Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den.
Máte prosím doma či v okolí u někoho známého volně stojící vanu v koupelně?
Děláme novou koupelnu a moc by se mi líbilo ji tam mít. Ale hledám zkušenosti těch, kteří ji mají. Dali byste si ji znova, kdybyste se opět rozhodovali?
Děkuji ![]()
Měli jsme ji v hotelu a vůbec nám to nevyhovovalo. Připadala mi nestabilní, špatně se mi do ni lezlo. Doma bych ji nechtěla
Ja bych jí nechtěla, leda že by stála uprostřed obrovský místnosti. Mám rohovou klasickou a i tak je pruda po ní lézt při úklidu, protože do toho rohu prostě nedosáhnu, nedovedu si představit, s jakým nadšením bych lovila bordel za volně stojící, ale přistavené k rohu nebo stěně, jak je to někdy na promo fotkách vidět… Ale krásný jsou, o tom žádná… Já už bych ani tu rohovku nedala znova, ještě nad ní máme okno, takže to je běh přes překážky neustále a ten roh je při koupání stejně k ničemu…
@Sluncee děkuji za příspěvek, vrací mě to z chumlackoveho obláčku trochu zpět na zem do reality ![]()
@Akve rohovou máme teď a tu bych nebrala ani zadarmo. Přesně, při úklidu se nedá dosáhnout dozadu aniž bych do ní vlezla a hlavně napustit miminum 10cm vody zabere šíleně času a hned jim vychladne
![]()
Mně se to moc líbí, ale nedala bych právě kvůli úklidu, každý čas navíc se dá využít lépe… Podle mě..
@Lucie_Sx právě to řeším, že po každém koupání děti (máme tři) polezu po kolenou a budu vytirat za vanou, aby tam nestála voda. Zatím jsem stále na vazkach… ![]()
Asi to dost nechápu, ale kam při úklidu nedosáhnete? Vana nejde obejít a uklidit z druhé strany?
Proč by dítě při koupání cákalo ven? To by se stalo jednou nebo maximálně 2×. Vyfasovalo by hadr nebo mop a víc by si rozmyslelo dělat při koupání až takový bordel, aby byla voda mimo vanu.
Jak si děti naučíš v koupelně, tak je máš.
Mám před vanou koupelnový koberec. Na něj si stoupnou a po utření do papučí. Takže ani ťapky nedělají. My máme sice velkou koupelnu, ale máme vanu klasika u zdi. Aby to nezabíralo místo v prostoru.
@Harenae píše:
@Lucie_Sx právě to řeším, že po každém koupání děti (máme tři) polezu po kolenou a budu vytirat za vanou, aby tam nestála voda. Zatím jsem stále na vazkach…
Mame klasickou rovnou podel zdi a hlavne klasika smalt. Maximalne setri misto a dobre se udrzuje.
Udrzi vodu teplou a ma hezky reseny okraj pod hlavou, takze kdyz si tam clovek lehne, pohodlne se opre.
Moderni akrylatove vany maji na temz miste docela ostre zalomeny okraj, to by mi vadilo.
Byla na služebním bytě, na 4 lvích nohách. Stála v rohu a naprostá hrůza. Když se člověk jen sprchuje, jen hlídá, aby to nebylo všude. U normální vany se otočím ke zdi a když to tam trochu stříkne na dlažky, nevadí. Uklízečku evidentně taky moc nebavila. Pod ty nohy se špatně dostávalo a ten roh za tím už byl nekomentovatelný. Vzala to jen, jak jí vyšel mop, ale do toho rohu se samozřejmě nedostala. Do bytu, kde bych byla sama - možná. S dětmi za mě určitě ne.
Představ si ji prakticky
1.jak se v tom budeš mýt? Já i ve vaně stojím. Umyju se mýdlem a osprchuji. V téhhle asi sprcha nehrozí.
2.Kde máš mýdla, šampony apod
3.Drží to teplo?
@Petula306 ta rohová nejde obejít. Je tak široká, že když stojím před ní, tak se nedá dosáhnout až do rohu a otřít to i tam. Musí se stoupnout do vany ![]()