I po vyšetření jsou uzliny na krku stále hmatatelné

Anonymní
18.2.23 18:01

Uzliny vysetreny a furt hmatny…

Ahoj holky, cca rok mam na krku uzliny hmatny, vysetrny na ORL i u praktika…oba se shodli ze dve uzliny jsou cca 5mm a 7mm, volne pohyblive, nebolestive = neskodne…
Zajima me, mate nekdo hmatny dlouhodobe? Ja si je furt kontroluju, a cekam kdy zmizi….vcera jsem zase psala prakticce jestli nemam radsi jit na sono a ona, ze ty uzliny tam maji byt…at je necham bejt🙈v okoli me nikdo sono bez doporuceni neudela, ze bych si to zaplatila…😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.2.23 18:10

Mam hmatny i nad klicni kosti, vysetreny nekolikrat a jsou v poradku

• Citovat
  • Upravit
25015
18.2.23 18:13

Kdybyste si na ně pořád nesahala, třeba by už hmatné nebyly. Akorát je pořád dráždíte. To je už nějaká epidemie s těmi uzlinami tady. To nemáte jiné starosti? Jasně vám řekli, že to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10031
18.2.23 18:18

Mám hmatné uzliny na krku už víc jak 20 let. Prostě si spolu tak žijeme, moc se neohmatáváme a je nám spolu dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44096
18.2.23 18:32

Už zase? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
18.2.23 18:48

Tak ty uzliny tam opravdu mají být, asi je máš povrchově uložené, nebo máš hubený krk, tak jsou dobře hmatné. Tak velikost co píšeš je normální a uzliny na krku má opravdu každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
18.2.23 19:13
@Jahru píše:
Mám hmatné uzliny na krku už víc jak 20 let. Prostě si spolu tak žijeme, moc se neohmatáváme a je nám spolu dobře :mrgreen:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.26 11:06

Oživuji a jdu s dotazem.

Syn má cca 3 týdny bouličku na pravé straně krku (směrem jakoby od ucha k rameni). Nebolestivá, pohyblivá, cca 1cm velká.
Dnes jsme zašli k dětskému - vzali mu tři ampule krve, a dostali jsme žádanku na utz krku a břicha + žádanku na rtg hrudníku. Jinde nic zvětšeného nemá.
Na ultrazvuku viděla,,pouze,, tu jednu a prý je to zvětšená uzlina, možná zánětlivá, jinak vše v pořádku. Na rtg nevím, veškeré výsledky jak z ultrazvuku, tak i rentgenu jdou přímo dětskému.
S ním jsem domluvená, že mám za dva týdny volat.

Ale samozřejmě se bojím. Má někdo podobné zkušenosti?

Dětský mi ještě řekl, že pokud bude vše v pořádku, odebrali by přímo z toho vzorky.

• Citovat
  • Upravit
8790
2.9.26 11:18

Jo, syn má bouli za uchem od prvního očkování, dnes je mu 18 a má ji tam furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9824
2.9.26 12:40

Kvůli jedné uzlině takového povyku? Hmatáte na tu uzlinu pravidelně? Nebo „kontrolujete“ ty 3 týdny jen pohledem (pokud nějaká nerovnost na krku jde vidět, kdyby byla uzlina spíše hlouběji)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.26 15:09

Ono je to i dost vidět, když natáhne krk, takže jsem si toho všimla a jsem matka hysterka. A samozřejmě, že minimálně jednou denně na ni sáhnu, jestli tam stále je.. což asi dobře není. Nejde mi to pořádně vyfotit.

• Citovat
  • Upravit
9824
2.9.26 18:02
@Anonymní píše: Více

Opakovaným prohmatáváním způsobujete mikrozhmoždění uzliny, takto se uzlina nezmenší ani náhodou. Dělat anabázi s ultrazvukem krku a břicha a RTG hrudníku kvůli jedné uzlině zcela neškodného lokálního nálezu je over-diagnostika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.26 20:45

Jsem laik, takže absolutně nemám tušení co se má. Jedna dětská řekla, že i bez ohledu na to, že nebyl dlouho nemocný, můžou být uzliny zvětšené i měsíce. Ale náš dětský vzal tři zkumavky krve, ultrazvuk krku a bříška a rentgen hrudníku. A mám ozvat za 14 dní a případně by to muselo ven kvůli obsahu, aby se zjistilo co to je. Takže jsem ve stresu, co by se mohlo stát.

Ta boulička má cca 1cm, prý nebolestivá, hladká, pohyblivá. Ale viditelná.
Děkuju za info, dám si pozor a nebudu na to sahat. Ale samozřejmě jsem vystrašená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.26 07:57

@Doctus prosím ještě o info. I takhle viditelná uzlina je v pořádku?

Děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9824
3.9.26 08:59

Např. u infekční mononukleózy mohou být uzliny až v seskupeních s celkovou velikostí klidně slepičího vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí