Poradna duly
Jana Čurdová
@Mami&Emmi píše:
A jeden DR ti dělal UTZ a druhý co? kontrolu na koze? On ti to nedělal jeden?
No možná to viděl v počítači, nebo to poznal ze zprávy co mu poslala ta jiná doktorka. No utz nemá v ordinaci takže musím o 4 patra výš, tam ho mají.
@Mami&Emmi píše:
asi tak, souhlasím. a hlavně by tě objednal třeba za 3 dny znovu a ne za tak dlouho, to je jako další normální kontrola. jsi bez hematomu, vody v děloze, váček máš, mimčo je v děloze, HCG máš krásný, na UTZ ti DR řekl, že je vše v pořádku a hold debil doktor pak měl blbou náladu, něco plácl a Ty se tím stresuješ. O srdíčko se ted nestarej a nestresuj se, myslím, že je brzy.
Nestresuju se, jen me zajímá co tím myslel. No dovím se to příští týden.
Je to známý, takže mi moc nesedí že by mě strašil. Asi jsem to nepochopila.
@Megg vyživuje plod a ano, pak se z jeho částzi stává placenta a zbytek zaniká jako vazivová jizva…
Já jsem minulý týden byla podle MS 6+6 a HCG bylo přes deset tisíc…
Příspěvek upraven 02.07.12 v 13:14
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 a nebo tak, blbě jsi něco pochopila
Je to dost možný, jsem vždycky nějak mimo když jsem u něj, musím se už konečně zeptat na nějaká věci kolem těhotenství, zatím mi nic neřekl. Dr na utz mi řekla že přístě už určímě termín porodu.
A v kolikátém jsem já nevíte, dr. říká pokaždé něco jiné, průkazku nemám,
polední men. 11.5. a datum oplodnění 25.2. odhaduji tak 7-8tt?
@Elizabeth88 no vidíš, přeci by ti DR na UTZ nelhala nebo netvářila se „happy“ falešně, kdyby něco nebylo v pořádku…bud si opravdu něco blbě pochopila nebo ten DR něco blbě plácnul. Já když tam jdu, tak mám připraven seznam otázek a když tam jsem, tak neřeknu ani ň a pak si to vyčítám
myslím, že na srdíčko je brzy. Ono je možný, když ti nesedí ty týdny, že podle MS to vychází na 8. týden, ale měla jsi později ovulaci a otěhotněla jsi třeba později v cyklu, to není nic vyjímečnýho. Pak samozřejmě je na srdíčko brzy…
Podle kalkulačky zde http://www.tehotenstvi.academy.sk/index.php, dnes 7+3
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 no vidíš, přeci by ti DR na UTZ nelhala nebo netvářila se „happy“ falešně, kdyby něco nebylo v pořádku…bud si opravdu něco blbě pochopila nebo ten DR něco blbě plácnul. Já když tam jdu, tak mám připraven seznam otázek a když tam jsem, tak neřeknu ani ň a pak si to vyčítámmyslím, že na srdíčko je brzy. Ono je možný, když ti nesedí ty týdny, že podle MS to vychází na 8. týden, ale měla jsi později ovulaci a otěhotněla jsi třeba později v cyklu, to není nic vyjímečnýho. Pak samozřejmě je na srdíčko brzy…
Taky si myslím, bude všechno v pořádku. No já jsem si říkala že si taky napíšu seznam, ale koukám že je to k nicemu. ![]()
@Lendy123 píše:
Podle kalkulačky zde http://www.tehotenstvi.academy.sk/index.php, dnes 7+3
děkuji
@Megg píše:
A v kolikátém jsem já nevíte, dr. říká pokaždé něco jiné, průkazku nemám,
polední men. 11.5. a datum oplodnění 25.2. odhaduji tak 7-8tt?
tak podle MS jsi 7+3tt (tedy ukončený sedmý týden a první tři dny v osmém a pokud víš naprosto přesně to oplodnění, tak jsi 5+3tt, tedy v tom 6. týdnu..takhle na začátku se ty týdny asi mění, protože pokaždé ten UTZ může vyhodnotit něco jiného. Stačí, když jen DR změří blbě plod jen o 1mm a šup, jsi v jiném týdnu. Ve 12. týdnu se to srovná a to už jsou přesné údaje…
Jojo oplodnění vím přeně, 14 dnů rozdíl to nechápu jak to počítaj, no uvidím co na utz
@Elizabeth88 mě třeba UTZ zase hodil o týden dál a je to asi tím, že jsem ovulku měla dřív než obvykle a byla jsem oplodněna dřív
ono týden podle MS je jedna věc, ale skutečně den oplodnění druhá…to se nedá srovnávat podle tabulek. Myslím, že jsi fakt měla ovulaci později a proto je plůdek mladší. Nemůžeš brát, že je v 8. týdnu, to prostě není. Týden podle MS je jen něco, co je daný fakticky, žes tu MS měla…ale datum oplodnění to ej něco, co můžeme předpokládat a myslet si…Tys měla MS a otěhotněla jsi třeba až za 2,5 týdne…