Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
uvažujeme o křečkovi zlatém. Chovatel nám doporučil plastový box s pletivem nahoře. Máte také box nebo je lepší klec? Předem díky za názory.
My měly nejdříve klec pak akvarko. Klec nedoporučuji pořád sem lítala se smetackem a shrabovala vyhazene piliny ![]()
Nejvíce se mi osvědčily na různou havěť tyto https://www.superzoo.cz/…o-piskomily/ Asi to bude to, co říká chovatel
Tady muze i šplhat. Navic v akvarku je riziko přehřátí, protože tam neproudi vzduch
Krasny den, hlavne at je to velke
syrsti krecci potrebuji hodne prostoru. Hlavne nekoukejte po tech malejch klecich ve zverimexech. Bude se trapit. Na youtube najdete hodne zahranicnich videji o peci o krecka. Hledejte v aj.
My měli terárko/akvárko. Celkově klec je blbá protože rádi koušou ty mříže a tím si ničí zuby.
Hodně pilin-my dávali kolem 15cm výšky- dělají si tunel i doupě na spaní ![]()
V akváriu nebo teráriu. Klec je blbá, protože je všude bordel a hlavně se dá dobře kousat a to je dost otravný zvuk.
@AnastazieB píše:
V akváriu nebo teráriu. Klec je blbá, protože je všude bordel a hlavně se dá dobře kousat a to je dost otravný zvuk.
Jojo, otravný zvuk je mnohem horší, než trápení zvířete ve skleněném boxu, kde neproudí vzduch a nemůže šplhat, což je v tom malém prostoru jediná zábava, co má.
Ahoj, mám křečky v akvárku i plastovým terárku (o kterém se zmiňuješ), dříve jsem mívala i klec. Mohu doporučit klasické (větší) akvárko, stačí ho překrýt pletivem, za mě nejlepší volba. ![]()
@Čičorečka tak věci na šplhání se snad dají dát i do akvárka ne? Já jsem je v teráriu vždycky měla, preferovala jsem přírodní vybavení.
@AnastazieB píše:
@Čičorečka tak věci na šplhání se snad dají dát i do akvárka ne? Já jsem je v teráriu vždycky měla, preferovala jsem přírodní vybavení.
A ten vzduch je tak nějak vedlejší, když dáš přírodní žebřík do terária. Jasněže terárium je pohodlnější pro majitele. Rozhodně ale ne pro zvíře.
@Čičorečka píše:
A ten vzduch je tak nějak vedlejší, když dáš přírodní žebřík do terária. Jasněže terárium je pohodlnější pro majitele. Rozhodně ale ne pro zvíře.
A ty jsi na tohle téma dělala nějaký výzkum?
Akvárko jsme taky zkoušeli, ale připadalo mi, že v něm bylo v teplém počasí strašné dusno, to mi bylo křečka líto (sama bych taky nechtěla být v létě zavřená ve skleněné nádobě). S klecí jsem zase měla zkušenost z minula, že z ní strašně lítala podestýlka a ještě ji pořád okusoval, Nám se nejvíc osvědčil plastový, který měl nahoře kovovou mříž. Nebylo v něm takové dusno, mohla se do něj dát vysoká vrstva podestýlky, aby si mohl hloubit nory, a nic z něj nelítalo okolo, ještě z toho vedly plastové tunely, ty mají křečci rádi
Měl tam nějaké přírodniny na šplhání, okusování a schovávání se.
@AnastazieB píše:
A ty jsi na tohle téma dělala nějaký výzkum?
Jo, empirický. Jednu chvíli jsem pracovala ve skleněný kukani uprostřed místnosti. A existovat se tam fakt moc nedá.