Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
26.2.22 04:42

Pujde tam kam ho Zapad pusti. A obnovit geopoliticke usporadani Sovetskeho svazu vcetne satelitu je pro ⁴nej stale srdecni zalezitost. Takze realny strach je zcela na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.22 07:30

Dotkne se všech minimálně zdražení. My teda neděláme zásoby. Ale jsou rodiny, které mají i normálně běžně našponovaný rozpočet. Takže to nakupování pohonných hmot nebo čehokoli u nich chápu. Po zdražení všeho můžou mít existenční problémy. My nemáme doma plyn vůbec. Takže to neřeším. Ale spousta domácnosti ho používá. Jestli se bude kupovat plyn jinde, tak bude kur. evsky dražší, než za kolik se kupuje teď. Takže další navýšení výdajů běžné rodiny. Myslíme si, že minimálně hrozí kybernetická válka a to všem. Až se začnou různě fackovat on-line, povolávat na pomoc hackery, že si zúčastněné státy sáhnou na účty, informace podpultové atd., tak očekávám, že k tomuhle dojde ve velkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.2.22 08:43
@Hlaholice píše:
Peníze teď nešetřím. Spíš se snažím i část rezervy utratit.

Můžu se zeptat, proč se snažíš část rezervy utratit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
26.2.22 08:48

@ábécédé321 nevím jak paní, ale napadá mě rozhodně argument, že v případě války velice výrazně poklesne cena Koruny a tím pádem budou stejně našetřené úspory o nějaké procento nižší.
To je stejné jako mi teď přijde naprosto zbytečné sbírat na Ukrajinu peníze, protože si nemají co za ty peníze koupit. To je taková pomoc nepomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.2.22 08:52
@Bobule321 píše:
@ábécédé321 nevím jak paní, ale napadá mě rozhodně argument, že v případě války velice výrazně poklesne cena Koruny a tím pádem budou stejně našetřené úspory o nějaké procento nižší.
To je stejné jako mi teď přijde naprosto zbytečné sbírat na Ukrajinu peníze, protože si nemají co za ty peníze koupit. To je taková pomoc nepomoc.

Naprosto souhlasím, ale nebyla jsem si jistá, zda ten příspěvek znamená:

1. proměňujeme úspory ve zlato a zásoby,

nebo

1. užíváme si a utrácíme, dokud to jde
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.2.22 09:48
@ábécédé321 píše:
Můžu se zeptat, proč se snažíš část rezervy utratit? :think:

Protože teď si za ty peníze ještě něco koupím. Za pár týdnů, měsíců to může být úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.2.22 09:53

Dovolenou klidně vyber. Válku stejně neovlivnis. My jedeme za 2 týdny. A na leto už taky máme 2 destinace v zahraničí. Jen na jinou stranu než je Rusko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.2.22 11:13
@ábécédé321 píše:

nebo

Asi tak trochu oboje. Zlato teda ne. Zásoby tak nějak rozumně, ne několik pytlů mouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
26.2.22 11:17

Vždycky tu může být válka. Důvod se vždy najde, ať je sebeblbější. Viz Ukrajina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
26.2.22 11:19
@ábécédé321 píše:

nebo

Zlato je vlhký sen finančních poradců a jiných zlodějů. V době konfliktu se zlata nenajíš, naopak majitelé zlata budou atraktivní cíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.2.22 11:20
@Sunlight515 píše: Česko schválilo vyslat 600 vojáků.

Proboha :( oni nám toho Putina chtějí dotáhnout až sem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.2.22 11:22
@Ijen píše:
Pujde tam kam ho Zapad pusti. A obnovit geopoliticke usporadani Sovetskeho svazu vcetne satelitu je pro ⁴nej stale srdecni zalezitost. Takze realny strach je zcela na miste. [/citace

Ráda se bojíš? Čeho? Doporučuju vypnout televizi, sednout si a přemýšlet.

Ale pokud máš ráda adrenalin, hltej zprávy, udělej zásoby na dvacet let, můžeš třeba koupit i protijaderný kryt, teď se na to nějaké firmy i specializují…

Nezapomeň vyvěsit UA vlajku, to je teď vysoce trendy. Jen pozor, aby nějaký ten uprchlík z Ukrajiny, ktereho třeba doma ubytuješ, nebyl účastník těch masových pochodů s hákovým křížem nebo nedej Bože nebyl jeden z těch, kdo přihlížel a tleskal upálení zaživa chudáků v Oděse v 2014…to bys asi doma mít nechtěla.. nebo asi jo, zase by si se mohla BÁT! A o to přece jde, bez neustálého mediálně vytvářeného strachu asi už žít nejde…

A prosím, opravdu nejsem žádná Putinovo fanynka. Jen bych se měla na pozoru nad tím, co se na Ukrajině poslední roky dělo a z čeho nebylo dobře ani mnoha lidem žijícím přímo tam. Věci nikdy nebývají černo-bílé.

Jinak peace :kytka:. Válka tady fakt nebude. Nevěř všemu, co nám věší na nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
26.2.22 11:27

Bojim se strasne. :( nejvic se bojim ze tam budou umírat děti. Preju si aby je všechny odvezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.2.22 11:39

Jakmile Putin vstoupí na Slovensko, naskládáme děti do auta, zapřáhnem karavan a odjíždíme. Počítáme s tím a jsme na to připraveni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
26.2.22 11:49
@Kamsi píše:
Jakmile Putin vstoupí na Slovensko, naskládáme děti do auta, zapřáhnem karavan a odjíždíme. Počítáme s tím a jsme na to připraveni

a kam pojedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová