Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
No, vzdyt prave tady sama sebou jsi. Az na ty rty. Pokud se chces umelkovat, tak leda nekde, kde neni dress code. To je asi tak jedine.
Tak to snad skoro všude. Zrovna pusu, řasy, nehty má dnes každá druhá. V Raiffeisen bank obě za kasou v pátek měly pusu. Jinak já dělám v obchodě, ale u nás v kanclu je to normální a manžel ve facility a ať se podíváš do které chceš kanceláře, tak všichni něco.
Existují.. vždy se tak nějak musíš vlézt do té skupiny, no.. jednou jsem měla šéfku (už to je zle, baba babě
) a byla dost konzervativní, nesnášela moje tetování, musela jsem mít sako, dlouhý rukáv a tak…
nový šéf - žádný problém
dnes už je potetovaný skoro každý a řasy a nehty taky.. musíš prostě bojovat, hledat a případně dělat sama na sebe, pokud nezvolíš kompromis (já ta dlouhá saka v práci ve skříni mám..)
Když to není moc, tak kdekoliv. Ale nesmí to být takové jak to říct. Do očí bijící. Jako nehty, pokud nemají 10cm, tak snad nejsou problém ani tam kde jsi…
Díky,
samozřejmě extrémy nemyslím, nehty jsem mela snad 3cm od prstu a byl problém. Rasy to same, proto me zajímalo jestli se s tím budu potkávat i jinde ![]()
@nikitice píše:
Tak to snad skoro všude. Zrovna pusu, řasy, nehty má dnes každá druhá. V Raiffeisen bank obě za kasou v pátek měly pusu. Jinak já dělám v obchodě, ale u nás v kanclu je to normální a manžel ve facility a ať se podíváš do které chceš kanceláře, tak všichni něco.
Muze mi tu nekdo vysvetlit asi nejlepe nejaky chlap, co je hezkeho na viditelne umelych rasach a dlouhych umelych paratech? Co se na tom libi..fakt to nechapu..
@lilith1 Co jsem si vyposlechla chlapy v okoli, tak se to nelibi nikomu, ale u zenskych to bud toleruji, nebo maji zenske, ktere tahle vylepsovani neprovozuji. Zenskym to z nejakeho duvodu krasne prijde ![]()
@lilith1 zvláště ty pařáty mi přijdou až strašidelný. Kdyby tohle na mě vybalil partner, tak se leknu, že mi chce ublížit
.
Může to být problém v povoláních, kde jsi v osobním kontaktu se zákazníkem. Ale taky nemusí. Záleží co přesně jsi ochotná a schopná dělat a co by tě bavilo.
Já třeba dress code řešila hned na pohovorech, nenastoupila bych na místo, kde by nějaký vyžadovali, je mi to proti srsti. Pracuju v korporátu, vzhled se tu prakticky neřeší, každému je do toho buřt. Vyhovuje mi to.
@lilith1 píše:
Muze mi tu nekdo vysvetlit asi nejlepe nejaky chlap, co je hezkeho na viditelne umelych rasach a dlouhych umelych paratech? Co se na tom libi..fakt to nechapu..
Taky naprosto nechápu. Kolikrát jsem se modlila, ať nemusím 7,5h koukat na jednu, z naštěstí jen pár, kolegyň, co byly právě takové umělé, až to fakt bylo děsný. Průvan od řas, obočí ještě horší a nejlíp ještě často kontrolovat, zda nemá nějaký vlas více vlevo, či vpravo
![]()
Ahoj holky,
minulý rok jsem skončila střední, udělala si maturitu a hned po škole šla pracovat, do pojišťovny. Momentálně pracuji sama na sebe, krásně mi to vyhovuje, akorát teď je boj, že mi končí „zkušební doba“ kde dostavám fix 30 tisíc+. V listopadu mi to přesněji končí.
A hodně jsem přemýšlela, v téhle, dejme tomu branži, nemůžu být sama sebou. Vždy se mi líbily tetování, které samozřejmě mám (ruka potetovaná v rukávu), samozřejmě není to žádný viditelný extrém, lze to zakrýt. moc kolegyn tetování ani nemá. Dále jsem přišla s prodlouženými vlasy, značkové oblečení, které ani nosit nemůžu a taky jsem šla na zvětšení rtů (ano, jsem na to mladá, ale pro osobní pocit, jsem šla napíchnout pouze horní ret, jelikož žádný nemám oproti spodnímu) a byl problém. Nemůžu mít dlouhé nehty, ani o trošku, žádné barevné. Umělé řasy také vadí.
Chci říct, že se musím hodně omezovat a to se mi opravdu nechce. Jednoduše závidím slečnám, co si nosí co chtějí a zároveň mají úspěšnou práci
Tak mě zajímá, jestli existuje vlastně nějaká práce, kde se nemusíte kontrolovat s tím, co máte na obličeji/ na sobě? Nemusí to být ani ve směru ekonomiky atd.
Děkuji za názory