Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
ne, nedíváme, hrajeme si s vánočními dárky, až jde dítě spát, tak já jdu na internet - vánoční pohádky mě už hodně roků nebaví
Ja nektere primo nesnasim..vede Darbujan..desna agitka..nemusim Cisarova pekare, jak vsichne krasne pracuji..kdyby nehral v Pysne princezne Ráž tak to same..
Dařbuján a Pandrhola. Sůl nad zlato. Ale je pravda, že ty pohádky mají takový ten lehký komunistický nátěr, ale zase na druhou stranu. Ten střet bohatých a chudých byl už v pohádkách Boženy Němcové a Karla Jaromíra Erbena, nejen u komunistického spisovatele Jana Drdy, takže mi to zas až tak nevadí.
@Božislava píše:
Dařbuján a Pandrhola. Sůl nad zlato. Ale je pravda, že ty pohádky mají takový ten lehký komunistický nátěr, ale zase na druhou stranu. Ten střet bohatých a chudých byl už v pohádkách Boženy Němcové a Karla Jaromíra Erbena, nejen u komunistického spisovatele Jana Drdy, takže mi to zas až tak nevadí.
Zase mi přijde, že ty starší měly lepší barevné provedení. Ještě tu nezaznělo Obušku, z pytle ven ![]()
Hledat v pohádce politiku. To nevím, jestli je víc nemoc nebo úlet. Buď je pohádka pěkná a dá se na ni dívat nebo ne. Případně je k ní nějaký odpor. Nemám ráda třeba Tři bratři. To je pohádka, kterou prostě neee. Klus je mi dlouhodobě nesympatický. Kdekoli ho dají, tak přepínám. A celkově téhle pohádce jsem nepřišla na chuť. Ale víc za pohádkou hledat nehodlám.
@bobinablbina píše:
Zase mi přijde, že ty starší měly lepší barevné provedení. Ještě tu nezaznělo Obušku, z pytle ven
Skvělá pohádka. Mně se moc líbí i černobílá Popelka.
Mám ráda Pyšnou princeznu, Anděl páně, Šíleně smutnou princeznu, Krakonoš a lyžníci
Miluju naše český starší pohádky, i studiovky.
No a teď treba Láska nebeská
Letos ale zklamání, ani Kotva u privozu ani Tootsie
@bobinablbina píše:
Díváte se rádi o Vánocích na pohádky, nejen kvůli dětem? Kterou máte nejradši?
Mně nebaví pohádky a nebavily ani v dětství, nikdy. Ale určité filmy mám ráda.
@g.sandova píše:
Miluju naše český starší pohádky, i studiovky.
No a teď treba Láska nebeská
Letos ale zklamání, ani Kotva u privozu ani Tootsie
Kotvu znám, Tootsie ne. Přibliž. Dík.
@Kelsey píše:
Hledat v pohádce politiku. To nevím, jestli je víc nemoc nebo úlet. Buď je pohádka pěkná a dá se na ni dívat nebo ne. Případně je k ní nějaký odpor. Nemám ráda třeba Tři bratři. To je pohádka, kterou prostě neee. Klus je mi dlouhodobě nesympatický. Kdekoli ho dají, tak přepínám. A celkově téhle pohádce jsem nepřišla na chuť. Ale víc za pohádkou hledat nehodlám.
Kluse taky nemusím, ale tři bratři je jediná pohádka, kde mi naopak nevadí a pohádku mám ráda. Ale je pravda, že karkulka je trochu ulitla.
@bobinablbina píše:
Zase mi přijde, že ty starší měly lepší barevné provedení. Ještě tu nezaznělo Obušku, z pytle ven
Který starší myslíš? Vždyť většina která se tu zmiňuje je původně černobílá.
Než Klus, to už je lepší Korn v Honza málem králem.
Z těch novějších se mi ještě líbil Šťastný smolař.
@debra.morgan píše:
Který starší myslíš? Vždyť většina která se tu zmiňuje je původně černobílá.
Ty z 50.let, počátku 60.let..Byl jednou jeden král, Dařbuján a Pandrhola, Obušek a spol.
Dnes jsme koukali jen na 2 pohádky( S čerty nejsou žerty a Ledové království). Nechceme trávit celý den před obrazovkou. Zítra jsou v plánu další 2.