V rodině samí kluci

125
5.1.14 00:26

V rodině samý kluci

Mého přítele rodina má potomky samé kluky. Jeho matka má dvojčata kluky a jeho táta má jeho a s přítelkyní taky kluka. Já bych si moc přála holčičku, samozdřejmě je nejdůležitější zdraví, ale znamená to že holčička je menší pravděpodobnost :think: já jsem z rodiny kde můj otec měl sestru, já mám bratra a otcovo sestra má dvě holky. Jinak moje babičce byla z dvojčat a byli obě dvě taky holky :roll: a moje matka má sestru a bratra. Jaká je pravděpodobnost že budem mít holčičku? Asi minimální že? A stalo se někomu že měl dvojčata když v rodině byli třeba 2×? To by mi asi kleplo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
5.1.14 00:35

A myslíš že ti tu někdo řekne co porodíš? :roll: 8o a dvojčata sem teda 2× u jedné matky neviděla, to by mě též asi odvezli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
5.1.14 00:43

Tak asi bys chtěla slyšet, že máš šanci mít holčičku, a to skutečně máš, teda 50:50, nikdo Ti tady neřekne, co to bude, musíš se nechat podat a doufat, že nejrychlejší manželova spermie byla holčička :oops: (to už můžu napsat, už je po 22 hodině) :oops:… hlavně, ať je drobeček zdravý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
5.1.14 00:43

Myslím, že rodinné poměry kluci x holčičky nemají moc co společného s tím, co budeš mít ty :think:. Pokud se nepletu, tak kluci jsou nejrychlejší a holčičky nejodolnější spermie tatínka, takže záleží spíš na ovulaci a vašem pohlavním životě, kdy dojde k oplodnění ;)

• Citovat
  • Upravit
15575
5.1.14 00:45

Sance 50:50 :D ;) Hlavne at je to zdrave miminko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.1.14 00:51

Asi ti nikdo neřekne jakou máš pravděpodobnost že to bude holčička..nicméně ja jsem si pred 23 dny jednu domu donesla..u přítele v rodine jsou sami kluci…pritel ktery ma 2 bratry dvojcata a jeden jeho bratr ma syna…u nas zase jen holky..ja mam 2 sestry a jedna sestra ma 2 dcery a ja mam Sophinku…tak se nechej překvapit..jak jsi sama napsala důležité je zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
5.1.14 00:54

Jak už píšou holky, možnost je určitě 50:50,zaleží opravdu na spermii, říká, se, že z těch rychlejších jsou v době ovulaci kluci a z těch pomalejších po ovulaci holčičky, ale co je na tom pravdy nevím. Taky záleží na tom, jestli v příbuzenstvu byla dvojčata dvojvaječná nebo jednovaječná. Dvojvaječná se dědí, ale také samozřejmě nemusí. U mého přítele v rodině jsou samý kluci, jak synové tak pak vnuci a my jsme to k velké radosti tchýně přerušili a máme dvojčátka holčičky, takže je krásně rozmazluje. Hlavně ať je mimčo zdravé, zbytek je už jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
5.1.14 01:12

My jsme tri sestry, z tatovo strany mam 4 sestrenice a jen jednoho bratrance, z maminy strany jen sestrenice.

Ja mam dve holky a sestry maji kazda jednoho kluka, jedna sestrenice ma dva kluky, druha ma dva kluky a bratranec ma holku a kluka.

A co z toho plyne? Nic. Je to o nahode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.1.14 01:14
@LadyTommy píše:
My jsme tri sestry, z tatovo strany mam 4 sestrenice a jen jednoho bratrance, z maminy strany jen sestrenice.

Ja mam dve holky a sestry maji kazda jednoho kluka, jedna sestrenice ma dva kluky, druha ma dva kluky a bratranec ma holku a kluka.

A co z toho plyne? Nic. Je to o nahode ;)
:potlesk: :palec: :palec: :lol: :lol: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
5.1.14 01:17

@geilens
Znam pani, co ma 5 deti a z toho 2× dvojcata :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
5.1.14 01:17
@geilens píše:
A myslíš že ti tu někdo řekne co porodíš? :roll: 8o a dvojčata sem teda 2× u jedné matky neviděla, to by mě též asi odvezli :mrgreen:

Moje sousedka ma 3× dvojcata - rarita, byla i v televizi. Ale ma celkem 12 deti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
5.1.14 01:33

Moje babička je ze 6 holek a z toho přímo babička z dvojčat, měla dvě dcery(moji mámu a tetu) a všechny sestry měly dcery, já mám sestru a bratra.Oba maji holčičky, já mám dva kluky, nic jiného jsem u nás ani nečekala :-D
Z manželovi strany má maminka 5 sester, všechny mají dcery až na tchýni (3 kluci ) Tchán má 3 bratry, všichni mají syny a ti mají všichni kluky :-D :-D. Dvojčátka zatím nijdo z rodiny nemá :-D

Nech se překvapit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.1.14 01:41

Myslím že tohle jsou jen náhody…a můžeš to prolomit klidně ty ;) u nás je taky trošku zajímavá situace. moje babička měla 3 holky a 1 kluka, tihle 4 dohromady měli zase 3 kluky a 1 holku(moje maličkost :oops: ), a my čtyři máme zatím 3 kluky, já 2 a bratránek 1..takže kdo z nás bude mít teĎ dítě, tak by měl mít teoreticky holku :lol: akorát myslím že už ty 4 děti v každý generaci porušíme :lol: ten bratránek co má kluka, ti už další neplánují, druhej bratránek ale jo, já taky ještě jo, a třetí bratránek za nějakých 20 let taky..tomu bylo teprve 6 let, u toho to ještě aktuální není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
5.1.14 01:43

Ja mám 6 synov :pankac: Môj otec má 2 bratov - každý z nich má 2 synov /otac má iba mňa-dcéru :D /. No a z tých synov jeden má 3 synov :lol:,a ostatných už neviem. Švagriná má 5 detí - prvých 3 synov a potom 2 dievčatá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.1.14 06:11

Žádná pravděpodobnost se z toho dle mě vypočítat nedá..Vše závisí na náhodě, je to 50 na 50..V rodině mé příbuzné taky byli po generace skoro samí kluci(z rodu jejího manžela) - on měl 3 bratry a jednu sestru, jeho táta taky bratry, on sám 3 syny..No a dva jeho starší synové mají každý po holčičce, jeden z nich prvorozenou, druhý druhorozenou..

Já předpokládám, že pohlaví potomka závisí hlavně na mužské spermii, tak ženskou linii nepočítám, ale moje mamka a druhá teta má jen samé holky..No, i když jsem někde četla studie(přiznám se, že nevím, jak relevantní), že to, jestli vajíčko oplodní spermie x nebo y, závisí, jakou chemickou informaci „vysílá“ to vajíčko, že tu spermii k sobě prostě přitáhne. TA studie vyvracovala tvrzení, o které se opírá převážná většina teorií, že vajíčko oplodní spermie, která k němu dorazí jako první..

U nás v rodině(z mojí strany) se zase dvě nebo 3 generace nestalo, aby byli sourozenci pomíchaní - byli buď kluci nebo holky..No a já mám kluka a dvě holky, tak jsem taky ráda. Ale to nemá se samotnou genetikou - přenosem pohlaví nic společného. V tomto směru bych se zaměřila na rod po otcovské linii a ne plantat do toho ségry a švagrovou.

Podle mě je to náhoda, pokud někdo nedělal rozbor ejakulátu konkrétního muže, který má plodit, tak se nedá vypočítat pravděpodobnost splození kluka nebo holčičky. A teď závisí, jak to doopravdy je, jestli oplozuje první spermie, která se k vajíčku dostane nebo vajíčko určitý typ „přitahuje“..Věřím, že to pořádně nikdo neví, tato oblast je ještě neprobádaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová