Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
my se dneska vrátili z dovči, tak postupně dočtu a budu reagovat ![]()
Jiřík si to užíval občas mě z něj málem trefilo ale bylo to super
![]()
Ahojky, koukám že to tu moc nežije
tak konečně chvilka klidu ufff
gratulji k odplenkování
Jiřík se včera poprvé po 3 třech měsících počůral v noci se nedivím před spaním vypil pul litru vody a nestihl se včas vzbudit tak pak dospával u nás naštěstí se to nepromočilo a na madraci ![]()
chozeni… mája je šikulka Jirka začíná být nějaký lenoch tak krásně chodil a teď jak jsme byli na dovče tak jsme šli na houby vylezli z auta přešli do lesa cca 100 m a už kňoural že ho bolí nohy pak asi na půl hodky přestal a zase pokračoval cca 2 hodky pak jsme to vzdali pač to nešlo začal se šíleně vztekat.....jsem na to přišla prostě když ho něco nebaví tak šílené scény z lesa jsme došli na hřiště a panečku jak lítal a dováděl a najednou nožičky neboleli…takže začíná být pěknej vyčůránek
![]()
zato hodně používa koloodrážedlo skoro k němu přirostl
taky začíná být pěknej záškodník: byli jsme na koupáku v Kolíně Kutné hoře a cákal na lidi a děti co seděli u bazénu a nedej bože aby cáknul někdo na něj
trošku s tím teď bojujeme i na dětském hřišti když si někdo pujčí jeho bábovku tak ho jde hned zmlátit nebo zkopat. jednou zkopal tak 10 kluka že ho předběh na klouzačce naferovku k němu přišel dvakrát kopnul a šel dám. pak na hoře na klouzačkách bere menším dětem čepice a hází jim to dolů
![]()
takže pak vypadá jak ten největší sígr
![]()
Jinak dovča celkem povedená byli jsme jen u segry na vesnici ale dělali výlety jako každý rok jsme byli v Poděbradech…to musíme je to,,srdeční,,záležitost. chodili jsme na koupáky, na houby, hřiště…Jiřík blbnul s neteří Natalkou a bylo to fajn.
V Poděbradech byla docela sranda, je tam zákaz koupání v těch fontánách ale nikdo to nedodržuje, jako DObrovolně bych to Jiříkovi nedovolila jen v těch co stříkají z toho chodníku to jsem mu dovolila. a pak jsme šli do zádu k poslední fontáně byl už oblečenej v posledním suchým oblečení a ten Lump mi normálně do tý fontány skočil, nevěřila sem že by šel dál než po kolena ale normálně si tam lehl a volal plavu
tak jsem ho nechala chvilku vycachtat a zase jsme šli dál..
22.8. pořádá firma zájezd do toho legolandu když to v loni nevyšlo tak snad to výjde letos. radši o tom nebudu moc mluvit nebo omarodíme jako vždy když si něco naplánujem. ale už jsme zapsaní takže musíme jinak budem platit asi 4500.-
už si nepamatuji na co jsme chtěla reagovat
![]()
Holky, já z té naší příšerky asi zešílím
Nejen že nebude spát nejen přes den, ale ani v noci a pak je protivná, nevyspalá, ufňukaná, chce vše a vzápětí nic
Z bezplenkového dítěte, se pomalu ale jistě stává zase „plenkové“ kdy jsme měli naposledy sucho noc nebo polední „spánek“ si snad už ani nepamatuji
prostě se počůrává hlavně záměrně a úmyslně
i přes den má věčně mokro v kalhotkách a to hlavně když jí oblíknu ty co se jí „nelíbí“
jako je fakt schopná se za den počůrat klidně i 6× jen proto, že nemá na sobě kalhotky s obrázkem Peppa Pig nebo jí na doma dám tepláky místo kalhot, jiné kraťásky než ona chce, něco jí zakážeme apod.
venku se mi nepočůrá
už zase nevím co s ní
myslela jsem, že se to už trochu zlepšilo, když mi 2 noci za sebou spala od 22 do půl 7, ale asi ne, no
dneska v noci k nám připutovala o půl 2 s tím, že má dospáno
Doufám že po poroddu se to trochu srovná
zkouším na ní to, že je jako už velká holka a teď z ní bude velká ségra a měla by miminku ukázat jak se miminka mají chovat, jak krásně spinkat, jak se čůrá do nočníčku apod. ale nic z toho nefunguje
před časem to fungovalo když to měla ukázat panenkám, ale to teď na ni nezabírá
neposlouchá snad vůbec v ničem, platí na ní jen jedna kamarádka se kterou se vídáme tak 2× do týdne, tu jedinou poslechne snad ve všem
Jako kdybysme doma mluvili jen a jen o miminku a nonstop a ve všem a furt, tak neřeknu, ale před Kiki se o miminku bavíme málo, jen tak aby věděla že tu s námi brzy miminko bude a že ona bude ta velká ségra která pro něj bude vzorem… Nachystáno nemáme krom oblečení a plínek nic, a to tak nějak žehlím a připravuji ve chvílích kdy ona není u toho a dávám do skříně kam ona vůbec nechodí
postýlku nemáme postavenou, kočárek jsme schovali do kumbálku s tím, že ona už je na něj velká a ej šikulka že všude dojde pěšky nebo dojedeme busem a ona je na to hrdá, že může mít svůj batůžek a v buse sedět na sedačce nebo stát a držet se pevně tyče, ale to co provádí doma
Teď už se jí s manželem snažíme hodinu a půl uspat, nezabírá po dobrém ani po zlém, pohádky ani sliby co dostane když bude spinkat, ani výhružky co jí zakážeme
každé uspávání je s hodinovým protestem a řevem, odchody z hřiště jsou podobné, když se oblékáme abysme šli ven, tak taky… prostě protestující puberťačka, už nevím jak jinak to popsat ![]()
@Mysicka31 Mysi, tak tohle znám, ale naštěstí to už máme relativně za sebou - s Anežkou. I když to teď začíná v obměně znovu. Myslím, že Kiki prochází dost silným obdobím vzdoru a to počůrávání s tím určitě souvisí. Anežka tohle teda neměla, protože se odplenkovala až po něm
, ale jinak skoro všechno, co tu o ní píšeš, bylo u nás taky. A určitě bych se neupínala k tomu, že po porodu to bude lepší, obávám se, že spíš naopak, pro Kiki to bude dost velká změna. Myslím, že hned po porodu to tolik nezaregistuje, ale postupně, jak miminko začne být pohyblivější a pro Kiki větší konkurence, tak se s tím bude muset nějak vyrovnat. Snadný to pro ni nebude
(a pro vás už vůbec ne
).
Za sebe doporučuju mít pro Kiki připravený dárek do miminka pro velkou ségru, až se vrátíte z porodnice. Já Anežce koupila do vláčkodráhy mašinku, co jezdí sama, a když jsme se s Májou vrátily z porodnice, dala jsem ho Anežce s tím, že je to od Marušky pro Anežku, protože Mája ví, že Anežka je velká holka a může už dostávat dárky pro velké holky. Že tahle mašinka je pro velké děti, miminka si s ní hrát nemůžou. Tohle u nás stopro strašně moc pomohlo a už mi to řeklo hodně lidí, že tohle byl super tah. Anežka o té mašince dodnes vypráví, že jí to přinesla malá sestřička a že je to dárek pro velkou ségru. Sice tu konkrétní mašinku doma už nemáme (rozbila se a my ji reklamovali), naštěstí si Anežka už nepamatuje, jak přesně vypadala, ale to, že od Máji dostala mašinku, co jezdí sama, si pamatuje dodnes. Nebo teda o tom aspoň dodnes mluví
. Taky když pak chtěla Anežka něco miminkovského (třeba dudlík), vysvětlovali jsme jí, že to je jen pro miminka a že být velká holka je lepší, protože může to a to, že si třeba může hrát s mašinkou pro velké holky, tu že Mája jako miminko nemůže.
U nás třeba největší projev sourozeneckého žárlení byl v souvislosti s prarodiči, a to až ve věku, kdy Mája začala být zajímavá i pro dědečky (tj až kolem roku).
No každopádně přeju krom jiného pevné nervy
.
Libor je po operaci – dneska mi svým příchodem domů vzbudil po 12 hod spánku… to byl šok. Vezl ho táta.
Od neděle do pátku jsem byla s malými (2,5 roku a 3 měs) u kamarádky s dětmi (6, 3 a 3 měs) její kluci jsou hodně divocí, hlavně ten starší je velmi hyperaktivní.
v noci ze středy na čtvrtek se mi Kačka počůrala ve spánku. Další den se počůrávala dost často. Pak v noci znova, to už dostala plínku i když malou. Ve čtvrtek i pátek jsem ůrání hlídala, posílala ji na nočník. nehody byly. Večer po příjezdu s ní naši jeli na víkend pryč.
V noci se 2× opět počůrala a ve dne 3×. Není to ucrpávání jako př nachlazení, ale prostě velké počůrané louže. Nevím, co by to mohl být a co s tím???
Odplenkovaná byla přes den přes 2 měsíce a přes noc o 14 dní míň.
@Marau je to běžné, stává se to a čím víc to budeš řešit a dávat najevo, jak ti to vadí, tak to bude horší. Přeci jen to odplenkování přišlo rychle, tak buď ráda, že není na plínách do 3 let (jako Anežka). A jestli půjde Kačka do školky, tak se může stát, že tam nastane další krok zpět, už jsem to od kamarádek mockrát slyšela. Anežka nic takového neměla, ale Mája už taky měla pár dní, kdy jsem si říkala, že to snad není možné, kolikrát za den se počůrala. Teď jsem jí přestala dávat plíny na noc, vím, že to není 100%, ale prostě jsme dodělali balík a další se mi kupovat nechce. Takže hlavně klíííd
.
Ahoj děvčata, stále jsem 2v1, prostě takové chodící Kinder Surprise, už mě to ale táááák nebavííííí
už to chci mít za sebou a mimi v náručí
tím jak je tu už týden babi (manželova matka), tak je to psychicky děsně vyčerpávající a modlím se snad non-stop, abych už konečně porodila…
tak na mě prosím myslete
díky moc
![]()
@Mysicka31 zrovna včera jsem se koukala na tvůj metřík a říkala si, že už toho musíš mít plný zuby…
Jo jinak jsme bez plenek, šlo to rychle, vlastně během 10dnů, tak jsem ráda. Na noc plenku ještě dávám, ale je suchá. Jenže jsem srab jí nedat, jak od půlnoci spí se mnou a převlíkat velkou postel v noci se mi nechce. ![]()
Uvidím, třeba za pár dní.
Jinak jak tu někdo sháněl podložku do velké postele (asi už jí má) ale třeba se to bude hodit někomu jinému. Normálně ve zdravotních potřebách prodávají, je i na gumu a stojí asi 45kč. Není nahoře to froté, ale je to pro ten účel výborný za super cenu.
Mějte se krásně letně ![]()
Ivon, dík za tip, mohlo by se hodit.
Kač je opět bez plínek… a snad to tak už zůstane.
Já mám na své matraci chránič ještě z doby, kdy jsem Máju v noci kojila a k ránu si ji nechávala v posteli, jsem na to úplně zapomněla
. Dneska ráno se teda Mája zrovna v noci počůrala, ve své postýlce
. Jsem si říkala, proč v noci pořád volá mamí, když tam u ní usnul (a spal do rána) tatínek
.
Kiki od Mysicky má brášku (3630g, 51 cm). Samuel Jiří se narodil dnes v 7:50, oba s maminkou jsou v pořádku. Moc gratulujeme a o tuto úžasnou zprávu se s vámi dělíme. ![]()
Moc gratulujeme k bráškovi a přejeme mu krásnej a dlouhej život
![]()
Veliká gratulace, at jsou všichni brzy spolu a užijí si spoustu pěkných společných chvil. ![]()
@hkac píše: Kiki od Mysicky má brášku (3630g, 51 cm). Samuel Jiří se narodil dnes v 7:50, oba s maminkou jsou v pořádku. Moc gratulujeme a o tuto úžasnou zprávu se s vámi dělíme.
potvoro
jsi rychlejší
![]()
Monice v 5 praskla voda, v 6 jela do porodnice, v 7 držkovala, že ji nechávají čekat v čekárně a berou rodičky před ní… a v 7:50 byl malý na světě.
To ten náš zvyk po nocích si psát SMS
hlavně, když děti nasýrají a ona se trefila v těch 5 do kojení a ještě píše, že věděla, že nebudu spát
A to přemýšlela, jelsti si dát ještě kakao
![]()
Příspěvek upraven 18.08.12 v 10:24