Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky, chtěla bych poradit - ještě nikdy jsem nezkusila nic uvařit z pohanky nebo třeba z jáhel… Neznáte nějaký dohrý receptík?? Ráda bych to vyzkoušela…
Verrunko,
pohanka je výborná potravina mnohokrát zde již probíraná.
Zkus do vyhledávače tady napsat pohanka, vyjede ti hromada diskusí s recepty na ni.
Dobrou chuť. M.
Výborná ke gulášku
Místo rýže nebo brambor. Báječné !
Já pohanku (tedy ve formě lámanky) nejčastěji míchám s rýží třeba do rizota. Spařím lámanku, šupnu do peřin a až dojde, tak smíchám s rýží. Tam se nějak ztratí ta lepkavost.
Jáhly jsem dávala často ze začátku příkrmů jako závar do polévky, ale i jako přílohu k omáčce.
Já dávám pohanku jako zavářku do polévek a malému to moc chutná!!!
Ahoj, dlouho jsem nemela odvahu tuto „zdravou vec“ vyzkouset, az jsem ji jednou koupila a manzelovi oznamila, ze bude na veceri
Na internetu jsem nasla spoustu receptu a udelala karbenatky. Oba jsme si moc pochutnali a urcite pohanku nekdy udelam znova. Recept neposkytnu, neulozila jsem si ho ![]()
Pohanku uvarim, promicham s osmazenou cibulkou a slaninou, k tomu sazene vejce a vecere je hotova ![]()
Verrunko , já dělám třeba jáhlovou kaši. Jáhly 3× spaříš horkou vodou, aby ztratily hořkost a potom 15minut vařit ve vodě, jakmile se uvaří, přidám nějaké ovocné pyré, osladím medem a posypu skořicí a je kaše pro prcka (a nejen pro něj) hotová
Nebo to dělám jen s medem a skořicí.
Pohanku používám na zahuštění polévek nebo místo přílohy, např.: Pohanku důkladně propláchnu se studené vodě a vařím na 1 díl pohanky 1,5 dílu vody, vodu z již uvařené pohanky nikdy neslévám, obsahuje velké množství rutinu! Na olivovém oleji zpěním utřený česnek, po chvíli vmíchám uvařenou pohanku, nechám prohřát a přidám brynzu. Hotové malinko dosolím a je to ![]()
Dobrou chuť! ![]()