Vrtání zubů u 2 letého dítěte
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vrtání zubů u 2 letého dítěte
Ahoj maminky, máte některá zkušenost s kazem u malých dětí? Dnes
jsme byly u zubarky a ta nám potvrdila, že má malá dva kazy. Chce je vrtat
aby nebyly ještě hlubší. Já souhlasila a ptám se jak to chce udělat?
Vím, jaká je malá šidlo a neposedí ani na chvíli, natož s otevřenou
pusou dokořán. A dr mi říká, zajděte si k dětské lékařce pro
uklidňující prášek. Můžete mi prosím napsat, poradit? Děkuji a přeji
všem jen zdravé zoubky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Růst prvních zoubků, jak na správnou péči o dětský chrup
Reakce:
Držím palce at to přežijete. Neumím si moc představit jak bych to s dcerou udělala, dceři jsou 3,5 a zatím bez kazu. Nevím zda jsou k tomu nějaké předpoklady. Ale poctivě fakt večer čistím zuby já dceři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ptej se zubaře. Jinak synovi vrtali ve 3 a pul letech a zvladl to
v pohode.
@Veru1987 já cistim.zuby
velmi pečlivě jak sobě, tak dětem. A přesto já mám zuby
v katastrofálním stavu (tedy teď ne,.jsem u zubaře jako doma a vždy si
všechno nechal.hned spravit) a syn má v necelých 5 letech dva zuby vrtane,
jeden vytrzeny a dva mrtvé. Mladší syn má počínající kaz, který snad
zvládneme fluoridaci, u něj si vrtání představit nedovedu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@chaela píše:
Ptej se zubaře. Jinak synovi vrtali ve 3 a pul letech a zvladl to v pohode.
@Veru1987 já cistim.zuby velmi pečlivě jak sobě, tak dětem. A přesto já mám zuby v katastrofálním stavu (tedy teď ne,.jsem u zubaře jako doma a vždy si všechno nechal.hned spravit) a syn má v necelých 5 letech dva zuby vrtane, jeden vytrzeny a dva mrtvé. Mladší syn má počínající kaz, který snad zvládneme fluoridaci, u něj si vrtání představit nedovedu.
nevím neznám dítě které má zkažené zuby z čištění… nebo pak se pijou sladké nápoje celodenně to je taky mazec pro zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
U nás syn prostě u zubaře pusu neotevřel. Takže jsme to řešili sirupem, který ho oblbnul. A podruhé rajským plynem. Ale pokud to půjde bez těhle věcí tak to bude fajn. U nás bohužel ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hackuju se my jdeme k zubaři v půlce
měsíce. Malého (2) zuby se mi taky nelíbí a to čistím poctivě ráno
i večer, někdy ještě přes den, ale ještě na noc kojim a tak je to jako
házet hrách na zeď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bratrovi zuby zkažené narostly, museli se vytrhnout, v Praze je klinika specializovaná na malé děti
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Veru1987 bože můj, tak z čištění je asi zkažený mít nebude… Jen jsem tím chtěla říct, že někdo k tomu prostě má dispozice, jiný ne. Ne kazdy, kdo ma kazy, je prase, co si necisti zuby. Buď ráda, že je máte dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@awesomeone píše:
Hackuju semy jdeme k zubaři v půlce měsíce. Malého (2) zuby se mi taky nelíbí a to čistím poctivě ráno i večer, někdy ještě přes den, ale ještě na noc kojim a tak je to jako házet hrách na zeď
to nám říkala zubaařka že mlíko je nejhorší na noc na zuby jak mateřské tak UM. Pak jsme naučili že nejdříve mlíko, pak čistění zubu a pak už nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To je jeste dost malicka🤔Ja byla na vrtani ted se synem (4,5roku) a to vrtani nebylo nic hrozneho, fakt rychlovka (mel teda jen malej kazik). Spis byla horsi plomba, protoze mu narvaly do pusy tampony a musel to tak 2minuty vydrzet nez to zaschlo. Dceru (2roky) pak jen kontrolovala, ta se na to hrozne tesila😆Myslim, ze pokud Vam mala nevyvadela na kontrole, tak by to mohla zvladnout. Urcite bych ji pustila nejakou motivacni pohadku o zubari (ted jsem videla myslim Moje kamaradka Conni). A zoubky hodne docistovat, i kdyz to nejde asi vzdy uplne ovlivnit.Tak hodne zdaru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@chaela píše:
@Veru1987 bože můj, tak z čištění je asi zkažený mít nebude… Jen jsem tím chtěla říct, že někdo k tomu prostě má dispozice, jiný ne. Ne kazdy, kdo ma kazy, je prase, co si necisti zuby. Buď ráda, že je máte dobrý.
zatím u děti mám tu zkušenost že je to nečistěním zubu, nebo přemíry sladkého, nebo pití sladkého pití (džusu) bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mishule FM pokud to projde bez celkove anestezie, tak to bude jedine dobre. Jen me prekvapuje, ze nejaky „oblbovak“ nema sama. Detsky zubar mi vubec nenabidl moznost vrtani a rovnou syna poslal do celkovky. Moje zubarka mi rikala, at se z detskych kazu nehroutim, ze jeji dite ma od mlecnych zubu stale kazy. Ze na to ma vliv hodne faktoru (nektere nemuzeme ovlivnit) napr. genetika, reflux, slozeni stravy, ustni hygiena,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kazy jsme nemeli, ale museli se dceri trhat 2 zuby do kterych se kdysi bouchla a po viroze se ji tam delaly vacky a zaplatili jsme Entonox a zvladla to pekne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Malá sladké pití nepije. Dávám dětský bylinný čaj a nebo ovocný. Někdy sladké basti ale ne pravidelně. Pusinku krásně ukázala ale nevím co by dělala kdyby zubarka vytáhla vrtačku a dala ji to do pusy. Tak to by byl křik a bojím maminko… Uvidím, co mi řekne dětská dr zda vůbec bude souhlasit s nějakým uklidnujicim lékem. Zuby každopádně se musí dát do pořádku. Protože stoličky se vymění za druhé tesaky až v cca 11-13 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Thule Urban Glide 2 - doplňky - organizér, podložka atd.
- Vztah k dítěti v bříšku
- Školka a druhé dítě
- Nevlastní dítě, jak pracovat na svých pocitech?
- Jak dlouho čekat, jestli se dítě nají (BLW)
- Jaké odrážedlo pro 2,5 letého syna?
- Přídavky na dítě (vnuka) v Německu
- Rust zubu - horor, kdo taky zazil?