Poradna duly
Jana Čurdová
delfinko,moc Ti drzim palce,taky si myslim,ze to muze byt falesne pozitivni,dulezite je ,ze UZ dopadl na vybornou. Vis,ja po tech svych zardenkach Ti dost rozumim,vim,jak mi byo a mela jsem naprosto katastroficky scenare. No mne teda NT eka presne za tyden,tak se bojim a zaroven tesim,ze miminko uvidim. L.
Delfina píše:
Ahoj holky, jsem ráda, že už je některým líp…Včera na utz některé dobré zprávy, ale něco mě zneklidnilo… Je snížené PAPP-A, což prý může indikovat postižení, takže musím ještě na screening v 16. týdnu. Pak se uvidí. Ale podle utz prý riziko malé, že je vše ok, takže výsledek pozitivní, riziko dle utz+věku 1:1450. Ale kdyby vše bylo ok, tak by mě dr. určitě na to v 16. týdnu a prý event. na plodovku neposílal. Takže asi budu mít měsíc lehce napjatý.
Delfi, taky držím pěstičky..
Co já vím, tak (pokud to byl ten NT screening), tak výsledky se vyhodnocují dohromady UZ a odběr krve a pokud ti vyšlo riziko takové, jaké jsi uvedla, tak se bere výsledek jako negativní (tj v pořádku). A co se týká screeningu v 16.týdnu, tak já třeba vím, že na něj půjdu taky. To jsou tripple testy, ne? Doktoři na ně posílají všechny maminky (teda skoro všichni doktoři, některým stačí negativní NT screening). A naopak tripple testy bývají hodně falešně pozitivní a doktoři věří víc tomu prvnímu screeningu. A i přesto zdravotní pojišťovný hradí tripple testy a nehradí NT screening. Když si pročteš poradnu MUDr. Kouckého (když budeš chtít, pošlu ti odkaz na stránky), tak se dozvíš, že samostatné výsledky odběru krve i samostatný UZ nemá moc smysl, že se to vyhodnocuje společně a důležitý je výsledek, který máš dobrý.
Mě to čeká příští týden, strašně se bojím a je mi jasné, že jak bude sebemenší zádrhel, tak to budu řešit minimálně tak jako ty. Takže mně se to zatím mluví..
Kiki- tak to je skvělé, koukala jsem na video a byla nejblíž! Opravdu ji to moc šlo. Hlídala si i řadu. Moc šikovná!
obed - měla jsem aspik a čajový salam s houskou a není mi nejlip, asi jsem to příliš zhltla
nevim nějak mi to leží v břušku.
kuřecí řízečky jsem měla u mamky v neděli na oběd. Mám taky ráda zeleninový salát (okurka+rajče+paprika+cibulka)a krkalo se mi až do večera
opravdu se mi z jidla vrací vše. něco více, něco méně. Je to pro mě velice nepříjemné ![]()
Doufam, ze aspon odpoledne něco vydržím, třeba aspon poskládat usušené prádlo. A nebude mi špatně a ja zase jako placek. Potom jsem zlá na všechny-hlavně na sebe, ze jsem neschopná.
Dneska to bude doufam, dobré - musím se i sama povzbudit ![]()
Kač
Ahoooj všichni,
Kač - já jdu na KO až dnes v 16:00.Už včera jsem psala,že jsem měla za to, že jdu 27. ale jdu až dnes. Už začínám být nervozní, se těšim a na druhou stranu mám brouka v hlavě, zda bude vše v pořádku. Tak pak písnu, co je nového ju ![]()
Katy - to je na pytel
. Máš tam vaše, tak snad to s nimi můžeš probrat, aby ti bylo líp. Vše se vyřeší, uvidíš. Už žádné stresy a uží si ty volné dny - potřebuješ to jako sůl.
Delfi - držím palečky, aby to byl jen planý poplach.
Kiki - Klárka je úžasná !!!
Něco takovýho jsem vždycky chtěla dělat. Nakonec jsem skončila u aerobiku. Ale nic profesionálního…
Oběd - zbouchala jsem dva talíře včerejší bramboračky s houbami a k tomu špagety - mňam ![]()
Ahojky děvčata. průběžně pročítám, ale nějak se mi nechtělo psát. Hodně spím, není mi dobře - tetanie. JInak těhu nevolnosti zdá se zmizely......
Gratuluju k úspěšným KO.
Delfi, taky si mylsím, že to budeš mít tak¨, jak napsala hkač. J8 třeba vím, že ten NT screening nebudu mít vůbec, jen tripple......
Katy, tak to s tím dortem zamrzí..... ono kdo ví, jak ho zkladovali a nebo jelsti s tím nevyrukovali proto, aby získali nějaké prachy zpět. Podvodníků jsou spousty a všude… ![]()
Leni. koukám na malé tanečnice - šikulky
Kity mi začala letos chodit do mažoretek, tak jsme zvědavá, jak dlouho jí to vydrží.
Ahoj,
Markit - tak hlavně, že těhu nevolnosti zmizely a tetanii přežít
nebo přespat. Když mužeš odpočívat, tak to rozhodně dělej! Je ještě Libča s tebou doma, nebo uz nějakou práci našel?Jestli je doma a tobě není dobře, tak tě může aspon trosku ohlídat! Kity je uz doma nebo ještě u svého táty?? A zranění se jí už skoro zahojila? (zuby budou na dlouho, že?) Aby po prázdinám mohla dál manžoretkovat!
Kač
Kač, zatím je se mnou doma, ale už je pomalu čas začít aktivně hledat práci. Doma teď dodělává nějaké resty a vylepšení.....
Tím, že jsme na neschopence, tak hodně spím, protože to tak nějak jde… dneska jsem šla spát o půlnoci, vzbudil mě exmanžel o půl 9 telefonem v kolik mi mají přivést Kity a o půl 11 jsme zas spala až do 2 ![]()
Dneska uvidím Kity po 5 dnech, tak jmse zvědavá, jak na tom je a v sobotu by mělas jet na 14 dní na tábor. Zuby se budou řešit až pak, protože doktorka má do konce týdne dovolenou a Kity udělali ošetření tak, aby vydržela...... už by mohla být bez stahů. Akorát přemýšlím, jeslti ji vzít ještě jednou k doktorce , teď obvodní, ať mi ten tábor posvětí. přecejen měla Kity lehký otřes mozku a byla 3 noci a 2 dny na JIP.
Ahoj Marketko,jen odpocivej,to je taky strapac,ta tvoje tetanie…Taky jsem dnes jak pacla po kebuli,porad bych spala,nic se mne nechce…
Leniku,drzim palce na KO.....
No a dikec za pochvalu opice L.
markit- jestli se citis, ze bys k jejimu oš. lékaři došla, tak bych opravdu asi šla jestli na ten tabor muze s určitostí. Nebo stačí jen telefonicky ověřit jestli dostaneš k telefonu Dr. Jen tak pro klid duše…
Kiki - vidiš jaké pochvaly sklidila tvoje „opice“
já bych to spíše řekla opička
Tak jí to nezapomen vzkázat, že jses pochválila a ze byla pochválena. To určitě ráda uslyší a potěší jí to! Však je to dřina, tak zaslouží pochvalu!
Tak jsem unavená tak frčím domu!!! Jupíííí
Kač. tábor pořádá nemocnice, mamka tam pracuje, a hlavní vedoucí je informovaný, co má Kity za sebou......
Bože.. já jsme ale šípková růženka. Odpoledne jsme ještě usnula kolem 4- půl 5 a vzbudila se v 7. celý den prospaný, jaká asi bude noc??
Krásný večer,
tak KO v pořádku
V čekárně jsem sice čekala hodinu i přestože jsem byla objednaná,ale stálo to za to.Doktor mi udělal UTZ a řekl,že se brouček má čile k světu. Pak mi ukázal, jak nám mává, tak jsem byla opět pěkně na měkko. Zítra jdu na odběry a 3.8 na screening
Markit - v prvním těhu jsem měla taky asi měsíc pěkně spací. Spala jsem celý den a celou noc. Budila jsem se jen na jídlo
Jinak si taky troufám říct, že nevolnosti jsou pryč. Únava přetrvává, ale to je ráj oproti vám blinkacím - máte mou obrovskou poklonu - snad vám to taky brzy ustoupíííí.
Leniku,moooc gratuluju,jj,ja si taky vzdycky zaslzim. Taky se tesim,az ho zase uvidim,ja mam UZ zaroven s odberama,takze 4.8. a den pote by mel byt ofiko vysledek. Pa L.
Dobre ranko
Leniku gratuluji ke KO ![]()
Dneska uz frcim do prace a vubec se mi nechce.
Vsechny moc pozdravuji ![]()
Dobré ráno,
markit - tak jesli je to z nemocnice vedouci je obeznamen se stavem jiz nyní, tak bych strach neměla. Obavy jen malinke-ty budou asi vzdycky.
Leník - tak to gratuluji k úspěšné KO, tak ti aspon zamaval pres UTZ ![]()
tak super zprávicky!
Vcera jsem taky odpocivala u televiz jsem usla a cekala, ze vstanu az projde manza, počítala jsem tak v 17hodin a on prisel az v pul 8. Vcera byl v praci 12,5hodin ![]()
No dneska konci brzo, kolem-po 3 a jedeme do Krasu, musim si koupit svacu, abych nepadla hlady a nebylo mi špatně.
Teda vcera to začalo, ze me zve na kavu. A ja a proc nereknes, ze chces do Krasu?? A on: no stavime se do Lažánek na kavu
Proste to nechtel rict naplno a oblboval me kavou
Pritom vi, ze bych jela i bez kavy:-) Jen me to uz tolik nebavi, protoze Kras=lezeni po sklach, coz moc uz nemuzu. Ale vzdycky si aspon 1-2 cesty dam
ikdyž se u toho zadycham poradne, tak mi pripada, ze mám větší sílu. A jistit me moc neba.
To jsem se zase rozpsala - uz končím
Doufam, že je všem dobře a jsou odpočaté a klidné bříška!!
Kač