Uspávání 3,5měsíční mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
28.7.16 15:08

@hoty1 Nebuď z toho smutná. Každá jsme si tímto prošla. U dítěte je to vždycky metoda pokus omyl :lol: Některý děti to takhle nemají, ty prostě z ničeho nic usnou a spí. Tyhle naše je prostě potřeba ke spánku uložit.

• Citovat
  • Upravit
2292
28.7.16 15:09
@hoty1 píše:
@katule9 u dalsiho miminka se pokusim o to same :D nas prdolka byl ale krikloun a tak jsem ho utesovala cele dny i pred spanim a az po case jsme zjistili, ze je asi alergicky na mliko a tak ho asi bolelo brisko a ted uz je na to uspavani zvyknuty :-(

jo druha dcera taky ze zacatku hrozne plakala porad, byla hladova mela jsem malo mlicka a taky intoleranci na laktozu takze ji taky bolelo brisko..ale stejne jsem to vydrzela..vydrz je nejdulezitejsi, a ja jsem hodne duslednej clovek, ale porad se da naucit i 4 mesicni mimco na postylku uplne v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
28.7.16 15:14
@hoty1 píše:
Zdravim, prosim vas o rady, tipy jak rychle uspinkat miminko. Mame 3,5 mesicniho chlapecka, jeste pred mesicem stacilo, kdyz jsem 5× zazpivala Blaznivou ukolebavku a mohla.jsem ho polozit do postylky. Ted kdyz zacnu uspavat okolo osme vecer, tak.jsem moc rada, kdyz o pul jedenacte spinka. Pred spanim min. 3 hodiny nespi, vetsinou i dyl. Pres den naspi vetsi ou jen 30minut dopoledne a 30 odpoledne. Napada vas, jak mu s tim usinanim pomoct? A jak si treba posunout harmonogram, aby uz kolem osme spinkal? Diky za vse!

ahoj, měla jsem příšerný problém s usínáním malé takřka od porodnice…sama neusnula nikdy, v kočárku ječela, usnula tam asi dvakrát vždy po hodině řevu..teď v něm vydrží třeba hodinu ale jen bdělá…spí pouze v šátku (ale to se snažím omezovat skrz vedro a moje záda :-P) režim do třetího měsíce naprosto nulový, za 15 hodin někdy naspala jen 20 minut. Uspávala jsem zásadně na balonu za zvuku šumu, někdy i víc jak 2 hodiny. (k tomu mám dvouleté, takže to byl problém) U nás zázračně pomohla hacka plus (babyvac). Díky bohu že něco takového existuje. Malá má 3,5 měsíce a už skoro 14 dní jedeme režim, že 3× denně spí (2× hodinu a jednou 2 hodiny), šum sice furt pouštím, ale v hacce usne do 10 minut (max 15 minut). Spí v tom krásně, je tam schoulená, takže ji neruší ani to, když se ze spaní zavrtí a zahýbe (hodně rozhazovala rukama, nepomáhalo jí ani pevné zavinutí). Večer v tom uspávám a pak překládám do postýlky. Sice teď mám problém, že mezi 3-4 si strašně nutně potřebuje vykládat a hrát :cert: ale jinak od cca 21 hodiny vydrží spát v kuse až do 3:00 což je pro mě velká změna a fakt paráda. Je to dobrá investice a snadno se zase prodá na bazaru (kde si cenu drží stále velmi vysoko) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
28.7.16 15:19
@katule9 píše:
Kdyz tu to co tady pisete tak jsem nesmirne stastna ze jsem od narozeni davala dceru do postylky bez techto uspavani a podobnych veci… :roll: polozim a do chvile spinka…fakt luxus a doporucuji vsem je to mnohem lepsi nez delat svemu diteti otroka.. :D Po celodenni peci o mimi a starsi dceru jsem fakt rada ze nemusim jeste vecer resit uspavani.. :zed:

máš jen jedno viď :kytka: jojo.,s první dcerou jsem to měla jak popisuješ, a taky sem házela podobná moudra…a ouha, druhé se narodilo, po kojení položím do postýlky, ono oči jak baterky, chvilku vydrží a pak ječí, někdy ječí zrovna..a věř, že jsem to dítě nechala v jednu slabou chvíli i brečet, že se unaví (hahaha) v tomto věku estevill fakt nezabírá :mrgreen: je to jen o temperamentu mimina, nikoli o schopnostech maminy (uspávání u prsa taky neuznávám, ale věřím, že když není východiska, tak se některé holky spokojí i s tímto, hlavně když dítě spí :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
28.7.16 17:00
@reinkarnace píše:
máš jen jedno viď :kytka: jojo.,s první dcerou jsem to měla jak popisuješ, a taky sem házela podobná moudra…a ouha, druhé se narodilo, po kojení položím do postýlky, ono oči jak baterky, chvilku vydrží a pak ječí, někdy ječí zrovna..a věř, že jsem to dítě nechala v jednu slabou chvíli i brečet, že se unaví (hahaha) v tomto věku estevill fakt nezabírá :mrgreen: je to jen o temperamentu mimina, nikoli o schopnostech maminy (uspávání u prsa taky neuznávám, ale věřím, že když není východiska, tak se některé holky spokojí i s tímto, hlavně když dítě spí :jazyk: )

ne ne mam druhe..a u prvni jsem prave taky delala vselicos pri uspavani a proto jsem rekla ze uz nikdy..ano zalezi na temperamentu ditete ale znam hodne deti kazde jine a spinkaji v pohode ano obcas se vyskytne problem kdy nechce ale to je prechodne obdobi, ale kdo chce byt otrok sveho ditete proc ne jen mi pak vadi ze si kazdy stezuje a atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
28.7.16 17:01
@JayLee píše:
bud je pretazenej nebo malo utahanej 8) nauc si ho na ritual, vykoupat, najist, dat do postýlky, dat pusu, zapnout usinacka a odejit 8) u nas se to vyplatilo a jest tomu v pohode tak dodnes :palec:

presne tak..deti potrebuji rezim… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.7.16 13:47
@katule9 píše:
ne ne mam druhe..a u prvni jsem prave taky delala vselicos pri uspavani a proto jsem rekla ze uz nikdy..ano zalezi na temperamentu ditete ale znam hodne deti kazde jine a spinkaji v pohode ano obcas se vyskytne problem kdy nechce ale to je prechodne obdobi, ale kdo chce byt otrok sveho ditete proc ne jen mi pak vadi ze si kazdy stezuje a atd..

hehe..vsaď se, že já otrok být nechci a nejsem zrovna z těch „kontaktních“ matek, u prsa zásadně neuspávám a starší dcera spí od sedmi měsíců v samostatném pokoji. spíš jsem matka „kruťák“, nicméně člověk míní, dítě mění. Taky jsem měla plnou pusu řečí ohledně důslednosti, že stačí nevyměknout…já jsem fakt nevyměkla..ale nešlo to i kdybych se na hlavu stavěla a ušima se podpírala (mamka mi říkala, že jsem byla naprosto stejné děcko…tak se mi to asi vrátilo :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.7.16 13:49
@katule9 píše:
presne tak..deti potrebuji rezim… :palec:

souhlas…bez toho to nejde. Nicméně i režim se mi povedlo zavést vždy až po pár měsících..a napevno až cca po půl roce. Ale nikdy jsem se dcery neptala, zda chce např. po obědě spát. prostě se šlo spát a hotovo…měla i období kdy si v té posteli vykládala a měla tendence vvyskočit po pár minutách, že už se jako budí. ale stačilo pár dní a zase spát začala. Mám v úmyslu to dělat i u druhé dcery, ale jak už jsem se přesvědčila, představy jsou jedna věc, realita pak může být jiná :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.7.16 13:59

@reinkarnace tak to mame docela podobne rozhodne nejsem kontaktni matka.. :) ano deti se taky neptam zda neco chteji..treba obed..atd..proste ma na taliri tak ji, ale jasne kazdy dite je jine..ja se jeste od narozeni hodne casu staram o dve netere,3 a 4 roky takze ty nej leta :lol: ale jde to..obcas samozrejme vymeknu a tak ale v zasadnich vecech jsem neoblomna, treba kdyz je dcera nemocna tak si ji obcas do te postele taky vezmu..ale v tom jsem asi trochu prdla..pro nemocne dite udelam „vsechno“.. :) sama jsem to jako dite taky zazila a vim jak se mi hned lip stonalo.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí