Vánoce/ Ježíšek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
2.12.14 13:18

@dendule4 to se mi líbí, ještě bych kluka pověřila, aby hlídal dveře, jestli něco neuslyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
2.12.14 13:23

U nás se vždycky chodilo k babičkám jim popřát a jak jsme odešli z domu, tak taťka se vždycky po chvilce cesty vracel domů přiložit do kotle, aby nevyhaslo :lol: Takže to tam naházel a byl za chvilku zpátky. Taky jsme jim to žrali dlouho a bylo to super.Moje děti (skoro 7 a 3)taky věří a hodlám je v tom nechat co nejdýl to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
2.12.14 13:24
@Eva 13 píše:
Dobrý den, ahoj…syn 9 let velmi pochybuje a přestává věřit na Ježíška..děláme to tak, že manžel a děti jdou po věčeři pouštět před dům prskavky a já dávám dárky pod stromeček, letos nevím jak to udělat, syn chce, abych s nimi před barák šla také a prý se uvidí :mrgreen: napadlo mě jen, že půjdu nečekaně na Wc, ale to mi asi nespolkne :nevim:
Máte někdo nápad jak to vyřešit?
Děkuji :kytka:

máme dceru 9let- už jsme ji řekli pravdu- zrovna min. týden. ptala se, jak je to s Ježíškem, jestli existuje- už se takhle ptala před měsícem za přítomnosti mladší dcerky- 4roky. tak to jsme to nějak okecali. ale teď se ptala znova a to malá nebyla doma. Prý holky už říkaly, že neexistuje, všichni kamarádky to už vědí, tak jak to prý teda je. tak jsme ji to řekli. vzala to vpohodě. Před malou se chová normálně. psali si i dopis Jéžiškovi. já bych to už nehrotila. jestli se vás už ptal. normálně bych mu to řekla, že je to pohádka pro malé děti, aby měli radost atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.12.14 13:26

@dendule4 To je hezký nápad, ale u nás nemožný… jednak máme stromek v pokoji, co je obývák, jídelna a spojený s kuchyní… a jednak nám nosí stromeček ráno 24. Ježíšek a musíme ho očumovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 13:30

Já neboli my Vánoce milujem, ale syna určitě neblbnem. Dárky si nakoupíme zabalíme a dáme pod stromeček od mala ho budem a učíme že dárky si dáváme my, protože ježíšek nikdy žádné dárky nenosil. :hug: ostatním dětem to kazit nebude, ale sám ví jak to je. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3755
2.12.14 13:31
@Anonymní píše:
Já neboli my Vánoce milujem, ale syna určitě neblbnem. Dárky si nakoupíme zabalíme a dáme pod stromeček od mala ho budem a učíme že dárky si dáváme my, protože ježíšek nikdy žádné dárky nenosil. :hug: ostatním dětem to kazit nebude, ale sám ví jak to je. :srdce:

a pročpak anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
2.12.14 13:32

@Eva 13 No ono se říká, že dětství končí ve chvíli, kdy přestaneš věřit na Ježíška… ;)
Já ale mám to tajemno kolem Vánoc moc ráda. Nikdo z nás nedává dárky pod stromeček tak, aby ho ten druhý viděl. Vžycky se různě plížíme a tajně je tam umisťujem…
Tento rok to mám vymyšleno tak, že je dám pod stromeček už v noci předem… a ráno na Štědrý den už budou pod stromkem. Ha! A budou muset čekat až do večera je nerozbalit… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
2.12.14 13:34
@Black Cat píše:
@Eva 13 No ono se říká, že dětství končí ve chvíli, kdy přestaneš věřit na Ježíška… ;)
Já ale mám to tajemno kolem Vánoc moc ráda. Nikdo z nás nedává dárky pod stromeček tak, aby ho ten druhý viděl. Vžycky se různě plížíme a tajně je tam umisťujem…
Tento rok to mám vymyšleno tak, že je dám pod stromeček už v noci předem… a ráno na Štědrý den už budou pod stromkem. Ha! A budou muset čekat až do večera je nerozbalit… :mrgreen:

tak to je dost krutý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.12.14 13:35

My Majdě říkáme, že kdo na Ježíška věří, tak tomu donese dárečky.
Ale všichni si můžeme navzájem koupit dárky a dát je tajně pod stromeček, abychom udělali ostatním radost. A tvářit se tajemně, aby obdarovaný nepoznal, od koho dárky jsou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.12.14 13:35

Dáváme dárky pod stromek ještě před večeří, když se děti koupou a strojí ke štedrovečerní večeři. Pokoj se pak zavírá a nikdo tam nesmí aby Ježíška nevyplašil. Pak ještě u večeře zazvoní zvonek. To už u vás ale nejde, museli byste tak praktikovat od začátku… V devíti letech už jsem na Ježíška nevěřila, ale možná bych se v tom syna pokusila ještě udržet a požádal nějaké sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
2.12.14 13:40

Tak naši vždycky Ježíškovi museli otvírat okno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
2.12.14 13:40

No my jsme doteď chodili vždycky po večeři na procházku… já si zapomněla rukavice a jako že jsem je nomohla najít… tak to chvilku trvalo. A lítala jsem po bytě jako zpocenej blázen v zimní bundě a házela dárky pod strom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.14 13:42

Když jsme byli starší tak jsme 23 večer dali všechny dárky pod stromeček a pak čekali do 24 po večeři na rozbalení. Ted to nejde protože máme hodně malých dětí vždy se sejdem celá rodina a jsme spolu a děti by to nevydržely ono stačí, že vydrží stromeček celej :D A děláme to tak, že já a máma nosíme dárky po večeři a chlapi si hrajou s dětma v jiné místnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 13:52

Ty, a nejde tam ty dárky dát před večeří? jestli to umožňuje byt. Tak to děláme my, dárky tam dáme před večeří, my to máme jednodušší, máme jídelnu dole a obývák v patře. Ale v bytě jsme to dělávali, my jako děti vyhlíželi ježíška, táta nám z vedlejšího okna házel prskavky, to jsme byli u vytržení, že ta světýlka jsou ježíšek, co už poletuje kolem, mamka to tam nanosila, pootevřela okno, zavřela dveře a do obýváku a tam už se nesmělo, abychom Ježíška nevyplašili. Táta pak na konci večeře vždycky jako z nervozity musel na záchod, po cestě rozsvítil stromek a zazvonil na zvoneček :mrgreen:
Já mám v patře připraveno, než děto dozbí venku stromek pro zvířátka, nahoru už se nesmí, abychom ježíška nevyplašili, zvonění našeho zvonku mám nahrané jako zvonění na mobil přiřazené k manželovi, když dojíme, jen nenápadně prozvoním manželovo telefon ukrytý v obýváku, čímž to zvoní a je to. Naše osmiletá taky věří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
2.12.14 13:52

Syn s manželem 23 dají stromeček do stojanu a v noci nám ho Ježíšek nazdobí :lol: a ráno máme překvapení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová