Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kolegyne ma sestnactileteho syna a pry si vzdycky na nocni krmeni chystala sunar uz vecer a pak to prihrivala a nikdy mu nic nebylo. Taky uz me napadlo, jestli ty dve hodiny, za ktere se ma UM nejpozdeji vypit, nejsou jen aby se ho vic vylilo a tim padem i spotrebovalo, ale zkouset to radsi nebudu ![]()
@vrtulka78
Já to dělala taky tak. Občas jsem nechala UM i půl noci při pokojové teplotě. Malá ale už nebyla novorozeně, ale po 6 měsíci. Nikdy jí nic nebylo. Je neskutečný mlékožrout, i teď skoro ve dvou chce pořád v noci mléko, ve dne mléko… Je jí jedno jestli UM nebo kravské, teplé, studené… vypila by ho i z lednice, ale to jí samo nedávám.
@vrtulka78 @Lerista Já jsem přesvědčená o tom, že UM by vydrželo při pokojové teplotě déle než mateřské mléko. Ale nikdy jsem to nezkoušela. A teď už ani nevyzkouším, mateřský už nemám.
@tatranka1 něco se určitě radily ale nevěřím že telefonovaly z hospody, neboť telefony dřív doma měl málokdo, nějaké tetce jak má děcko oblíct ven aa jestli ven může, a jestli je lepší dát jen fusak nebo teplý overal
prostě musely uvažovat taky chvilku samy ![]()
holky dle mě ohřívačka pracuje na principu stejném, pořád ohřívá mlíko takže taky to je odstáté jen pořád teplé a nic děckám není, někdo si tak udržuje teplé mlíko ve flašce x hodin
@tatranka1 píše:
kdyby naše matky tenkrát měly emimino, tak si piš že to tam řeší taky.holt se dřív radily s tetkama a podobně
Spíš bych řekla, že se řídily vlastními instinkty a hlavně tím, jaký měly možnosti. A těch moc nebylo, takže vlastně neměly o čem diskutovat ![]()
@tatranka1 jo v tom je to horší, je víc věcí ale třeba chodilo se s kočárem ven tehdy i teď, jen nyní potřebujeme poradit zda není moc zima, moc vítr a nebo moc vedro a jestli do obchodu můžeme s kočárem, jakože do samoobsluhy můžeme ale do tesca už nemůžeme protože je to větší, víc regálů atd ![]()
@RadkaCh TO jsem taky nezkoušela, ale zkažení záviselo na tom, jak důkladně byla vymytá láhev a savička. Když to bylo vyvařené, tak klidně celu noc při pokojové teplotě, pořádně vymyté jarem taky. Kdyby se to jen vypláchlo, tak by se do rána zkazilo. Vlastní zkušenost. Srovnání s MM taky nemám. Začala jsem s UM až když už jsem nemohla kojit.
@tatranka1 jednou jsem četla diskuzi jak matka řeší zda může vzít dítě sebouo do obchodu, jak to ostatní maminy dělají. tak vyšlo z toho že většina matek schvaluje nákup v malé samoobsluze ale s pidi mimi by do tesca nejeli protože je moc velké, je tam moc lidí, nákup bude trvat déle tudíž by musela případně kojit mezi regály
z hlediska imunity(názor který padl v té diskuzi) je tesco plné bacilů ale malá „sámožka“ tolik neva
![]()
@martulkasloník píše:
@tatranka1 jednou jsem četla diskuzi jak matka řeší zda může vzít dítě sebouo do obchodu, jak to ostatní maminy dělají. tak vyšlo z toho že většina matek schvaluje nákup v malé samoobsluze ale s pidi mimi by do tesca nejeli protože je moc velké, je tam moc lidí, nákup bude trvat déle tudíž by musela případně kojit mezi regályz hlediska imunity(názor který padl v té diskuzi) je tesco plné bacilů ale malá „sámožka“ tolik neva
![]()
![]()
No a o tohle všechno byly naše matky ušetřeny
Nebo ochuzeny?
![]()
@RadkaCh těžko říct
já chodím na net ráda, drbu tu, čučím na albíčka atd. jen díky tomu netu jsem se ještě z mateřské nezbláznila ale zase řešit tu vše je divnýý ![]()
@tatranka1 já šla po příchodu z porodky do restaurace s malou a ve 3 týdnech do tesca, na to jsem ani to emimino nepotřebovala ![]()