Vepřová pečeně bez kosti. Poraďte co z ní.
- Fotoalbum (4)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vepřová pečeně bez kosti. Poraďte co z ní.
Ahoj, mám doma vepřovou pečeni, vařit se moc nedá, ať vařím, vařím,
je vždy dlouho tvrdá a tuhá, suchá. Přemýšlela jsem, že bych nakrájela
na plátky, rozklepala, dala do ní třeba salám, vejce, okurek, zabalila a
dala do trouby. Něco jako ptáček. Zkoušel jste někdo? Nebo máte nějaký
recept do trouby s vepřovou pečení? Partner chce bramborový knedlík, tak
aby se to trochu hodilo Výpečky už né, ty má furt
Děkuji za případné rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
To by mě taky zajímalo. Ve své mladické nerozvážnosti jsem jednou
koupila pečeni, protože jsem si myslela, že když se tak jmenuje, tak je
super na pečení, a pak jsem teprv zjistila, že je to snad ten nejsušší
kousek z celého prasete a taky jsem s tím nic rozumného nesvedla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anet 123 vepřo, knedlo, zelo? Nebo pečeni se špenátem a bramborovým knedlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@klamonožka No že
jo 😄 taky si říkám.. Já teda vařím už od nějakých 13 let, je mi
25, troufám si říct, že fakt dobře, mám to asi po mamce, ale s vepř.
pečení teda fakt ne. Jako. jo, dělala jsem guláš, byl výborný, ale maso
katastrofa a to jsem to vařila minimálně 3,5hod. a i tak nebylo tak, jak
bych chtěla. Proto bych chtěla zkusit do trouby, ale mám z toho docela
strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud by netrval na tech knedlikach, tak zapect s bramborami, cibuli a slehackou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pekla jsem takhle, bylo to dobrý už na první dobrou. Jasně, vepřový
výpečky to nejsou, ale byla to ňamka + je tam omáčka
https://www.kucharkaprodceru.cz/…cene-recept/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To je pěkný, že tu píšete ta různá jídla, která by z toho šla, ale
jak to udělat, aby to maso bylo dobré a ne suchá podešev? To se mi nějak
nikdy nepodařilo.
Já právě taky vařím dost, svíčkovou zvládám, knedlíky dělám
domácí, ledasco, ale prostě vepřová pečeně je nějak mimo mé
schopnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já udělám plátky, dám na ní anglickou a na to na pánvici osmahnuté
kostičky anglické a kysaného zelí. Udělám takové závitky a pak něco jak
ptáčky. Osmahnu na cibulce, zaliji vývarem a dusím do měkka.
nebo tam dám anglickou, míchané vajíčka, kousek papriky a hermelínu a
udělám závitky. Jak to maso má tenčí vrstvu, tak je lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anet 123 Tak varit
peceni (kotletu) 3,5 hodiny je blbost 😀 tu mate hotovou za pul hodky,
kdyz nakrajite klasicky kostky na gulas.
Pecene je minutkove maso, takze se hodi spis na minutky, protoze je rychle
hotovy. Tim padem stavnaty.
Kdyz to budete susit 3,5 hodiny v hrnci, tak to bude hnusny.
Klidne udelejte nejakou roladu nebo ptacky, ale nenechavejte to v troube dve hodiny.
A vubec nejlepsi je to, co je tu uz psane, kotleta zapecena s bramborami, cibuli a slehackou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já z nich dělám plátky, trochu naklepu, nakořením a osmahnu jako
minutku na pánvi, s pečenými brambory a sázeným vejcem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@klamonožka Cokoliv minutkoveho. Zadny dlouhy duseni, peceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@klamonožka píše:
To je pěkný, že tu píšete ta různá jídla, která by z toho šla, ale jak to udělat, aby to maso bylo dobré a ne suchá podešev? To se mi nějak nikdy nepodařilo.Já právě taky vařím dost, svíčkovou zvládám, knedlíky dělám domácí, ledasco, ale prostě vepřová pečeně je nějak mimo mé schopnosti.
Treba na kostky s peprem, soli, horcici a olejem. Nechat den odlezet. Druhy den na panev s cibuli, cesnekem a slaninou… Je stavnata, zadna susinka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Z vepřové pečeně jsou nejlepší řízky. Ono se to sice jmenuje pečeně, ale ve finále je to na pečení suchý. Opravdu bych z toho nedělala vepřo, knedlo, zelo, nebude to dobrý. Na pečení je potřeba prorostlý maso, jako plec. Vařit a dusit taky ne, opět to nebude dobrý. Na vaření je kýta. Nějaký závitky jsou taky fajn, ale klasický řízky jsou z pečeně nejluxusnější. Pokud to má ma boku tuk, tak ten okrájím a se zbytky masa dám upíct, rozmixuju, dochutím a je z toho výborná masová pomazánka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Skvělé jsou z pečeně balíčky v alobalu. Čtverce alobalu vymazat tukem, na něj brambory pokrájené na plátky, osolit, na to naklepané okořeněné maso, všechno trochu prosypat cibulí, a zakapat sójovkou, nahoru nastrouhat sýr a překrýt plátkem slaniny. Dobře zabalit, naskládat na plech. Péct na 200°C, asi 50-60 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anet 123 zapect na
platky s bramborem, nebo naklepat, sul, pepr, potrit horcici, obalit v mouce,
zprudka orestovat a pak sup do trouby, podlit trochou vody na nudlicky se zeleninou, na prirodno.. delam
z pecene asi nejvic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Vepřová panenka z lidlu
- Proč mi při pečení praskne perník?
- Těhotenství a celulitida. Jak na ní?
- Teorie o růstu kostí
- Kamarádka je těhotná a nám to nejde a zvládat se s ní vídat
- Poraďte mi jak zemřít
- Slavnostní vegetariánské jídlo, poraďte