Výběrové řízení na státní úřad - po druhé na stejnou pozici

443
2.9.26 11:09

výběrové řízení na státní úřad

Ahoj ženy,
ráda bych si nechala poradit především od těch, které pracují na některém státním úřadě.
V červenci jsem absolvovala výběrko na pozici na jednom větším státním úřadě. Přestože jsem splňovala požadavky (VŠ vzdělání a technické znalosti), výsledek byl negativní. Přišla odpověď ve smyslu, že v řízení jsem uspěla, ale nejsem vybraným kandidátem. Vyhodnotila jsem si to tak, že holt měli někoho, kdo už má úřednickou zkoušku. Tu já bohužel nemám, bylo by to první zaměstnání ve státním.
Ale včera na mě vyskočil stejný inzerát znova, jen s tím rozdílem, že nástup tentokrát od října. Předtím to byl srpen. Takže nejspíš po měsíci nového člověka vyhodili, nebo sám odešel. A teď dotaz. Má cenu se do toho samého výběrka hlásit znovu, když už mě jednou odmítli? Předpokládám, že kdyby měli zájem oslovit i neúspěšné kandidáty z minulého výběrka, tak mohou, že? Pardon, že se ptám takto blbě, ale se státním sektorem nemám fakt žádnou zkušenost. V soukromém je jasné, že to nemá cenu znovu zkoušet, ale tady si moc nejsem jistá :-) Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
904
2.9.26 11:15
@sagwa píše: Více

Za pokus nic nedáš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27079
2.9.26 11:16

Vybraný člověk nemusel nakonec nastoupit. To se stává. Úřad může oslovit dalšího v pořadí, ale pokud se jim nikdo nehodil, tak můžou vyhlásit výběrko nové.
Zkus se podívat, zda se jedná o stejné číslo úřednického místa. Každá pozice má své číslo. Může jít o jiné místo na stejném úřadě i stejném oddělení. Proto další výběrko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
2.9.26 11:20

Já se divím, že tě neoslovili sami. Nevím, jaké tam jsou podmínky u obsazování pracovního místa a jestli pokaždé se musí vyhlásit výběrko anebo když prostě vybraný kandidát nenastoupí, tak by se mohli obvolat ostatní vhodní uchazeči. To by mi přišlo logičtější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.9.26 11:31

@cecetka Díky za reakci, číslo úřednického místa v tom inzerátu není uvedené, nicméně je to úplně stejný inzerát jako předtím, se stejným názvem, stejnou náplní práce a požadavky. Dva lidi na tom oddělení pro tuto činnost skoro určitě nepotřebují. Jediné, co se změnilo, je datum nástupu. Ale úřadu tedy nic nebrání oslovit i další kanditáty v pořadí, že? Nemusejí nutně vypisovat výběrko nové, kdyby se jim někdo z předchozích zamlouval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.9.26 11:33

@MartinL45 To právě dám - čas, kterého zas nemám tak moc, abych osobně obrážela pohovory, kde stejně nemám šanci :mrgreen: Pokud se jim jen nelíbím, tak to dopadne tak, že se tam už podruhé potáhnu a přijde stejná odpověď. Proto se ptám tady, abych si to případně ušetřila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.26 11:36

Zkus zavolat na personalku nebo jestli je tam nejaka jiná kontaktní osoba, treba ředitel nebo vedoucí útvaru, a zeptat se.

• Citovat
  • Upravit
443
2.9.26 11:36

@Kfětoslava To je přesně to, na co se ptám tady, ale asi už mi odpověděla @cecetka. Vypadá to, že mají možnost obvolat staré kandidáty i vypsat výběrko nové. Zatím to tedy vypadá, že jsem spíš minule nezaujala, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
2.9.26 11:40

@sagwa Musí vypisovat nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
2.9.26 11:42

Oni můžou oslovit druhého kandidáta v pořadí jenom tehdy, pokud po výběrku vítězný kandidát odmítne nastoupit.
Ale ani to nemusí. Můžou výběrko zrušit a vyhlásit znovu.
Pokud jim vítězný kandidát odešel po měsíci, tak musí vyhlásit znovu.

byla bys vyloženě pod státní správou?

Příspěvek upraven 02.09.26 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
2.9.26 11:42

Nám se taky stalo, že paní, která byla vybrána a měla nastoupit to nakonec odřekla. Ale vypisovali jsme nové výběrko a ostatní kandidáty jsme neoslovili, protože to tzv. nebyl kvalitní materiál a raději jsme doufali, že se přihlásí někdo jiný/novy.

Pokud o dané místo máš stále zájem, zavolala bych na personální a poptala se, zda můžou tvůj životopis dát znovu do výběru kandidátů (popř zda máš vyplnit nějakou novou přihlášku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.9.26 11:45
@Anonymní píše: Více

Ano, je tam e-mail na personální, tohle není špatný nápad, díky. Ale myslíš si, že mě na férovku může odpovědět, že nemám šanci, ať se nehlásím? Pokud všechny požadavky inzerátu splňuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.26 11:47
@PaníBovaryová píše: Více
Přesně. U nás se počítá i s tím, že ty lidi už něco za to dobu našli.
  • Citovat
  • Upravit
443
2.9.26 11:50
@PaníBovaryová píše: Více

Původní nástup byl v srpnu, takže vítěz nejspíš nastoupil a mezitím odešel / byl odejit. Nový inzerát je ze včerejška. V tomto případě tedy vždy nové řízení, že? Ano, je to pod státní správou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
2.9.26 11:50

O přijetí nerozhoduje jen personální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...