Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Důležité je obvolat hlavně zaměstnavatele a vyžádat si potvrzení o příjmech! Účetní má na vystavení 10 dní. Takže do 2.4.to v pohodě stihnete. A i pak je 5 pracovních dní na podání bez pokuty!
Daně jsme podávali 5.3.nevíte do kdy nejpozději by to mělo dojít. Moc děkuji za odpověd
@kikinas Pokud jste si dávali daně sami na FU, tak je úplně jedno jak moc předem, stejně na to mají 30 dní od 1.4. (nebo od 2.4., nevím přesně), prostě klidně mohou přijít i na začátku května.
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu s proplacením dovolené. Manžel od 1.3.2013 změnil zaměstnání. V původní práci - leden odpracoval dle výplatní pásky 21 dnů ( z toho i nějaké 12 hodinové ) což bylo 182,3 hod. a 1,7 hod, připadá na návštěvu doktora, když to ale vydělím 8 vychází to cca 22,5 odpracovaných dnů. V únoru odpracoval 20 dnů což je 160 hod.Bylo mu proplaceno 1,5 dnů dovolené, ale dle mého názoru má nárok na 3 dny. Prosím poraďte ať můžeme případně na původního zaměstnavatele uhodit
). Děkuji
Ještě jeden dotaz, manžel podával daňové přiznání, kde celkový příjem za rok 2012 je 200135, z toho 63 dnů vyloučeno ( nemoc ). Já jsem na rodičovské dovolené tak si bude uplatňovat na mne daňový odpočet a také si uplatňuje od začátku roku 2 děti, dá se takhle spočítat, kolik by nám měli vracet? Předem děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď, já vůbec netuším jak se to počítá, je to podle odpracovaných hodin nebo dnů???
Je to podle odpracovaných dnů, ale pokud někdo dělá 12ky, tak se celý odpracovaný týden počítá jako 5 dní, takže jelikož dělal celé oba měsíce, ta se to bere podle kalendáře 22+1 za leden a 20 za únor.
@PetraK84 píše:
Ještě jeden dotaz, manžel podával daňové přiznání, kde celkový příjem za rok 2012 je 200135, z toho 63 dnů vyloučeno ( nemoc ). Já jsem na rodičovské dovolené tak si bude uplatňovat na mne daňový odpočet a také si uplatňuje od začátku roku 2 děti, dá se takhle spočítat, kolik by nám měli vracet? Předem děkuji za odpověď
Hrubá mzda je tedy cca 20000/měsíc?
@Hanula1212 píše:
Anonymní tak potom sražená záloha na daň je částka která by měla být vrácena. Pokud jsi tedy požádala do 15.2. o roční zúčtování v růžovém prohlášení k dani.
Dobrý den, můj hrubý příjem za loňský rok byl 249000, + jsem byla 9 týdnu na nemocenské. Moje zálohy na daň před slevou jsou vždy kolem 4300 kč. Tak se chci jenom dotázat, jakou částku bych měla při vrácení daní, když jsem byla tak dlouho nemocná. Protože nyní jsem měla ve výplatnici RD (asi rozdíl dan+) -390 kč, a to se mi ani trochu nezdá. Předem díky za odpověď
Tak minimálně 4140 za 2 měsíce marodění. Tu poslední větu nějak nechápu. V některých výplatnicích nebývá roční zúčtování rozepsáno, ale zadáno způsobem:
sražená záloha za březen 4300,– - roční zúčtování 4000,–, tak je tam pouze uvedeno, že byla sražena daň 300 (tedy 4300-4000)
Tak to jste mě nepotěšila
ale určitě máte pravdu s tím překrytím! ´Jen doufám, že nebude problém, když už bude konec března. No asi takhle.. zítra zavolám na finanční úřad a zeptám se na to