V jaké práci mohu být sama sebou?

Anonymní
24.9.23 20:46

V jaké práci mohu být sama sebou?

Ahoj holky,

minulý rok jsem skončila střední, udělala si maturitu a hned po škole šla pracovat, do pojišťovny. Momentálně pracuji sama na sebe, krásně mi to vyhovuje, akorát teď je boj, že mi končí „zkušební doba“ kde dostavám fix 30 tisíc+. V listopadu mi to přesněji končí.

A hodně jsem přemýšlela, v téhle, dejme tomu branži, nemůžu být sama sebou. Vždy se mi líbily tetování, které samozřejmě mám (ruka potetovaná v rukávu), samozřejmě není to žádný viditelný extrém, lze to zakrýt. moc kolegyn tetování ani nemá. Dále jsem přišla s prodlouženými vlasy, značkové oblečení, které ani nosit nemůžu a taky jsem šla na zvětšení rtů (ano, jsem na to mladá, ale pro osobní pocit, jsem šla napíchnout pouze horní ret, jelikož žádný nemám oproti spodnímu) a byl problém. Nemůžu mít dlouhé nehty, ani o trošku, žádné barevné. Umělé řasy také vadí.
Chci říct, že se musím hodně omezovat a to se mi opravdu nechce. Jednoduše závidím slečnám, co si nosí co chtějí a zároveň mají úspěšnou práci :potlesk:

Tak mě zajímá, jestli existuje vlastně nějaká práce, kde se nemusíte kontrolovat s tím, co máte na obličeji/ na sobě? Nemusí to být ani ve směru ekonomiky atd.

Děkuji za názory :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aleriga
24.9.23 20:55

E 55

• Citovat
  • Upravit
5244
24.9.23 21:02

No, vzdyt prave tady sama sebou jsi. Az na ty rty. Pokud se chces umelkovat, tak leda nekde, kde neni dress code. To je asi tak jedine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
24.9.23 21:08

V každé práci přece můžeš být sama sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 21:43

@Aleriga wow
@Lu66 tam, kde prezentuji naši společnost, bohužel nemuzu :,(

• Citovat
  • Upravit
6253
24.9.23 21:45

Tak to snad skoro všude. Zrovna pusu, řasy, nehty má dnes každá druhá. V Raiffeisen bank obě za kasou v pátek měly pusu. Jinak já dělám v obchodě, ale u nás v kanclu je to normální a manžel ve facility a ať se podíváš do které chceš kanceláře, tak všichni něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
24.9.23 21:48

Všude, kde není dress code.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
24.9.23 22:21

Existují.. vždy se tak nějak musíš vlézt do té skupiny, no.. jednou jsem měla šéfku (už to je zle, baba babě :mrgreen: ) a byla dost konzervativní, nesnášela moje tetování, musela jsem mít sako, dlouhý rukáv a tak…
nový šéf - žádný problém ;) dnes už je potetovaný skoro každý a řasy a nehty taky.. musíš prostě bojovat, hledat a případně dělat sama na sebe, pokud nezvolíš kompromis (já ta dlouhá saka v práci ve skříni mám..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
24.9.23 22:22

Když to není moc, tak kdekoliv. Ale nesmí to být takové jak to říct. Do očí bijící. Jako nehty, pokud nemají 10cm, tak snad nejsou problém ani tam kde jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 22:50

Díky,
samozřejmě extrémy nemyslím, nehty jsem mela snad 3cm od prstu a byl problém. Rasy to same, proto me zajímalo jestli se s tím budu potkávat i jinde :)

• Citovat
  • Upravit
12648
24.9.23 22:51
@nikitice píše:
Tak to snad skoro všude. Zrovna pusu, řasy, nehty má dnes každá druhá. V Raiffeisen bank obě za kasou v pátek měly pusu. Jinak já dělám v obchodě, ale u nás v kanclu je to normální a manžel ve facility a ať se podíváš do které chceš kanceláře, tak všichni něco.

Muze mi tu nekdo vysvetlit asi nejlepe nejaky chlap, co je hezkeho na viditelne umelych rasach a dlouhych umelych paratech? Co se na tom libi..fakt to nechapu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
24.9.23 23:15

@lilith1 Co jsem si vyposlechla chlapy v okoli, tak se to nelibi nikomu, ale u zenskych to bud toleruji, nebo maji zenske, ktere tahle vylepsovani neprovozuji. Zenskym to z nejakeho duvodu krasne prijde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.9.23 23:22

@lilith1 zvláště ty pařáty mi přijdou až strašidelný. Kdyby tohle na mě vybalil partner, tak se leknu, že mi chce ublížit :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
24.9.23 23:24

Může to být problém v povoláních, kde jsi v osobním kontaktu se zákazníkem. Ale taky nemusí. Záleží co přesně jsi ochotná a schopná dělat a co by tě bavilo.
Já třeba dress code řešila hned na pohovorech, nenastoupila bych na místo, kde by nějaký vyžadovali, je mi to proti srsti. Pracuju v korporátu, vzhled se tu prakticky neřeší, každému je do toho buřt. Vyhovuje mi to.

• Citovat
  • Upravit
16430
24.9.23 23:30
@lilith1 píše:
Muze mi tu nekdo vysvetlit asi nejlepe nejaky chlap, co je hezkeho na viditelne umelych rasach a dlouhych umelych paratech? Co se na tom libi..fakt to nechapu..

Taky naprosto nechápu. Kolikrát jsem se modlila, ať nemusím 7,5h koukat na jednu, z naštěstí jen pár, kolegyň, co byly právě takové umělé, až to fakt bylo děsný. Průvan od řas, obočí ještě horší a nejlíp ještě často kontrolovat, zda nemá nějaký vlas více vlevo, či vpravo :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková