Volno v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
73
25.6.07 10:40

Ahoj,

já byla doma asi od poloviny těhotenství. Náhle, kvůli nějakým komplikacím. Prvních 14 dní jsem měla vycházky 2 hodiny dopo a dvě hodiny odpo. Jak už tu někdo psal-moc se toho nedalo zvládnout, ani ty nákupy… Nicméně po těch 14 dnech mi to mudr. napsal neomezeně. Je pravda, že v té době pobíráš nemocenskou a tudíž by ses podle toho chovat měla. Ale nadruhou stranu ukaž mi některou, která by toho zneužívala natolik, že by ohrožovala svoje mimi (mám na mysli různý mejdany atd.)-proto nechápu, proč by se mělo vycházkama omezovat. To je můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
25.6.07 12:10

Ahoj, já jsem byla na pracovní neschopnosti asi od 10 tt. Moje doktorka na gyndě se mě zeptala jak mi je, já že často špatně (což byla pravda, ale nikdy jsem nezvracela). Napsala mi doporučení pro obvoďáka (že oni PN nevystavují), aby mi PN vystavil pro nevolnost. Ona ještě říkala, že by mě raději měla doma, protože jsem denně do jížděla 45km autobusem do práce. Šla jsem tedy k obvoďákovi a ten hned vycházky od 10-12 a od 16-18 hodin, Já na něj že s tím teda nesouhlasím, že jsem těhotná, a že když mi v těch vycházkách bude zrovna špatně, že se nikam nedostanu. Zeptal se mě, jak si to tedy představuju, a já že neomezené vycházky. No a tak mi je napsal :D , měla jsem si jen sama zavolat na OSSZ a nahlásit jim to. Tam byl pán naprosto v pohodě, že sem stejně nepojede, ať nemám strach. Jednou mě ale by zkontrolovat, bylo 13:00. Panu kontrolorovi jsem řekla, že má štěstí, že mě zastihl, že už jsem měla být pryč s kámoškou, že se ale zpozdila. On koukal, ale pak jsem mu ekla, že jsem s ním mluvila po telefonu, a on, že by se stejně nic nestalo, kdyby mě doma nezastihnul.

Takže já měla neomezené…
Jsem se trošku rozepsala :oops: , pardon :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.6.07 20:00

Děkuju všem za rady a poznatky. Snažila jsem se je uplatnit, ale nic platné. Vycházky 2h dopol. a 2h odpol. Nezabralo ani to, že mam rodiče 250km ode mě a že je 7měsíců neuvidim. Ani na Vánoce. Nedá se jinak, dodržovat je fakt nemůžu, takže mi držte palečky ať nepřijdou :wink: Jo a mam známýho na záchrance - pohotovost, tak kdyby mě nezastihli doma, stačilo by razítko ne? Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.6.07 20:38

Určitě :wink: Ještě, že ti známí existujou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
1.7.07 18:51

Prosím, poradí mi někdo… Jsem těhotná, zaměstnavatel nemá možnost přeřadit mě na jinou práci, která by nebyla tolik fyzicky náročná… Tak nevím, co se mnou bude, na 1. prohlídku k dr. teprve půjdu, ale chtěla bych už něco vědět…
Jaký je rozdíl mezi klasickou neschpoenkou a rizikovým těhot.?
Děkuju, vůbec nevím, co se mnou ted udělají… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
1.7.07 20:14

Ahoj Taz,

rozdíl mezi „klasickou“ neschopenkou a rizikovým těhu..... spíš bych řekla, že každá neschopenka má svůj důvod - nevolnosti, hrozící potrat, krvácení v těhu, vysoký/nízký tlak, bolesti v podbřišku ...... všechno jsou to vlastně komplikace, a s komplikacemi je těhotenství rizikové.

Pokud nemá zaměstnavatel možnost přeřadit tě na méně náročnou práci, tak bych se domluvila s dr. ať ti neschpenku napíše, a on ti jí napíše právě rizikové.

Ještě je možnost (u nás to holky v práci taky tak dělaly, když jim gyndr. řekl že těhu není nemoc a to že dělají na ARO není důvod k PN :roll: ) nechat si napsat PN od obvoďáka - to jsi možná myslela tou klasickou PN - třeba na bolest zad. Jen nevím, jak bys to uhrála na celých osm/sedm měsíců ..... to by pojiš´tovnou asi neprošlo a ke všemu podle nové vyhlášky po obvoďácích dost jdou, jestli nepíšou PN „na oko“.

Držím Ti pěsti, ať Ti to vyjde a máš bezproblémové těhotenství.

Ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
1.7.07 20:33

KalinkaIvča :arrow: Já jsem právě neměla PN z gyndy, ale doporučení pro obvoďáka na nevolnosti. PN mi teda napsal obvoďák, byla jsem celé těhu od druhého měsíce doma :wink:
Taz :arrow: Třeba to půjde, ukecej to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
1.7.07 20:50

No vida, jak mystifikuju :oops: , každopádně Taz, ať to vyřešíš úspěšně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
1.7.07 20:53

Nemystifikuješ (sakra to je ale debilní slovo :twisted: :lol: ), ale někdy to ukecat jde :wink:
Když si přečteš zpátky, tak já jsem obvoďáka vyloženě pod vyhrůžkou ukecala o celodenní vycházky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
2.7.07 22:48

Mooooc děkuju, tak už v tom mám jasno, takže na prohlídku jdu za 14 dní, tak uvidíme.....v :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat