Dávám miminku moc příkrmů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Za mě je v 7 měsících akorát tak 2-3 příkrmy. Až do roka má být primárním zdrojem jídla mléko
každopádně si to udělej jak potřebuješ a na okolí se vyprdni, ty znáš svoje dítko nejlíp a víš co potřebuje.
Já mám třeba dítě skoro 9mesicni a má 3-4 příkrmy, spis 3. A teda jsou to velké porce, co sní, ale zároveň má ještě tak 5-6× denně MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžu být objektivní, zaprvé ti nekoukáme do kuchyně a za druhé jako máma těžkých chronických nejedlíků tiše závidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zkoušela zavést příkrmy od 4 měsíce a vůbec nám to nešlo. Rozjedl se mi ted trochu.. oběd nejí vůbec, to je bojovka a večeři si dává s chutí. I po těch trochách toho máme zavedeného celkem dost, ale furt kojím na požádání několikrát denně. Muj malej ma ted 7 měsíců a pul +- a váží 10kg. Takze si nedovedu představit ze ji jako ten tvůj ![]()
Rekla bych že to je individuální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo vidíte, na to jsme úplně zapomněla. Kolikrát čtu, že mají nejedlika, že bojují s jídlem atd.. ale když jiné dítě naopak ji, tak je taky problém… Že mi přijde, že prostě musí být problém I když nejí i když ji…
Takže já jsem právě mega ráda, že papka, proto nechápu, že každý v okolí do mě hned valí, že ji hodně atd..
Nehledě na to, že mu dávám vše bez cukru a nepustim mu tv a už jsem si taky vyslechla co jsem to za matku, že je to chudáček a abych jim ho nechala na převýchovu…
- Citovat
- Upravit
@Brbra děkuji za odpověď. Teď jdu úplně mimo téma, ale když máte 9m, leze vám? ![]()
- Citovat
- Upravit
Každé dítě je jiné a jsou děti který mají mlíko jako primarni zdroj ještě skoro ve 2 letech a jsou tací který to od chvíle kdy dostanou něco jiného mají spíš jen jako chutovku…Mám doma jedliky možná by se dalo říct že jeden je extrémní mlikofil a druhý naopkak…starší to měla ve stejném věku tak nějak podobně nicméně pokud pevnou stravu nedostala nebo spíš ji nechtěla vystačila si jen s mlékem klidně ještě něco po 1. narozeninach a z pevné stravy jen třeba něco uďobla..zvlášť když ji třeba rostly zuby nebo byla nemocná…, jen místo MM měla UM, mladší byl v 7m komplet na plné stravě protože mléko prostě odmítal plival a nechtěl, radši byl půl dne hlady než aby si dal mleko…u mladší jsem s příkrmy začala ve 4,5m že doktorka už začala s tím že když je na um tak by mela už začít…u mladšího ve 4m na den přesně kdy jsem na to čekala jak na smilování protože byl sice kojeny ale přesně jak píšeš musela jsem jíst potají už od jeho 3m se dožadoval jídla…prostě není mlikovej a ani mléčné výrobky a kaše u něj moc nefrci…kdežto ta starší má mléko ráda a ještě teď ve 3,5 letech si dává ráno a večer hrnek mléka…no už nemá um ale normální kravské…kupujeme kvůli ní čerstvé plnotučné ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Buď ráda, že tak pěkně papa, nejspíš to potřebuje
Já teda ještě prikrmy nedávám, ale nedovedu si představit, že bych malé pak dala třeba půl skleničky a řekla dost, že splnila příjem, když bude ještě plakat, že by si dala…taky mám z okolí zkušenosti, teda s názory na kojení a že mám asi slabé mleko, když v šestinedělí chtěla malá pít často. Ty máš miminko doma a znáš ho nejlíp. Mi už takové řeči jdou druhým uchem ven.
A jinak taky, když jsem s malou doma telku vůbec nepouštím, jenom hudbu a podcasty a nemám to v plánu ještě dlouho. Raději ji čtu, rikam ji obrázky, povídám si s ni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 jooo jako já jsem za to Mega ráda, i partnerovi jsem říkala, že je super, že tam krásně papa, jenom prostě mě strašně štve to okolí
Já se to snažím nevnimat, nebrat osobně, ale kdyz na rodinné oslavě do mě začnou hustit a říkat, jaký to je chudáček, jaká jsem strašná atd.. kolikrát na to už nemám sílu.. kord, když se veškerá pak pozornost strhne na mě..
Snažím se mu dávat to nejlepší, kvůli němu se nedívám na tv a ještě jsem pomalu za nejhorší..
Pak si má člověk "užívat mateřství " když každý má jenom blbý kecy a narážky. Strašně mě to stve a právě ohledně těch porci za den mi to řeklo už tolik lidí, že jsem se uz nad začala pozastavovat a říkala si, jestli fakt dělám něco špatně??!!!…
![]()
- Citovat
- Upravit
Z toho si nic nedělej..ať děláš co děláš vždycky bude něco pro někoho špatně a budou mít chytré kecy že oni by tamto a tohle…já třeba TV pouštím…ale spíš proto že i já mám ráda nějakou zvukovou kulisu a některé ty pohádky pro děti mi přijdou i docela fajn. V 7m jsem teda taky ještě neopouštěla, to jsme ani tv neměli
ale pouštěla jsem písničky z noťasu…
Pohádky na tv na zábaveni jsem zacala vyuzivat až kdyz se mi narodilo druhé dítko a já potřebovala starší nějak zabavit když jsem kojila nebo uspavala…takže na tyhle chvíle…a jestli to nekdojzvlada bez toho má můj obdiv…já jsem to bez toho nezvládla…ale zas mám děti od sebe jen něco málo přes rok takže to nebylo úplně snadné…každý ať si to dělá tak jak mu vyhovuje a jak to zvládá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx ano ano, já vím, že každé dítě je jiné. Někdo si nedá vůbec nic, někdo pár lžiček a někdo by snědl celou sklinku na posezení a ještě si přidal.. jen mě zajímalo, když do mě rodina a okolí tak strašně valí, že to dělám špatně a že tohle a tamto… tak jsem se nad tím už pozastavil a říkala si, jestli mu opravdu nedávám moc. Jako věřím, že kdybych mu dala 5× denně jídlo, tak ho sní. Ale dávám 2-3 a to mi přišlo adekvátní…
Každopádně děkuji za názor. Mě začal závidět jídlo teda až od konce 6m.. a to mám ten pocit, že se už v klidu nikdy nenajim
![]()
- Citovat
- Upravit
@Vladusxx jinak já mám prvni a poslední. Mateřství není nic pro mě… to uz jsem zjistila…
Tak u prvního se to dá vše omezit. Kdybych měla dvě, tak to je jasný, zebych musela vše změnit a přizpůsobit se a zabavit straší dítko. O tom žádná..
- Citovat
- Upravit
Ale jo…když děti spí tak to docela jde
nebo když jsou pak ve školce nebo někde s tatínkem ☺️ ale mladší už mi přestává přes den spát…takže teď budu vyhlížet jeho nástup do školky
což by mělo být letos v září ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceÚplně chapu, taky ještě jak jsem v tom šestinedělí byla ovlivněna více hormonama, tak se mě to dotklo, jak mi řekla, že mám slabé mleko. Pak jsem to týden hledala na netu jak se to projevuje…teď se strasne divila, že malé ve 4 mesicich prikrmy nedavam
No a s tou tv, taky jsem byla zavislak a kvůli malé jsem to přehodnotila. A jak rikas s tím jedním je to prostě jednodušší a můžeš se věnovat jen jemu, takže se omezis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono když to člověk bere rozumně a nestrci jim do ruky tablet a děj se vůle boží tak je to podle mě i docela pomocnik…my jsme hodně jeli ty dětské písničky napřed bez koukání jenom zvuk pak i že koukali…a pak vybrané pohádky…zároveň ale i spoustu jiných aktivity, kdyz mám navařeno tak třeba celý dopoledne jede jen muzika z repracku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, jdu k vam s prosbou, aby jste mi řekli váš názor, neboť okolí do mě šije a já si říkám jestli opravdu dělám chybu..
Malý má 7m (prikrmy a MM),prikrmy jedeme od jeho 5m a týdne. Začala jsem zeleninou 3 týdny, pak přidala maso opět 3 týdny a pak šla na ovoce…
Nyní mu dávám 2-3 jídla denně (oběd, večeři a někdy odpoledne tak 3-4× týdne ovoce ). A tady nastává ten problém, že malému toho dávám na jeho věk hodně… prej…
Malý je jedlik. Přijde mi, že víc sní než vypije MM, ale to se mi možná zda.. nemůžu vědět.
Když před ním někdo ji, tak je jak utrženy ze řetězu a řve, že chce taky. Kolikrát jim potajnu…
Kojím ráno i dopoledne, oběd příkrm, pak po spaní opět kojím, odpoledne jak kdy ovoce nebo nakojim, večeře buď co zbylo z oběda nebo zeleninové pyré a před spaním ještě nakojim a v noci samozřejmě taky kojím.
Malý není tlustý, má nějakých 7,5kg. Vyloženě ty příkrmy vyžaduje. Sní celou skleničku na porci. Myslím si, že nijak nespěchám. Dle mého názoru jsem mu dala na vše čas.. 3 týdny na každou etapu mi přijde dost…
Já sice chápu, že první rok je spíše ochutnávkovy, ale přece mu nemůžu říct, že NE nedostaneš, jenom ochutnas…
Snad jste došli do konce, napsala jsem všechny informace…
A teď prosím vás nazor: dělám to špatně? Dávám mu toho opravdu moc?