď
Ahoj holky. Tak už jsem u našich.
Já měla na screeningu délku mimi něco přes 6cm (od hlavičky po zadeček a ve 13.tt). Je mi pořád zle, jak píše Štika, taky už skoro přestávám věřit, že to někdy bude jinak. No ale pokud to znamená, že je všechno OK, tak to nějak vydržím. Trvá to už 10 týdnů a rozhodně si neužívám těhotenství ani prázdnin. Za dva týdny budu muset do práce a pokud se to nezlepší, tak to vidím na neschopenku. Ale to bych nerada, protože jednak by se to moc rozkřiklo a hlavně bych se doma moc pozorovala.
Kdo se ptal na to překvapení? (h.sona???) Já bych to i celkem chtěla vědět, ale jen čistě ze zvědavosti, protože pohlaví je fakt úplně jedno. Manžel to asi vědět nebude chtít, takže buď ho budu muset poslat z UZ pryč nebo to budu muset vydržet (jako s Anežkou).
Naši už to teda vědí a mamka byla evidentně ráda - skoro bylo zbytečný kupovat dárek, stačilo to přání
. Prý to tušila, ale já myslím, že kdyby opravdu, tak by se mě aspoň nějakými narážkami zeptala. Pořád mě mamka i ségra uklidňují, že tentokrát to bude dobré, ale na to já jim říkám, že přeci jen je to teprve o 4 dny víc než minulé těhu, takže stát se může leccos. Ne že bych se tím stresovala, ale je to hlavní důvod, proč to nechci rozkřikovat.
Berenike píše:
Ta délka mimina je zajímavá, já v 11+5 měla 5cm (určitě vím,že bez nožiček)
Amnio - holky chápu Vás, taky bych asi měla strach…ale já si říkám,že pokud od té doby bude OK , nemám důvod, nějak si to nepřipouštím,ale je fakt, že raději mít jistotu a možnost se rozhodnout než se rozhodovat až po porodu
brr. to jste nadhodily téma, no nic.....doufám, že všechny budeme mít zdravá fit miminka
![]()
S tím bytem jste na tom jako já, ale manžel je skoro rozhodnut do toho jít
zase jsou u domku zahrádky…nad ním hned rodinné baráčky, je to lokalita, kde jsem vyrůstala a ten jeden cik. domek je až na vzhled docela bezproblémový.....teda myslím lidi v něm![]()
což mě překvapil, s tím jsem nepočítala…ono to zase není tak hrozné..pořád bychom měli ten náš (pronajímali, mohli šetřiř penízky a případně pak jít do většího svého…stěhování se nebojím, na zařizování se i trošku těším (kdyby bylo za co, těšila bych se víc
![]()
)zase si říkám,že když se uskromníme nemusíme až na to topení a vymalování zase tolik vrážet… (a jestli dám 35tis. do sklápěcí postele v obýváku nebo 60-80 do topení v tom druhém bytě…to už zas takový rozdíl není… no uvidíme, ještě musím oběhat úřady, jestli a jak by to vůbec šlo, abych se do toho obecního zapsala …uvidíme, ještě budeme hloubat
do centra 10 minut MHD
jen ty obchody, školky a školy daleko
nebo spíš ne za domem, jak mám teď
No tak jestli je to takhle, tak to je jiná. Já to pochopila tak, že byste vyměnili družstevní za obecní. Tak to bych o tom určitě přemýšlela jinak. Školu zatím nepotřebujete, do té doby může být všechno jinak. Musíte si spočítat, jestli na tom neproděláte (myslím porovnáním toho, co dostanete z pronájmu a toho, co zaplatíte za nájem).
Ahoj holky, tak dnes mi bylo vseliak. Jednu chvili tak, za chvili zase onak. Nevim, jesli to zde jiz nekdo psal nebo jestli to jiz bylo aktualni tema, ale mate jiz nektera z vas 3D ultrazvuk za sebou? Jake mate obrazky?? Ja mam dva, dam je sem tento tyden. Bylo to uzasny, vypadal jako kosmonaut
Ted v patek jdu znovu na kontrolu, tak snad ho udela znovu.
Nazdarek
weveriko gratulka ke KO ![]()
Berenike ja jsem mela v 11 +5 stejne 5cm ![]()
stiko, hkac vydrzte holky
nic jineho jaksi neumim poradit ![]()
hkac super ze uz to vasi vi a maji pravdu urco bude vse ok ![]()
Tak ja jsem mela na obidek bramburky s jarni cibulkou posmazenou na maslicku a kefir mnam a za chvili budeme delat halusky se syrem, to jsou moje jidla ted bezmase ![]()
Katkaty: stejne ti brisko zavidim:-) Ja mam tak maleeee… jsem zvedava, kdy vyroste, jsem hodne stihla, tak bych mohla trochu pribrat abych nevypadala jako otekla nit ![]()
Alexo neboj urcite poroste a jeste si budem stezovat ze je moc velke
ja teda moc stihla nejsem hehe tak ten spek vic vylezl
hele a hod fotecku ![]()