Večerka pro patnáctiletého syna?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mám strach, aby se nechytl špatné party a nepotuloval do 5 ráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Božislava Doma má být v 10, to je stanovené, jde jen o to být vzhůru, tak dlouho bych ho nikdy venku nenechala.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Božislava Doma má být v 10, to je stanovené, jde jen o to být vzhůru, tak dlouho bych ho nikdy venku nenechala.
No, když je doma a pátek tak do půl 2. P. s: Není holt skřivan, ale sova
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ja nemela vecerku od druheho stupne, vetsinou jsem si ve vsedni dny zalezla s knizkou kolem 10, usnula jak kdy, o vikendu sem chodila spat kolem 3-4 i. V lete sem mohla byt venku do 10 ale ja vyrustala na vesnici, od 15cti to nikdo neresil uz vubec, to kdyz jsme jeli na disko tak dat jen vedet s kym jedu a popripade jestli nepotrebujem odvoz. V 15cti uz cloveka neberu jako dite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Peggy54 píše:
Ja nemela vecerku od druheho stupne, vetsinou jsem si ve vsedni dny zalezla s knizkou kolem 10, usnula jak kdy, o vikendu sem chodila spat kolem 3-4 i. V lete sem mohla byt venku do 10 ale ja vyrustala na vesnici, od 15cti to nikdo neresil uz vubec, to kdyz jsme jeli na disko tak dat jen vedet s kym jedu a popripade jestli nepotrebujem odvoz. V 15cti uz cloveka neberu jako dite
Bohužel patnáctiletou uškrtili ve dvě ráno…Dva nezletilci. Rok starej případ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hodně jsem valcila s tátou právě kvůli tomu. Jestli je rozumný tak ať si to řídí sám, jde o skoro dospělého muže… Skoro. Později pozná, jak je spánek skvělá a nedocenitelna věc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj,Chtěla bych se vás zeptat, co si myslíte o večerce pro dítě ve věku 15ti let. Máme už nějakou dobu nastaveno, že o pracovních dnech do 10, když má hodně učení může i déle a o víkendech nebo když ráno nemusí vstávat má mít ve 12 zhasnuto a spát. V poslední době si stěžuje na to že musí mít večerku, a že jiné děti v jeho věku (například jeho spolužáci nejsou vůbec omezení a můžou být vzhůru jak dlouho chtějí). Nevím co mám dělat, je v pořádku, aby můj syn ponocoval a chodil pozdě spát? Vím že ráno nemusí brzy vstávat, ale přece…
Co si o tom myslíte, mám strach že kdybych mu večerku zrušila úplně chodil by klidně spát až ve 3, 4 ráno, když už ostatní dávno spíme. On říká, že si to chce řídit sám ale raději se obrátím na vás, co byste udělali na mém místě? Budu ráda za každou radu a případnou pomoc. Děkuji
Přijde mi to OK. Jako holka jsem to měla podobně. Ale nebyla taková lákadla a největšú vzrůšo bylo číst si tajně pod dekou novou knížku nebo později psát deníček. Uvidíme, co bude vyžadovat syn, zatím se jako extra spáč neprojevuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na prvnin stupni do deviti spat. Od druheho stupne dlena domluvy. Od detstvi
jsem delala muziku a dost casto jsem byla po koncertech, takze podle domluvy. Od
15 jsem byla na intru a to uz neresil nikdo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mám doma 16.letého a řešíme to tak, že před všedním dnem má
večerku v 22.h, ale jen tak, že se vypíná wifi, zaleze si do pokoje, je
potichu a pokud si pak chce číst, učit se OK.
Před nevstávacím dnem se dopředu domlouváme co se bude dít (např.
vstává se v 8.h a jede se na celý den na výlet…) a podle toho se sám pak
zařídí- pokud chce,,pařit" ať paří, ale platí domluva.
Doma musí být do půlnoci, vždy chci vědět kde bude, s kým a ideálně
i na někoho dalšího kontakt. Asi jsem přísná, ale v dnešní době
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mám syna v 9 třídě (v lednu bude mít 15), naštěstí se mi ještě po večerech venku netoula, takže do kdy být doma jsme neřešili, ale O to více zase sedí před pc a s klukama ze třídy hrají on-line hry. Školu má až od 8:45 takže do 22 hod musí byt vyply pc a on v posteli (kdy usne už neřeším) a když ráno nevstava do skoly je mi jedno kdy zhasne pc a jde spat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Syn (13) pres tyden v 9, o vikendu v 11. Po vecerech se venku zatim netoula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ubohost rodicu, kdyz tak velkemu klukovi musi urcovat vecerku. Chudak
kluk.
Neresim ji ani u daleko mladsich deti a nikdy nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já si pamatuju akorát na večerku ve smyslu přijít domů, ale možná jsem byla mladší. Udávat čas, kdy má jít puberťák spát mi přijde trochu divný, pokud není vyloženě blbec a nejde spát v 5, když v 8 má být ve škole. V tomto věku už by měl být schopnej nýst zodpovědnost za svoje skutky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nasi byli mnohem horsi, i na gymplu me nutili v 9 zalezt a to do spolecneho. pokoje s mladsim brachou ktery spal. Mohla jsem si max cist. Takze vase vecerka mi prijde v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Syn vydává zvláštní zvuky ze spaní
- Dovolená bez partnerky a syn vždy na prvním místě
- Syn 11 se cítí být dívkou
- Synovi vadí světlo
- Posledních deset dní se syn něčeho záhadného bojí.
- Syn má sedmou nemoc a já jsem 5tt
- Střídavá péče u 3leteho syna
Ahoj,
Chtěla bych se vás zeptat, co si myslíte o večerce pro dítě ve věku 15ti let. Máme už nějakou dobu nastaveno, že o pracovních dnech do 10, když má hodně učení může i déle a o víkendech nebo když ráno nemusí vstávat má mít ve 12 zhasnuto a spát. V poslední době si stěžuje na to že musí mít večerku, a že jiné děti v jeho věku (například jeho spolužáci nejsou vůbec omezení a můžou být vzhůru jak dlouho chtějí). Nevím co mám dělat, je v pořádku, aby můj syn ponocoval a chodil pozdě spát? Vím že ráno nemusí brzy vstávat, ale přece…
Co si o tom myslíte, mám strach že kdybych mu večerku zrušila úplně chodil by klidně spát až ve 3, 4 ráno, když už ostatní dávno spíme. On říká, že si to chce řídit sám ale raději se obrátím na vás, co byste udělali na mém místě? Budu ráda za každou radu a případnou pomoc. Děkuji