Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6552
28.7.09 12:08

delfinko,moc Ti drzim palce,taky si myslim,ze to muze byt falesne pozitivni,dulezite je ,ze UZ dopadl na vybornou. Vis,ja po tech svych zardenkach Ti dost rozumim,vim,jak mi byo a mela jsem naprosto katastroficky scenare. No mne teda NT eka presne za tyden,tak se bojim a zaroven tesim,ze miminko uvidim. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.09 12:30
Delfina píše:
Ahoj holky, jsem ráda, že už je některým líp…Včera na utz některé dobré zprávy, ale něco mě zneklidnilo… Je snížené PAPP-A, což prý může indikovat postižení, takže musím ještě na screening v 16. týdnu. Pak se uvidí. Ale podle utz prý riziko malé, že je vše ok, takže výsledek pozitivní, riziko dle utz+věku 1:1450. Ale kdyby vše bylo ok, tak by mě dr. určitě na to v 16. týdnu a prý event. na plodovku neposílal :-(. Takže asi budu mít měsíc lehce napjatý.

Delfi, taky držím pěstičky..
Co já vím, tak (pokud to byl ten NT screening), tak výsledky se vyhodnocují dohromady UZ a odběr krve a pokud ti vyšlo riziko takové, jaké jsi uvedla, tak se bere výsledek jako negativní (tj v pořádku). A co se týká screeningu v 16.týdnu, tak já třeba vím, že na něj půjdu taky. To jsou tripple testy, ne? Doktoři na ně posílají všechny maminky (teda skoro všichni doktoři, některým stačí negativní NT screening). A naopak tripple testy bývají hodně falešně pozitivní a doktoři věří víc tomu prvnímu screeningu. A i přesto zdravotní pojišťovný hradí tripple testy a nehradí NT screening. Když si pročteš poradnu MUDr. Kouckého (když budeš chtít, pošlu ti odkaz na stránky), tak se dozvíš, že samostatné výsledky odběru krve i samostatný UZ nemá moc smysl, že se to vyhodnocuje společně a důležitý je výsledek, který máš dobrý.

Mě to čeká příští týden, strašně se bojím a je mi jasné, že jak bude sebemenší zádrhel, tak to budu řešit minimálně tak jako ty. Takže mně se to zatím mluví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.7.09 13:39

Kiki- tak to je skvělé, koukala jsem na video a byla nejblíž! Opravdu ji to moc šlo. Hlídala si i řadu. Moc šikovná!
obed - měla jsem aspik a čajový salam s houskou a není mi nejlip, asi jsem to příliš zhltla :roll: nevim nějak mi to leží v břušku.
kuřecí řízečky jsem měla u mamky v neděli na oběd. Mám taky ráda zeleninový salát (okurka+rajče+paprika+cibulka)a krkalo se mi až do večera :oops: opravdu se mi z jidla vrací vše. něco více, něco méně. Je to pro mě velice nepříjemné :-(
Doufam, ze aspon odpoledne něco vydržím, třeba aspon poskládat usušené prádlo. A nebude mi špatně a ja zase jako placek. Potom jsem zlá na všechny-hlavně na sebe, ze jsem neschopná.
Dneska to bude doufam, dobré - musím se i sama povzbudit :lol:
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
28.7.09 13:45

Ahoooj všichni,
Kač - já jdu na KO až dnes v 16:00.Už včera jsem psala,že jsem měla za to, že jdu 27. ale jdu až dnes. Už začínám být nervozní, se těšim a na druhou stranu mám brouka v hlavě, zda bude vše v pořádku. Tak pak písnu, co je nového ju :wink:

Katy - to je na pytel :( . Máš tam vaše, tak snad to s nimi můžeš probrat, aby ti bylo líp. Vše se vyřeší, uvidíš. Už žádné stresy a uží si ty volné dny - potřebuješ to jako sůl.

Delfi - držím palečky, aby to byl jen planý poplach.

Kiki - Klárka je úžasná !!! :D Něco takovýho jsem vždycky chtěla dělat. Nakonec jsem skončila u aerobiku. Ale nic profesionálního…

Oběd - zbouchala jsem dva talíře včerejší bramboračky s houbami a k tomu špagety - mňam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.7.09 14:42

Ahojky děvčata. průběžně pročítám, ale nějak se mi nechtělo psát. Hodně spím, není mi dobře - tetanie. JInak těhu nevolnosti zdá se zmizely......
Gratuluju k úspěšným KO.
Delfi, taky si mylsím, že to budeš mít tak¨, jak napsala hkač. J8 třeba vím, že ten NT screening nebudu mít vůbec, jen tripple......

Katy, tak to s tím dortem zamrzí..... ono kdo ví, jak ho zkladovali a nebo jelsti s tím nevyrukovali proto, aby získali nějaké prachy zpět. Podvodníků jsou spousty a všude… :)

Leni. koukám na malé tanečnice - šikulky :D Kity mi začala letos chodit do mažoretek, tak jsme zvědavá, jak dlouho jí to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.7.09 14:56

Ahoj,
Markit - tak hlavně, že těhu nevolnosti zmizely a tetanii přežít :( nebo přespat. Když mužeš odpočívat, tak to rozhodně dělej! Je ještě Libča s tebou doma, nebo uz nějakou práci našel?Jestli je doma a tobě není dobře, tak tě může aspon trosku ohlídat! Kity je uz doma nebo ještě u svého táty?? A zranění se jí už skoro zahojila? (zuby budou na dlouho, že?) Aby po prázdinám mohla dál manžoretkovat!
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.7.09 15:08

Kač, zatím je se mnou doma, ale už je pomalu čas začít aktivně hledat práci. Doma teď dodělává nějaké resty a vylepšení.....
Tím, že jsme na neschopence, tak hodně spím, protože to tak nějak jde… dneska jsem šla spát o půlnoci, vzbudil mě exmanžel o půl 9 telefonem v kolik mi mají přivést Kity a o půl 11 jsme zas spala až do 2 :D
Dneska uvidím Kity po 5 dnech, tak jmse zvědavá, jak na tom je a v sobotu by mělas jet na 14 dní na tábor. Zuby se budou řešit až pak, protože doktorka má do konce týdne dovolenou a Kity udělali ošetření tak, aby vydržela...... už by mohla být bez stahů. Akorát přemýšlím, jeslti ji vzít ještě jednou k doktorce , teď obvodní, ať mi ten tábor posvětí. přecejen měla Kity lehký otřes mozku a byla 3 noci a 2 dny na JIP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.7.09 15:17

Ahoj Marketko,jen odpocivej,to je taky strapac,ta tvoje tetanie…Taky jsem dnes jak pacla po kebuli,porad bych spala,nic se mne nechce…

Leniku,drzim palce na KO.....

No a dikec za pochvalu opice L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.7.09 15:24

markit- jestli se citis, ze bys k jejimu oš. lékaři došla, tak bych opravdu asi šla jestli na ten tabor muze s určitostí. Nebo stačí jen telefonicky ověřit jestli dostaneš k telefonu Dr. Jen tak pro klid duše…

Kiki - vidiš jaké pochvaly sklidila tvoje „opice“ :-) já bych to spíše řekla opička :-) Tak jí to nezapomen vzkázat, že jses pochválila a ze byla pochválena. To určitě ráda uslyší a potěší jí to! Však je to dřina, tak zaslouží pochvalu!

Tak jsem unavená tak frčím domu!!! Jupíííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.7.09 15:43

Kač. tábor pořádá nemocnice, mamka tam pracuje, a hlavní vedoucí je informovaný, co má Kity za sebou......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.7.09 19:35

Bože.. já jsme ale šípková růženka. Odpoledne jsme ještě usnula kolem 4- půl 5 a vzbudila se v 7. celý den prospaný, jaká asi bude noc??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
28.7.09 21:01

Krásný večer,
tak KO v pořádku :D V čekárně jsem sice čekala hodinu i přestože jsem byla objednaná,ale stálo to za to.Doktor mi udělal UTZ a řekl,že se brouček má čile k světu. Pak mi ukázal, jak nám mává, tak jsem byla opět pěkně na měkko. Zítra jdu na odběry a 3.8 na screening

Markit - v prvním těhu jsem měla taky asi měsíc pěkně spací. Spala jsem celý den a celou noc. Budila jsem se jen na jídlo :D Jinak si taky troufám říct, že nevolnosti jsou pryč. Únava přetrvává, ale to je ráj oproti vám blinkacím - máte mou obrovskou poklonu - snad vám to taky brzy ustoupíííí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.7.09 22:05

Leniku,moooc gratuluju,jj,ja si taky vzdycky zaslzim. Taky se tesim,az ho zase uvidim,ja mam UZ zaroven s odberama,takze 4.8. a den pote by mel byt ofiko vysledek. Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
29.7.09 09:13

Dobre ranko

Leniku gratuluji ke KO :potlesk:

Dneska uz frcim do prace a vubec se mi nechce.
Vsechny moc pozdravuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
29.7.09 09:27

Dobré ráno,
markit - tak jesli je to z nemocnice vedouci je obeznamen se stavem jiz nyní, tak bych strach neměla. Obavy jen malinke-ty budou asi vzdycky.
Leník - tak to gratuluji k úspěšné KO, tak ti aspon zamaval pres UTZ :lol:
tak super zprávicky!
Vcera jsem taky odpocivala u televiz jsem usla a cekala, ze vstanu az projde manza, počítala jsem tak v 17hodin a on prisel az v pul 8. Vcera byl v praci 12,5hodin :roll:
No dneska konci brzo, kolem-po 3 a jedeme do Krasu, musim si koupit svacu, abych nepadla hlady a nebylo mi špatně.
Teda vcera to začalo, ze me zve na kavu. A ja a proc nereknes, ze chces do Krasu?? A on: no stavime se do Lažánek na kavu :-) Proste to nechtel rict naplno a oblboval me kavou :lol: :lol: Pritom vi, ze bych jela i bez kavy:-) Jen me to uz tolik nebavi, protoze Kras=lezeni po sklach, coz moc uz nemuzu. Ale vzdycky si aspon 1-2 cesty dam :oops: ikdyž se u toho zadycham poradne, tak mi pripada, ze mám větší sílu. A jistit me moc neba.
To jsem se zase rozpsala - uz končím
Doufam, že je všem dobře a jsou odpočaté a klidné bříška!!
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital