Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nešla bych do třetího a to máme přes 50 000 na měsíc. 2 je akorát.
Zakladatelko jestli vám měsíčně zbývá minimálně 5.000,– pak si další dítě klidně pořiďte, ale pokud ne, je kde brát? My máme příjmy taky o dost větší, dvě děti jsou pro nás maximum. Záleží prostě co platíte a jak žijete ![]()
No jo jenže bohužel jak nás stát zavedl tak jakmile má manželka práci a vydělá víc jak 68 tis ročne tak si manžel stejně nemuže uplatnit manželku ani dítě takže asi tak i když neni porodné tak stejně jakmile nastoupíte do práce tak jsou nějaké ulevy na daních k ničemu protože na ně nemáte nárok
@Mar__tanka1983 píše:
Souhlas, radši pořádnou úlevu na daních, než jednorázový porodný…jenže u nás se pracující lid mnoha výhod nedočká…
Ahoj úlevu na daních máš na každé dítě pokud pracuješ u zaměstnavatele tak to máš měsíčně a pokud podnikáš tak ročně. My s manželem oba podnikáme a manžel má dceru vždy v daních a je mu odečteno 12 ooo,– za rok. U zaměstnavatele to máš měsíčne ale přesně něvím jak to uvádí každý to nazívá jinak. manžel když byl zaměstnán tak tam měl vždy napsáno dítě 1000,–.
No ono když se dohodneš s učetní v dané práci tak to jde i ročně jenže co mi řekla paní na finančáku tak když já pujdu do práce a budu mít vyšší přijem jak 68 tis ročně tak si mě manžel nemuže uplatnit v daních a bohužel ani dceru říkala mi to v pondělí:-(
@Anonymní píše:
No jo jenže bohužel jak nás stát zavedl tak jakmile má manželka práci a vydělá víc jak 68 tis ročne tak si manžel stejně nemuže uplatnit manželku ani dítě takže asi tak i když neni porodné tak stejně jakmile nastoupíte do práce tak jsou nějaké ulevy na daních k ničemu protože na ně nemáte nárok
já myslela, že úlevu na dani na dítě má člověk tak jako tak? aspoň u nás všechny ženský v práci na děti úlevy mají a to si vydělaj určitě víc než 68tis. ročně…
myslela jsem si, že tahle podmínka je jen u úlevy na manželku… ![]()
No to já jsem taky myslela ale pani na FÚ mi řekla že to platí i u dítěte
Úlevu na dítě ma porad, ale může ji mít jen jeden z rodičů. Většinou je to ten který vydělává víc. Úlevu na manželku samozřejmě mít nemůže, pokud žena už pracuje.
A i kdyby tak porad si stát vezme od myho může na daních za ty roky myho rodicaku víc než mi da na po rodným a rodicaku. Já totiž budu klidně i bez rodicaku pokud bude chlap třeba úplně osvobozen od daně, nebo bude ta dan opravdu mala a ne pomalu půlka výplaty.
Tak to je nesmysl tebe nemůže ale dítě ano. Já jsem byla na mateřské a měla jsem vedlejší činnnost výdělek i s mateřskou byl větší a manžel si normálně malou odečítal. Dneska jdu na finanční úřad odpoledne tak se zeptám jestli není od nového roku nějaká změna. Ale vím, že minulý rok jsem ještě k manželovi dokládala, že jsem si malou na daňích já neuplatňoval.
@Anonymní píše:
No to já jsem taky myslela ale pani na FÚ mi řekla že to platí i u dítěte
Manžel má obě děti v odpočtu a vydělá hodně, ale hodně přes 68.000,– To ti na FÚ neřekly určitě, spíš jsi se spletla/ špatně rozuměla ![]()
Ahoj, tak já bych doporučila pokud si nevíš rady s rodinným rozpočtem, vzít papír, tužku, výpisy z banky, složenky apod. udělat si rozvahu a vše si spočítat… zjistíš přesně, kolik vám zůstane a potom se můžete rozhodnout.My Ti tady asi neporadíme, nevíme, jaké máte potřeby atd.
@Radanka25 souhlas, akorát bych do toho ještě rozpocitala na kolik průměrně vyjdou např. Kroužky děti, benzin, autoservis atd. Jsou to sice věci placené nárazové, ale musí se s nima počítat a když je rozpocitas na měsíc tak pak to co zůstane je skutečná částka zbyla na živobytí.
Já dostala minulej rok na daních 12000, jsem zvědavá co dostanu letos
PRD A VOŘECH K TOMU