Vepřová pečeně bez kosti. Poraďte co z ní.

341
8.4.21 09:24

Vepřová pečeně bez kosti. Poraďte co z ní.

Ahoj, mám doma vepřovou pečeni, vařit se moc nedá, ať vařím, vařím, je vždy dlouho tvrdá a tuhá, suchá. Přemýšlela jsem, že bych nakrájela na plátky, rozklepala, dala do ní třeba salám, vejce, okurek, zabalila a dala do trouby. Něco jako ptáček. Zkoušel jste někdo? Nebo máte nějaký recept do trouby s vepřovou pečení? Partner chce bramborový knedlík, tak aby se to trochu hodilo :D Výpečky už né, ty má furt :lol: Děkuji za případné rady

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
8.4.21 09:27

To by mě taky zajímalo. Ve své mladické nerozvážnosti jsem jednou koupila pečeni, protože jsem si myslela, že když se tak jmenuje, tak je super na pečení, a pak jsem teprv zjistila, že je to snad ten nejsušší kousek z celého prasete a taky jsem s tím nic rozumného nesvedla… :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3881
8.4.21 09:28

@Anet 123 vepřo, knedlo, zelo? Nebo pečeni se špenátem a bramborovým knedlíkem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
341
8.4.21 09:30

@klamonožka No že jo 😄 taky si říkám.. Já teda vařím už od nějakých 13 let, je mi 25, troufám si říct, že fakt dobře, mám to asi po mamce, ale s vepř. pečení teda fakt ne. Jako. jo, dělala jsem guláš, byl výborný, ale maso katastrofa a to jsem to vařila minimálně 3,5hod. a i tak nebylo tak, jak bych chtěla. Proto bych chtěla zkusit do trouby, ale mám z toho docela strach :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1409
8.4.21 09:31

Pokud by netrval na tech knedlikach, tak zapect s bramborami, cibuli a slehackou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
300
8.4.21 09:33

Pekla jsem takhle, bylo to dobrý už na první dobrou. Jasně, vepřový výpečky to nejsou, ale byla to ňamka + je tam omáčka :)
https://www.kucharkaprodceru.cz/…cene-recept/

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3792
8.4.21 09:35

To je pěkný, že tu píšete ta různá jídla, která by z toho šla, ale jak to udělat, aby to maso bylo dobré a ne suchá podešev? To se mi nějak nikdy nepodařilo. :think:

Já právě taky vařím dost, svíčkovou zvládám, knedlíky dělám domácí, ledasco, ale prostě vepřová pečeně je nějak mimo mé schopnosti. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3697
8.4.21 09:35

Já udělám plátky, dám na ní anglickou a na to na pánvici osmahnuté kostičky anglické a kysaného zelí. Udělám takové závitky a pak něco jak ptáčky. Osmahnu na cibulce, zaliji vývarem a dusím do měkka.
nebo tam dám anglickou, míchané vajíčka, kousek papriky a hermelínu a udělám závitky. Jak to maso má tenčí vrstvu, tak je lepší.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
719
8.4.21 09:37

@Anet 123 Tak varit peceni (kotletu) 3,5 hodiny je blbost 😀 tu mate hotovou za pul hodky, kdyz nakrajite klasicky kostky na gulas.
Pecene je minutkove maso, takze se hodi spis na minutky, protoze je rychle hotovy. Tim padem stavnaty.
Kdyz to budete susit 3,5 hodiny v hrnci, tak to bude hnusny.

Klidne udelejte nejakou roladu nebo ptacky, ale nenechavejte to v troube dve hodiny.

A vubec nejlepsi je to, co je tu uz psane, kotleta zapecena s bramborami, cibuli a slehackou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2109
8.4.21 09:38

Já z nich dělám plátky, trochu naklepu, nakořením a osmahnu jako minutku na pánvi, s pečenými brambory a sázeným vejcem :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
719
8.4.21 09:39

@klamonožka Cokoliv minutkoveho. Zadny dlouhy duseni, peceni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1409
8.4.21 09:40
@klamonožka píše:
To je pěkný, že tu píšete ta různá jídla, která by z toho šla, ale jak to udělat, aby to maso bylo dobré a ne suchá podešev? To se mi nějak nikdy nepodařilo. :think:Já právě taky vařím dost, svíčkovou zvládám, knedlíky dělám domácí, ledasco, ale prostě vepřová pečeně je nějak mimo mé schopnosti. :think:

Treba na kostky s peprem, soli, horcici a olejem. Nechat den odlezet. Druhy den na panev s cibuli, cesnekem a slaninou… Je stavnata, zadna susinka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
19657
8.4.21 09:40

Z vepřové pečeně jsou nejlepší řízky. Ono se to sice jmenuje pečeně, ale ve finále je to na pečení suchý. Opravdu bych z toho nedělala vepřo, knedlo, zelo, nebude to dobrý. Na pečení je potřeba prorostlý maso, jako plec. Vařit a dusit taky ne, opět to nebude dobrý. Na vaření je kýta. Nějaký závitky jsou taky fajn, ale klasický řízky jsou z pečeně nejluxusnější. Pokud to má ma boku tuk, tak ten okrájím a se zbytky masa dám upíct, rozmixuju, dochutím a je z toho výborná masová pomazánka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2424
8.4.21 09:45

Skvělé jsou z pečeně balíčky v alobalu. Čtverce alobalu vymazat tukem, na něj brambory pokrájené na plátky, osolit, na to naklepané okořeněné maso, všechno trochu prosypat cibulí, a zakapat sójovkou, nahoru nastrouhat sýr a překrýt plátkem slaniny. Dobře zabalit, naskládat na plech. Péct na 200°C, asi 50-60 minut.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
585
8.4.21 09:46

@Anet 123 zapect na platky s bramborem, nebo naklepat, sul, pepr, potrit horcici, obalit v mouce, zprudka orestovat a pak sup do trouby, podlit trochou vody ;) na nudlicky se zeleninou, na prirodno.. delam z pecene asi nejvic…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat