Ústřicová omáčka - zkušenosti?

19.2.20 15:36

Ústřicová omáčka - zkušenosti?

Ahoj, možná budu znít blbě, ale je tady někdo, kdo používá v kuchyni ústřicovou omáčku? Viděla jsem ji v x receptech na čínské nudle, kung pao atd, tak nevím, jestli fakt dodává dobrou chuť? Kdysi jsem dala šanci rybí omáčce a pak mi trvalo ji fakt použít, protože jak jsem ji otevřela, hrozně mi smrděla :lol: a v jídle pak vůbec cítit nešla, jen ho vlastně osolila, žádný hrozný závan se nekonal :lol: tak třeba je to podobné? :nevim: případně máte nějaké další tipy, jakou zajímavou ingredienci se dají dobře ochutit jídla? Mně přijde, že jedu furt to samé, buď sojovka nebo bylinky :think: a když se rozšoupnu, tak česnek nebo zázvor :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

551
19.2.20 15:57

Ano, používám ji do asijské kuchyně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.2.20 16:25

Ahoj. pouzivam ji často…hodně vařím Asii…když ji přidáš např do nějaké činy dostaneš chuť hodně podobnou jako mají Vietnamci v bistrech…jinak hodně používám čerstvý koriandr, římský kmín, chilli, garam masalu, kokosové mléko, sezamový olej…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.2.20 16:26

Jo ještě mám ráda worchester

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5244
19.2.20 16:28

No, upřímně, jestli jsi tu rybí omáčku v jídle necítila, tak je asi marné pro tebe dělat nějaké pokusy. To klidně zůstaň u té sojovky.
To nemyslím zle nebo ironicky, prostě jen prakticky - ne každý rozezná nebo ocení.

Rozporuplný je tvůj použitý výraz „dodává dobrou chuť“…Ta omáčka prostě dodává typickou chuť toho pokrmu. Jetli je to dobrá chuť pro tebe, to je čistě tvoje subjektivní záležitost.

Já tu rybí nebo ústřičnou do asijské kuchyně požívám. Třeba thajské kari si bez toho neumím představit. Rybí solí hodně, s tou se to opravdu nesmí přehnat, ústřicová mi přijde jemnější a je chuťově prostě jinde.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6972
19.2.20 16:57

@Bebeluska8 ano používám hojně do asijské kuchyně, hlavně na všemožné druhy nudlí, kde je to jedna ze stěžejních ingrediencí. Narozdíl od rybí omáčky ústřicová vůbec nesmrdí. Jinak jestli můžu doporučit, tak recepty hledej na anglických webech nebo na youtube, kde bude i video postup. Co se týče asijské kuchyně, na českých webech najdeš příšerné paskvily a kdo to sám nezná, těžko to odhadne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
11933
19.2.20 17:02

Ústřicová nesmrdí a opravdu je skvělá je to nasládlé, jemné umami. Ale musíš koupit spíš lepší druhy. To samé se týká rybí, ale ta teda smrdí i v nejdražších verzích. Mňam.

Hledej v asijských speciálkách, ne v supermarketech.

Úplně nejlepší je do čerstvých těstovin přidat trochu másla a trochu ústřicovky. A pak přes to jen trošku parmezánu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.2.20 17:39

Používáme jí často a je výborná. Já teda ráda i rybí, ale ústřicová je fakt top :) super s nudlema, je hustá a chuťově jemná, nejradši bych jí pila z láhve samotnou, ale to už bych byla fakt prase :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1697
19.2.20 18:38

Pouzivam oboje, ten „smrad“ z rybi se odpari, chce to ale fakt na velky plamen, ustricova neni tak vyrazna, pouzivam jen do cinskych omacek, co da cine fakt chut je sezamovy olej a koreni (zazvor, korianr, kurkuma, rimsky kmin, cesnek) super na recepry je kucharka od apetitu a nebo pinterest

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48183
19.2.20 19:08

Pouzivam kratce (asi rok) a oblibila jsem si ji do ruznych variaci ciny, do domacich gyros nudli atd.
Ja teda nejim vubec ryby, ze to budu radeji o suche kurce, nez snist rybu. Ale ta ustricna mi nevadi vubec.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
231
19.2.20 19:47

Moc dobrá věc. Na kuře, testoviny, činu… nebo rychle dochucovadlo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama