Vrátí se někdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12741
19.12.19 09:19

@Marega10

Můžu jen spekulovat, proč přítelkyni zasáhlo právě to zlikvidování fotek na soc. sítích, ale tipla bych si, že možná teprve v ten moment jí došlo, že ten rozchod je (z Tvého pohledu) definitivní. Že do té doby v ní pořád byla naděje, že to dáte dohromady, a to asi tím spíš, jestli je to ta, za kterou jsi „dolézal“ (viz další příspěvek).
Ono je hodně jiné velkomyslně až pyšně odmítat něco, co se mi nabízí, na straně jedné, a uvědomit si, že se mi nenabízí nic a že tedy ani nemám co odmítat, na straně druhé.
A to by mohlo být pro zakladatele poučné. Tedy to, že svou cenu nezíská tím, že se jí bude vnucovat, podbízet nebo dělat trucovité věci (které není těžké prokouknout v jejich pravém úmyslu), ale tím, že z něj bude opravdu cítit, že namísto setrvání na palubě potápějícího se Titaniku či urputného držení se jeho vraku se rozhodl jít dál, vstříc ostrým vlnám a neznámým břehům… Že má tu odvahu, kdyby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 10:13
@Hecate píše:
Hlavně s ní ale musí souhlasit oba dva, že. Jenže bývalá přítelkyně tak nějak ani neví, co by chtěla. Respektive je možné, že ona ten svůj nový objev vidí jako toho pravého a že její úvahy se neubírají tím směrem, že vztah s ním bude jen jaksi na dobu určitou.

Další věc je, že po sedmi letech bez nějakého podstatného milníku ten vztah byl v podstatě přechozený. Něco jako jablíčko, co tak dlouho viselo na stromě, až shnilo. Nevím, jestli je možný restart, možná ano, ale spíš za delší dobu (v řádu let), kdy se začne jakoby na zelené louce :nevim:. Jenže kdo z nás ví, co bude za rok, natož za dva tři…

Navíc si teda myslím, že tady ten výše popsaný přístup ke vztahům je poměrně citově oploštělý a není v době kolem dvaceti úplně zdravý, ale toť pouze můj názor. :nevim:

Ty milníky tam právě ze byly. Neříkám ze ne.
Další milník bylo stěhování do vlastního. Co jsme oba dva chtěli. Pořád jsme o tom mluvili. Proto jsem jel do státu, abych na to i vydělal.
Jenže jak přišlo na lámání chleba a mělo se konat, ona ucouvla.
Já jsem byl za dementa, prý ze ona je ještě mladá na to jít někde sama do bytu. Ale to ze už má 23 to ji nějak nedošlo. Mi už to přijde jako dost velký věk. Hlavně, když s rodiči se bydlet nedá věcně.
Moje kamarádky ze školy v těhle letech už berou a mají děti.
Takže s těmi milníky bych to neviděl tak, jak vy. Jen asi proste nevydržela to odloučení když vlastně před odjezdem na mě byla prakticky závislá a tím odjezdem se to cele pokazilo. Bůh vi kdybych neodjel, jaké by to bylo dnes. Třeba by mi to udělala, kdybych odjel příště někde jinde. Jen já vím, že já osobně bych toto nikdy neudělal, protože mám k tomu danému člověku úctu a proste bych si to nedovolil.
I v Americe jak jsem byl, tak jsem tam měl kamarádky, které měli doma kluky a užívali si v USA s tím ze co se stane v USA zůstane v USA a taky mi řekli ať dělám to samé, jenže já pako jsem jim říkal jak ten vztah máme tak silný ze proste já bych to nikdy neudělal a ze se na ni strašně těším. Pořad jsem o ni básnil a oni samy to nechápaly protože to nezažily. A pak mi samy řekli co asi ta moje holka děla v Česku když já jsem v Americe, a já tomu nechtěl věřit. Nakonec měli pravdu. Ale ničeho nelituju.

• Citovat
  • Upravit
12741
19.12.19 10:52
@Anonymní píše:
Ty milníky tam právě ze byly. Neříkám ze ne.
Další milník bylo stěhování do vlastního. Co jsme oba dva chtěli. Pořád jsme o tom mluvili. Proto jsem jel do státu, abych na to i vydělal.
Jenže jak přišlo na lámání chleba a mělo se konat, ona ucouvla.
Já jsem byl za dementa, prý ze ona je ještě mladá na to jít někde sama do bytu. Ale to ze už má 23 to ji nějak nedošlo. Mi už to přijde jako dost velký věk. Hlavně, když s rodiči se bydlet nedá věcně.
Moje kamarádky ze školy v těhle letech už berou a mají děti.
Takže s těmi milníky bych to neviděl tak, jak vy. Jen asi proste nevydržela to odloučení když vlastně před odjezdem na mě byla prakticky závislá a tím odjezdem se to cele pokazilo. Bůh vi kdybych neodjel, jaké by to bylo dnes. Třeba by mi to udělala, kdybych odjel příště někde jinde. Jen já vím, že já osobně bych toto nikdy neudělal, protože mám k tomu danému člověku úctu a proste bych si to nedovolil.
I v Americe jak jsem byl, tak jsem tam měl kamarádky, které měli doma kluky a užívali si v USA s tím ze co se stane v USA zůstane v USA a taky mi řekli ať dělám to samé, jenže já pako jsem jim říkal jak ten vztah máme tak silný ze proste já bych to nikdy neudělal a ze se na ni strašně těším. Pořad jsem o ni básnil a oni samy to nechápaly protože to nezažily. A pak mi samy řekli co asi ta moje holka děla v Česku když já jsem v Americe, a já tomu nechtěl věřit. Nakonec měli pravdu. Ale ničeho nelituju.

K tomu milníku… společné bydlení určitě je důležitý milník vztahu, a tím spíše bydlení „ve vlastním“ (jestli jsem to dobře pochopila).

Ale podle vědeckých studií jsou stejně nejdůležitějším milníkem děti. A problém tady těch nereprodukčních vztahů je právě ta jejich jalovost. Říká se, že příroda člověka naprogramovala na to, aby byl schopen být v páru aspoň cca dva roky, a proto taky to „zamilování“ (ve smyslu hormonální oblouznění) trvá právě asi takovou dobu. Jakoby ta příroda počítá s tím, že ti dva zplodí potomka hned tady v té rané fázi a síla hormonálního koktejlu umožní, že ten vztah přežije aspoň partnerčino těhotenství, porod a šestinedělí a kojenecké období, čili nejkritičtější období jak z hlediska toho dítěte, tak té matky. A jakmile je tu to dítě, už se zase dá stavět na tom, že si k sobě ti partneři vytváří pouto kvůli němu… Kritická věková hranice nicméně je 6 let; pak dítě ztrácí takovou tu očividnou zranitelnost a čím dál méně působí jako lepidlo.
Současně ale příroda kalkulovala i s tím, že pokud ti dva to dítě do dvou let nemají nebo ta partnerka aspoň neotěhotní, je něco špatně (genetická nekompatibilita, nemoc…) a asi by bylo dobré jít o dům dál. Protože my nejsme naprogramovaní primárně na to, abychom byli šťastní, ale na to, abychom efektivně předali svou DNA.

Jenže dnes je to jinak, máme antikoncepci, máme určité představy o tom, jak vypadá sociální jistota… Ale naprogramovaní jsme pořád stejně jako před desetitisíci lety. A proto ty vztahy postupně uvadají.

Tady v tom teda hodně volně parafrázuji, takže mě neber úplně doslova, ale více méně je to něco, na čem se vědci shodují.

Konkrétně k Tvojí situace. Upřímně řečeno… kdo ví, co se jí opravdu honilo a honí hlavou.
Z toho, co lidi řeknou u rozchodu nebo co uvedou jako důvod, se nedá tak úplně vycházet. Málokdo je 100 % upřímný (například nechce ublížit nebo se stydí) a často to nedokáže ani sám k sobě.
Je možné, že do vlastního bydlení by i šla, ale že už prostě necítila, že by do toho chtěla jít s Tebou. A je asi víc user friendly to hodit do mlhy, že se na to necítí tak nějak všeobecně, než to podat takhle krutě. Navíc by si asi i zavřela ta pomyslná zadní vrátka, která (zdá se) si potřebuje stále nechat otevřená.

Myslím si taky, že tři měsíce odloučení by s fungujícím vztahem zase takové salto mortale neudělaly, lidi od sebe bývají i déle a nějak to zvládnou. Takže moje teorie je, že buď tam byl už nějaký problém, který patrně vnímala jen ona (s tím, že není Tvůj problém, pokud Ti ho neřekla a Ty jsi o něm netušil), anebo opravdu ten nový kluk je v jejích očích takové eso, že se do něj bláznivě a bezhlavě zamilovala (což člověk rozumem moc neovlivní) nebo se jí (pokud je spíše racionální a méně emotivní typ) jevil jako perspektivnější partie. Tohle všechno může být umocněno, pokud je opravdu trochu „závislý“ typ, co neumí být sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
19.12.19 11:05
@Anonymní píše:

Vyčítat si to, že jsi do toho vztahu šel opravdově a upřímně a že jsi chtěl být bývalé věrný, opravdu nemá smysl, není pro to vůbec důvod. Tohle je dobrá vlastnost, nikoli projev slabosti. A těžko jsi mohl ovlivnit, že bývalá to neměla taky takhle. I když si teda myslím, že ona neuvažovala stylem „carpe diem“ jako tady ty holky, co byly s tebou na W&T, ale že ten důvod byl hlubší a závažnější (viz to, co jsem napsala).

Na druhou stranu, na přístupu těch holek vidíš, že svět není černobílý. Ano, ony to, co ty a tvoje bývalá, opravdu asi nezažily nikdy anebo to zažily kdysi, ale nezažívají to teď. Znovu opakuju, že jsi měl v podstatě velmi výjimečnou pozitivní zkušenost, kterou spousta lidí v životě nemá vůbec nikdy, ač by si ji přála.
Je možné, že ty holky byly „lehčího ražení“, ale nevíme, proč to tak bylo, kde to vzniklo a co za tím stálo. V mnoha případech je za tady tím přístupem třeba to, že ani ti jejich partneři jim nedávají příliš mnoho jistoty a perspektiv (otevřeně například deklarují, že se nechtějí vázat, nebo že nepočítají, že by se někdy s dotyčnou nebo celkově s jakoukoli ženou oženili/měli děti, mají problém s věrností, otevřeně flirtují, nemají tolik času, kolik by si ta holka představovala, atd. atd.).
Jasně, spousta generálů po bitvě teď řekne, že by se holky měly rozejít a hledat pana Božského… ale ruku na srdce, to se snáz řekne, než udělá, ono takových Božských je totiž na každém rohu dvacet :roll:. Konec konců, holky jsou třeba vděčné i jen za to, že mají parťáka na různé akce (koncerty, kino), že mají někoho na sex… prostě berou, co druhá strana nabízí, nesnaží se z jabloně vydyndat hrušku, ale současně nehází perly sviním.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
19.12.19 19:58

Milý zakladateli,

Vůbec si s tím nelamej hlavu. Jsi mladý, perspektivní, budoucnost máš před sebou a v podstatě tě to zastihlo v optimálním okamžiku. Děti nemáte, vzájemné závazky, pokud nějaké, tak snadno vypořádatelné, prostě to nehroť. Pokud k onomu „zapochybování“ došlo nyní, uchopil bych je jako fakt, dal dámě přednost ve dveřích a pak… klobouček a oblouček - ať si letí za svým štěstím.

Ty jsi dostal drobnou lekci o důvěře, podpoře, lásce a „budeme spolu, dokud nás smrt…“ a těch ostatnich dřístech, co u toho tak 80% populace mele a máš teď ideální šanci se otřepat (to je důležité!) a časem začít znovu (jinde a jinak!). Ale nepromítej do toho nabyté zkušenosti zbytečně intenzivně. Stejně by to bylo marné, protože dojem, že „Mám věci pod kontrolou…“ je nejčastěji jen iluze a berlička k přežití syrové reality života a jen by sis zbytečně zvyšoval rizika že můžeš sobě nebo někomu třetímu ublížit.

Je to prosté. Fail? Ok, zvednout se a zkusit znovu.

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
20.12.19 06:37
@Hecate píše:
Zakladateli… ty jsi měl tak trochu štěstí a neštěstí zaráz v tom, že jsi už od patnácti měl takhle dlouhý vztah (a asi předpokládám, že první, který by jaksi stál za řeč).
Spousta lidí v Tvém věku (tipuju Ti 22 let s ohledem na to, co jsi o sobě napsal) neměla ještě vůbec žádný (a ne proto, že by nechtěli), nebo si prošla sérií kratších lásek, z nichž některé nemusely ani skončit úplně hezky.

Takže na jednu stranu jsi měl v životě něco moc krásného a nečelil jsi tomu, že věci bohužel častěji dopadají jinak, než jsme si je vysnili, ale současně máš smůlu v tom, že tím, jak tě osud držel stranou od negativních věcí (jakými opuštění člověkem, kterého milujeme, bezesporu je), jsi poněkud naivní a logicky i nedostatečně psychicky odolný.

Že to vnímáš jako podraz jak od přítelkyně, tak očividně i od „osudu“, chápu. Jenže o tom bohužel život mnohých lidí je.
Ty sis jako exemplární případ, kterým si zřejmě snažíš celou situaci racionalizovat („jak mohla být tak hloupá a zahodit to“), vzal poměrně vzácný úkaz, a to páry, které spolu vydrží od puberty až po smrt jednoho z nich. Takových párů bylo ovšem pomálu i v historii; tu si hrozně moc idealizuješ a romantizuješ.

K té samotné otázce… Rozchod po sedmi letech je velká rána a obrovský stres, nota bene za těch okolností, za jakých k tomu rozchodu u vás dvou došlo (co si budeme povídat, moc čestné to nebylo). Možná teď budeš potřebovat i „průvodce“ (ideálně nějakého zkušenějšího dospělého nebo odborníka), abys pochopil, jaké fáze má léčení zlomeného srdce. Dnes už je na trhu i spousta knih, pokud bys vyloženě nechtěl konzultovat psychologa.

Pokud jde o návrat přítelkyně… nikdo Ti tu neřekne, jestli se vrátí nebo ne. Nikdo tu nemá křišťálovou kouli… a velmi bych varovala před tím, aby ses v této fázi k takovým slibům upínal. Spíš počítej s tím, že se to nestane. Bude to pro Tebe dobré z více důvodů… jednak se nebudeš uzavírat novým možnostem, jednak Tě to psychicky zocelí a snad zabrání tomu, abys byl v budoucnu závislý na partnerce (ať už jakékoli). Protože i kdyby se ta bývalá vrátila, tak by to nemělo být do stavu, kdy Ty na ni někde čekáš jako pejsek, ale aby to bylo postavené jako „odejdeš-li, nezahynu“. Nejde o to dělat ramena a ostentativně světu ukazovat, jak ji nepotřebuješ, to by byl druhý extrém, spíš v sobě najít sílu vstát a jít dál, klidně i nějakou dobu sám, protože Tvůj svět nestojí jen na ní. Bude to běh na dlouhou trať, ale věř, že je nás spousta, kteří jsme si tím (bohužel opakovaně) prošli. Takže to zvládneš i Ty.
:potlesk: naprosto vyčerpávající a pravdivé, něm co dodat 👍
  • Citovat
  • Upravit
3
11.2.20 09:46

Konec

Milí přátele na emiminu, stalo se přesně to, co mi lidé kolem mě pořad povídali.
Jak jsem říkal už na začátku, ta holka byla kdysi úplně obyčejná krásná a milá, na nic si nehrála a taková holka proste v dnešní době se těžko hledá.
Jak jsem říkal, s tím svým přítelem byla. Poté se s nim jakoby rozešla a sla mi brecet ke mě domu, jak mě chce zpátky a ze prý jednala strašně zbrkle, a ze to chce vswchno pomalicku vrátit do starých koleji a ze i když byla a tím dotyčným tak na mě stále myslela a ze radeji bude mít ne 100 procent se mnou než 20 procent s nim když vi ze ji se mnou bylo mega dobre. Jak se nad tím tak zanyslim, tak se se mnou měla výborně protože se měla prakticky jak prase v žitě.
Hmm to a vyústilo to tím, ze jsem ji minuly týden chtěl překvapit v práci jako to dělala ona poslední dobou mi. Tak jsem tam jel přes její vesnici, i když jsem mohl vybrat jinou cestu a co se nestalo? Viděl jsem ji tam i s tím dotyčným a chudák kluk nic nevěděl prakticky nevěděl ani kdo jsem a proč jsem mu jednu střelil. Navykladala mu, ze už se mnou není rok a tak se divil, proč tohle po této době řeším.
No stalo se par věci a co se pak nestalo. Blokla si mě na vsech sociálních siti jako kdybych ji já něco udelal. Na instagramu se tváři, jako kdyby měla nejkrásnější vztah se všech přitom já sám vím co mi ještě 14 dni zpátky říkala ze jsem jediný a ten kluk není nikdo.
Rikal jsem si ze pokud se mi tady tohle znovu pokazí, odstěhuju se z tehle republiky a už se tu nevratim. A světě div se, za měsíc jedu do Norska.
Jinak pro ostatní, teď vám s vlastní zkušenosti mužů rict, ze baby jsou fakt všechny stejné a uvažují všechny stejně. Není žádná jina, i když jsem si myslel ze jo.
Možná se ji něco mohlo teď pomotat v hlavě a nevi co děla a já vím ze stoprocentně zase přijde, ale já už tu nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí