Večer nechce usnout, křičí po mamince - 11měsíční dítě

213
7.4.13 22:59

Večer nechce usnout, křicí po mamince -11 měsíční dítě

Ahojte holky,
můj chlapeček nechce večer usínat sám a neustále se mě dožaduje hrozným křikem až pláčem. Od 3-6 měsíce usínal krásně sám, pak 6-9. měsíc jsem za ním chodila nebo byla s ním než usnul a držela ho za ručičku, pak to bylo 2 měsíce dobrý a teď už 14 dní zase vyvádí. Nepomůže, že tam je s ním manžel, chce prostě mě.
A teď nevím-zoubkama to asi není-když přijdu, hned přestane a asi se tam nebojí, když mu tam manžel nestačil.
Jaké máte zkušenosti a jak jste to řešily?
Jelikož nevím, co se jeho hlavičkou honí, tak netuším, zda má období mamináčkovství anebo si mě vykřïčuje a přemýšlím, jak se zachovat-zda za ním chodit a čekat než usne nebo ho nechat vykřičet a doufat, že další den už po mně nebude toužit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
7.4.13 23:03

@elkasina Měla jsem od narození absolutně nemazlící se dítě - byl to malý objevitel, vše potřeboval pozorovat, prozkoumat, později vyzkoušet, ale nějaké chování, mazlení, pusinky,.. To teda fakt ne..
Teď je mu něco přes rok a od vánoc změna o 180° - mazlivec největší, dokonce v noci se sám od sebe ze spaní tulí, dneska za mnou několikrát sám od sebe přišel pro pusinku, každou chvíli ho mám v klíně a chovám.. Asi je to nějaké období kolem toho roku :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
adam755
7.4.13 23:05

Mohla by to být jen separační úzkost. To se zase spraví, jestli před tím usínal sám…
Zbytečně bych ho nestresovala a pokud nemusíš být nutně pryč, byla bych s ním. Ale dala bych mu jasně najevo, že je noc a že se spí, že se nemá čeho bát a ať prostě zalehne :-)
Pokud je v postýlce a nakonec usne, tak je to pořád dobrý.

• Citovat
  • Upravit
213
7.4.13 23:05

@Metamorphosis to, on je trošku rozmazlenej od manžela, akorát jde o to, že jak se posunul čas, tak usíná podle starého času a když ho dám spát dřív, tak je stejně vzhůru a křičí. a pak si začnu dělat věci v 10 večer, protože se to zhoršuje. dnes spal přes den 30 min a usnul 09:15.je to robot :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.4.13 23:06

Já bych na tvém místě uspávala. Starší dlouho neusnul beze mě, ale kolem 2 let se to zlomilo. Vezmi nějaký leporelo, zalezte si spolu do postele, a užívej si ty chvíle s dítětem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.13 23:07

No jasně že být s ním :andel: Jak jinak bys chtěla, aby Ti to dal najevo? Naslouchej svému srdci, svému dítěti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
7.4.13 23:10

@slavuska1 no, říkám si, že když ho nechám křičet, tak je pak nešťastnej, že není s mámou a taky aby neměl časem trauma.ale štve mě to, že usíná pozdě. dnes jsem ho nechala pobrekávat 10 minut a pak jsem za ním přece jen sla.ale je jasné, že si mě vyřvává, to je bez debat :-(( stačí, když jsem s ním a mihnu se kolem dveří, abych zatáhla závěs, tak si málem během pár sekund vyřve hlasivky jak se strašně bojí, že odejdu.je to fakt brutus a manžel mi ještě závidí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.4.13 23:22

Podle mě je blbost nechávat takhle malé dítě vyřvat.. Umí už mluvit? Jak jinak může dát najevo, že ho něco trápí? Že se bojí? Že takhle to nechce..?
Nemáme patent na rozum, to, kde jsme udělali chybu ve výchově, zjistíme, až budou naše děti dospělé..
Ale tím, že se před spaním přitulím ke svému dítěti, snad jeho charakter nepokřivím :think:

• Citovat
  • Upravit
26574
7.4.13 23:23

Rozhodně bych byla s ním. Upřímně nic jiného by mne ani nenapadlo. Je to dítě a potřebuje tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.4.13 23:33

@elkasina Já vyřvávání neumím, já bych tam šla. Ono ho to přejde, je to typickej věk na separační úzkost. Dcera to neměla, a mně je to taky skoro líto ;) - bylo jí fuk, kdo s ní je, nějaká máma, to neprožívám…

A pokud jde o to spaní, dcera chodila vždycky spát kolem devátý, takže taky moc dlouhý večery nemáme, ale to holt tak některý děti mají… Kamarádce uléhá v osum a vstává v devět (ráno), pravidelně ;) Holt někdo dostane to a jinej ono. Myslím, že ho nepředěláš, podle mě ho srovná lítání venku, tam se unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.4.13 07:13

Já uspavam večer pohadkou, do nedávna jsem musela malého koupat a uspavat jen já, jinak byly hysterické sceny, asi před 14 dny nastal zlom a může i táta, podle mě musí dítě ke všemu samo dospět ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.4.13 07:24
@elkasina píše:
Ahojte holky,
můj chlapeček nechce večer usínat sám a neustále se mě dožaduje hrozným křikem až pláčem. Od 3-6 měsíce usínal krásně sám, pak 6-9. měsíc jsem za ním chodila nebo byla s ním než usnul a držela ho za ručičku, pak to bylo 2 měsíce dobrý a teď už 14 dní zase vyvádí. Nepomůže, že tam je s ním manžel, chce prostě mě.
A teď nevím-zoubkama to asi není-když přijdu, hned přestane a asi se tam nebojí, když mu tam manžel nestačil.
Jaké máte zkušenosti a jak jste to řešily?
Jelikož nevím, co se jeho hlavičkou honí, tak netuším, zda má období mamináčkovství anebo si mě vykřïčuje a přemýšlím, jak se zachovat-zda za ním chodit a čekat než usne nebo ho nechat vykřičet a doufat, že další den už po mně nebude toužit?

Vždy díte utěším. Velmi doporučuji knihu Kontaktní rodičovství manželů searsovych, tam dostanou všechny maminky odpovědi na své otazky ohledne pláče svých dětí.

• Citovat
  • Upravit
213
8.4.13 22:43

@ivana-domca no, dnes usnul s tátou, jenže táta je s ním přes den od 17:00 do koupání a pak se zdejchne na pivo nebo jede do lesa (je myslivec), takže je to vždycky na mě :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
17.4.13 10:44

@elkasina
a vam to vadi, kazde dite je jine, budte rada, ze se neodtahuje. vzdyt je jeste maly, nase mala s nama spala v posteli do dvou let. ale byla nespavec od narozeni, po case jsem zjistila ze je lespi veci neresit a nestresovat se a brat to tak jak je. ve dvou letech sla do sveho pokojiku do velke, doted potrebuje nekoho pri spani nuchnat, zadny plysak to nikdy nenahradil, dudle nechtela, ale vbeznem zivote je velmi samostatna. Nejsou to roboti aby poslouchali nase prani, taky maji sve slabustky. Tak ho nechte. Krom toho v 11 mesicich muze jit porad o mamankovani, jeste je to rpdolka. Za 2 roky budete jeste rada vzpominat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.4.13 23:20

Jo jo, máte všichni pravdu. chodím za ním. když ho držím za ručičku, usne hodně brzy, to zboznuje. nekdy ted i usne sam. zacal trosku drive vstavat a tim padem i drive usina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí