Uživíme je?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
13.1.11 12:56
BaraF píše:
Víte kolik dnes stojí hokejová výbava? A kolik pronájem hodiny ledu? Že táta nechce být jen automat na vydělávaní peněz mi nepřipadá sobecké, ale upřímně rozumné, každý potřebuje i trochu relaxu.
A víte co stojí kroužky ve školce, ve škole, kolik dáte za jakýkoli sport, kterým by se dítě chtělo zabývat (a že když nic dělat nebude tak bude nejspíš čučet do PC), co stojí lístek do kina nebo do divadla, jazykový kurz, lyžařský výcvik…?
Odchovat mimino (druhé a další) opravdu není taková finanční zátěž. Ale každá mateřská jednou skončí a děti rostou dál…
Být tebou najdu si práci a až budete mít nějakou rezervu (peníze na účtu co nezmizí při příštím inkasu) tak přemýšlím o dalším dítěti.

To je taky pravda, ale zase první tři roky to menší dítě žádné kroužky ( drahé) nepotřebuje a tu druhé jim určitě nezrujnuje rozpočet, když bude chodit na dva kroužky..
U nás stojí liduška tak kolem 200 za měsíc..atd..To jim těch 10 tis stačí..
Když dají za jídlo a drogošku 9000.- ( jako třeba my), tak ten litr jim může sloužit jako rezerva na divadlo, kino, zábavu, výbava na sprot atd.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.11 12:58
Anonymní píše:
Ahoj, je to strašně těžké rozhodování.. my přemýšleli stejně - hypotéka, nízké platy, manželův bratr nám dlužil šílené peníze, které nevracel a my čekali, až nám je aspoň vrátí, abysme se začali snažit o malé.. Peníze nám nevrátil, finančně jsme na tom teď ještě hůř a přesto se snažíme co to jde, že nějak bude..... ale i když je nám 26/27 let, tak už to nejde - lékaři nám sdělili, že vlastní dítě mít na 90 % nikdy mít nebudeme.. a to 10 % je uměle.. Teď se bijeme do hlavy a pláčeme, že jsme to odkládali kvůli blbým penězům. Jinak máme příjmy - manžel 10 tis./měs. (čistého), já 11 tis./měs.+nějaké prémie, výdaje: celkově na bydlení včetně hypotéky: 16 tis./měs. A to manžel musí platit ještě za dopravu do vedlejšího města do práce a musíme kupovat jídlo, občas oblečení, boty, léky, které jsou životně nutné každý den brát, telefon, cesta k rodičům - 600 Kč jedna cesta… a kdybych byla na mateřské a měla jen 7600,– tak bych musela asi na brigádu.. a přesto moc toužíme po miminku.. Jsou to nervy, jak ho uživit..ale asi je ta láska a pocit mít malé prostě větší. Ale vím, že zjistit, že jsem těhotná, tak jsem štěstím bez sebe a přitom začnu hned nervovat, jak ho uživíme..a přijít manžel o práci, tak fakt nevím. I tak z toho mála šetříme na umělé oplodnění, které nás bude stát cca 50 tisíc.

když vidím to co píšeš, tak si myslím, že bysme to zvládli s šetřením, bez problémů, teď mi přijde můj problém malicherný… ty peníze na umělé oplodnéní - to je šílený!!! :zed: ale bude to stát zato, držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.11 13:03

asi bude nejlepší to všechno sepsat a třídit peníze do obálek, šetřit a tolik si nepochutnávat a bude to dobrý

• Citovat
  • Upravit
5579
13.1.11 13:06

Ja myslim, ze 2 deti z toho uzivite.
Ja to treba beru tak, ze az budou nase vsechny tri ve skole a skolce budu taky ja chodit do prace a prispeju do rozpoctu vic nez 7600.
Pravda je, ze odchovat miminko je v pohode, opravdu to skoro nic nestoji. Ale vidim ted na synovi, prvni trida a jede to - mesicne obedy, chce chodit do krouzku (volime co nejlevnejsi varianty) takze to bylo v zari 600 anglictina, 600 atletika, 1200 javornicek, 800 hudebka, 600 skaut. A ted v pololeti nas cekaji dalsi vydaje, protoze vetsina krouzku se plati pololetne.
Predstava, ze to bude vsechno za cas trikrat me lehce desi.
Na druhou stranu, kdyz nebudou penize na krouzky, tak proste nebudou chodit do krouzku, zustane jim skaut a hotovo.
Rozhodne, kdyz jsme uvazovali o tom zda dalsi deti, nepremysleli jsme jestli jim budem moct za x let zaplatit hokej nebo tenis. Vyresili jsme zda mesicne vyjdeme, zda bude na jidlo a obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.1.11 13:08
Anonymní píše:
asi bude nejlepší to všechno sepsat a třídit peníze do obálek, šetřit a tolik si nepochutnávat a bude to dobrý

Asi určitě. Když mu ukážeš, že dokážeš i z toho, co teď máte, něco ušetřit, tak mu tím pomůžeš při rozhodování. Jen tedy škoda, že to musíte řešit teď na poslední chvíli, kdy ti končí RD. Příroda to dokáže člověku kolikrát fakt tak pitomě zkomplikovat, tak držím pěsti, aby to dobře dopadlo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
13.1.11 13:13
Anonymní píše:
Ahoj, je to strašně těžké rozhodování.. my přemýšleli stejně - hypotéka, nízké platy, manželův bratr nám dlužil šílené peníze, které nevracel a my čekali, až nám je aspoň vrátí, abysme se začali snažit o malé.. Peníze nám nevrátil, finančně jsme na tom teď ještě hůř a přesto se snažíme co to jde, že nějak bude..... ale i když je nám 26/27 let, tak už to nejde - lékaři nám sdělili, že vlastní dítě mít na 90 % nikdy mít nebudeme.. a to 10 % je uměle.. Teď se bijeme do hlavy a pláčeme, že jsme to odkládali kvůli blbým penězům. Jinak máme příjmy - manžel 10 tis./měs. (čistého), já 11 tis./měs.+nějaké prémie, výdaje: celkově na bydlení včetně hypotéky: 16 tis./měs. A to manžel musí platit ještě za dopravu do vedlejšího města do práce a musíme kupovat jídlo, občas oblečení, boty, léky, které jsou životně nutné každý den brát, telefon, cesta k rodičům - 600 Kč jedna cesta… a kdybych byla na mateřské a měla jen 7600,– tak bych musela asi na brigádu.. a přesto moc toužíme po miminku.. Jsou to nervy, jak ho uživit..ale asi je ta láska a pocit mít malé prostě větší. Ale vím, že zjistit, že jsem těhotná, tak jsem štěstím bez sebe a přitom začnu hned nervovat, jak ho uživíme..a přijít manžel o práci, tak fakt nevím. I tak z toho mála šetříme na umělé oplodnění, které nás bude stát cca 50 tisíc.

Uplne s tebou souhlasim,mi jsme meli taky problem,ted je nam 26/38 a meli jsme taky problem s miminkem,nastesti se povedlo,taky nas to stalo cca 20 000 a to jsme nemeli skoro nic navic. Touhu po miminku znam(trapili jsme se 5 let) nikdy jsem nepremyslela nad tim,jestli dite uzivime,v nasem pripade rovnou 2 deti. Ted co jsou holky plne kojene a kupuji pro ne jen pliny a barazkove obleceni,me jidlo, drogerka, obleceni pro deti vyjde asi 7000 mesicne( a to sice nakupuji v akcich,ale jeste kupuji i na co mame chut) Takze mam rezervy kde proste az holky zacnou jist s nami zacnu setrit. A to je na dvojcata jeden rodicak a moc toho po sobe nepodedi :mrgreen:
Drzim pesti,at se mimiskovi(mimiskum u tebe zalibi) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.1.11 13:18
Anonymní píše:
chceme, chceme hned, ale manžel to prokláda takovými řečmi, že bych ho… nevím co, bojí se víc jak já, nepřizná si to a říká, že na to nemáme :-( já myslím, že máme, ale myslím až povyrostou děti, že na to mít nebudeme, tak se tu ptám :nevim:

Pro toho chlapa je to strašná zodpovědnost! On prostě ví, že ty peníze musí vydělat on, protože ty budeš s dalším dítkem doma a se 2 dětma na krku mu s příjmem do rodiny nepomůžeš (rozuměj, nebudeš si při MD přivydělávat).

Jeho obavy tedy chápu a s tím i ty „hlášky“. Myslím, že je teď na tobě, abys ho přesvědčila, že budeš umět s tím co vydělá hospodařit tak, aby se z toho ty 2 děti uživily. Najeď třeba na zkušební systém „nanečisto“. Piš si všechny výdaje a dej si závazek, že např. každý měsíc ušetříš navíc 2.000 Kč. Když to dokázeš zopakovat aspoň 3× za sebou, tak by to chlapovi mohlo jako důkaz stačit, že to půjde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.11 13:19
doriang píše:
Ja myslim, ze 2 deti z toho uzivite.
Ja to treba beru tak, ze az budou nase vsechny tri ve skole a skolce budu taky ja chodit do prace a prispeju do rozpoctu vic nez 7600.
Pravda je, ze odchovat miminko je v pohode, opravdu to skoro nic nestoji. Ale vidim ted na synovi, prvni trida a jede to - mesicne obedy, chce chodit do krouzku (volime co nejlevnejsi varianty) takze to bylo v zari 600 anglictina, 600 atletika, 1200 javornicek, 800 hudebka, 600 skaut. A ted v pololeti nas cekaji dalsi vydaje, protoze vetsina krouzku se plati pololetne.
Predstava, ze to bude vsechno za cas trikrat me lehce desi.
Na druhou stranu, kdyz nebudou penize na krouzky, tak proste nebudou chodit do krouzku, zustane jim skaut a hotovo.
Rozhodne, kdyz jsme uvazovali o tom zda dalsi deti, nepremysleli jsme jestli jim budem moct za x let zaplatit hokej nebo tenis. Vyresili jsme zda mesicne vyjdeme, zda bude na jidlo a obleceni.
Kakika píše:
Anonymní píše:
asi bude nejlepší to všechno sepsat a třídit peníze do obálek, šetřit a tolik si nepochutnávat a bude to dobrý
Asi určitě. Když mu ukážeš, že dokážeš i z toho, co teď máte, něco ušetřit, tak mu tím pomůžeš při rozhodování. Jen tedy škoda, že to musíte řešit teď na poslední chvíli, kdy ti končí RD. Příroda to dokáže člověku kolikrát fakt tak pitomě zkomplikovat, tak držím pěsti, aby to dobře dopadlo :hug:

děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
50725
13.1.11 13:32

Já myslím, že 10 000,– na jídlo a drogerku je celkem slušné… Vůbec bych se toho nebála, koníčky neřešila… Tak holt nebude starší navštěvovat 10 kroužků od 4 let, ale třeba 1-2 až od 6, až budeš chodit do práce a až na to prostě bude :nevim: Jsou i levné sporty, já jsem hrála chvíli volejbal a to nestálo prakticky nic :lol: Nebo ten skaut, to je nejlepší - není to drahé, má tam od všeho něco a ještě kopec zážitků…

VŠ bych neřešila už vůbec, to té doby můžeš mít 20 různých prací, kdoví, jak to bude a koneckonců, dítko má ručičky a nožičky, takže když bude o studium stát, přestože ho nebudete moct na škole vydržovat, může jít na brigádu :nevim: Oni takoví lidi si toho studia i víc váží, když vidí, co je to stojí :lol:

Jediný problém taky trochu vidím v tom, když budeš těhotná a bez práce - tam bude asi nějaká finanční díra :think: Ale to už třeba nějak vymyslíte… Koneckonců těhotná zatím nejsi, práci můžeš hledat a můžete se snažit o miminko - a ono to nějak dopadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
13.1.11 13:32

Pokud mas veci po prvni diteti schovany (ne teda ruzovy, pro kluka by to bylo trochu blby, kdyby nahodou), kocarek atd. se da sehnat docela levne, pokud nejses narocna a nemusis mit novy. Za me - neni u nas moc rozdil, jestli zivim dve nebo jedno, toho jidla zase tolik neni a varim jim do mrazaku, takze to je docela za levno. Horsi je to s UM, pokud by neslo kojit, ale to se zase da usetrit, jestli bydlite u hranic s polskem nebo nemeckem. Nebo si tam udelat holt jednou za pul roku nakupovaci vylet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
13.1.11 13:35

peníze budou a my né :wink:
takže já bych do toho šla, měli jsme stejné rozhodování, i manžel měl stejný příjem a neměnila bych! Teď je to opravdu finančně nenáročné, ale věřím, že půjdu do práce a bude to zase o nějakou tu tisícovku lepší(i když v tomhle regionu né o moc než mateřská) :mrgreen: Nemusí být z každého dítěte hokejová hvězda, škola pořádá kroužky, které nejsou tak finančně náročné, takže prostě bude mít kroužek ve škole a jinak mu budu vymýšlet zábavu já. Nemyslím, že všechny děti musí nutně navštěvovat několik kroužků, jak je to teď v modě, ale může si najít zábavu i jinde, mimo PC a televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.11 13:38
IMI píše:
Pokud mas veci po prvni diteti schovany (ne teda ruzovy, pro kluka by to bylo trochu blby, kdyby nahodou), kocarek atd. se da sehnat docela levne, pokud nejses narocna a nemusis mit novy. Za me - neni u nas moc rozdil, jestli zivim dve nebo jedno, toho jidla zase tolik neni a varim jim do mrazaku, takze to je docela za levno. Horsi je to s UM, pokud by neslo kojit, ale to se zase da usetrit, jestli bydlite u hranic s polskem nebo nemeckem. Nebo si tam udelat holt jednou za pul roku nakupovaci vylet.

a co bych tam kupovala? UM? teďtomu trochu nerozumím, ale ano, oblečení máme, jak na kluka, tak na holku, určitě by nestrádalo, takže tady jde opravdu jen o to, uživit - jídlo, drogerie apod. potom půjdu do práce a pak budu mít víc než teď, takže chápu, že je toho na něj moc, zodpovědnost, peníze apod, ale myslím, že to trochu přehání, ten strach ,kdybych ho neznala a neěděla, že mimi chce, řekla bych že se vymlouvá, ale opravdu, on už myslí na školy, kroužky atd..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.11 13:39
davmi píše:
peníze budou a my né :wink:
takže já bych do toho šla, měli jsme stejné rozhodování, i manžel měl stejný příjem a neměnila bych! Teď je to opravdu finančně nenáročné, ale věřím, že půjdu do práce a bude to zase o nějakou tu tisícovku lepší(i když v tomhle regionu né o moc než mateřská) :mrgreen: Nemusí být z každého dítěte hokejová hvězda, škola pořádá kroužky, které nejsou tak finančně náročné, takže prostě bude mít kroužek ve škole a jinak mu budu vymýšlet zábavu já. Nemyslím, že všechny děti musí nutně navštěvovat několik kroužků, jak je to teď v modě, ale může si najít zábavu i jinde, mimo PC a televizi.
:palec: já mu tuhle diskuzi snad dám přečíst, pomáháte mi, díky.
  • Citovat
  • Upravit
IMI
2766
13.1.11 13:43

No jasne UM. I jiny veci tam vyjdou levnejc. Nerikam, ze to bude nutny, ale jako argument na neuziveni to je docela dobry. Taky sem planovala nejakej nakup, ale jde to i bez toho, navic malej uz moc UM nevypije, tak to takova darda neni.
Navic to, ze budete mit v dobe narozeni na skoly a krouzky neznamena, ze na to bude, az to bude aktualni. To ze jsme na tom financne dobra ted neznamena, ze to tak bude i za pul roku. Kdyby tak premejslel kazdej, tak se nerodej deti :wink: Ja bych se nebala. Kdo se boji nesmi do lesa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8808
13.1.11 13:49

Anonynymní-nedá mi to nereagovat ,ale pokud to dite chcete tak do toho jdete a neboj se ničeho vždyt pak by jsi byla otrok a byla by jsi furt na nervy co kdyby a támhle takže jestli že vše po prvním děcku máš skuste to a nepřemýšlej,že kdyby ryby.ja mam kluka jsou mu 4roky a 3 měsíce o druhý se snažime od března 2009. Financí moc taky nemáme a zkoušíme to a nic nevzdáváme,takže hlavu hore a jdi do boje ju? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová