Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Karol44 Trávíš moc času na internetu. Vypni to a jdi na čerstvý vzduch, neřeš takovéhle kraviny
Je to velmi nepravděpodobné. Uklidni se. Jestli máš tlak v krku a horší polykání, přisuzovala bych to psychice. Navíc aortální výduť se nijak neprojevuje, je bezpříznaková. Projevuje se až její prasknutí a to bys teda fakt poznala.
@mroe píše:
Ne.
Mozna kdybys byla rocnik 13, sance by byla vetsi.
Kamarádka ve 20 slezla hrobníkovi z lopaty…prasklá výduť. Letecky ji transportovali do Brna a hned operovali. Byla těhotná, o dítě přišla.
Ale to nejspíš nebude případ zakladatelky, když u doktora na nic nepřišli. Moc čte.
To, co zakladatelka popisuje, může být spíš kýla v jícnu. Mám to taky, po tátovi. Jsou na to léky, které potíže výrazně zmírní.
@Karol44 píše:
@laducha
A měla břišní nebo hrudní? A neměla nějakou vrozenou vadu?
Má Marfanův syndrom. Ta výduť byla hrudní. Už je chudina celá seštupovaná, samá jizva. Po " x" letech se jí v jizvě udělala kýla, tak ji museli znovu řezat.
Držím palce, ať Ti nic není nebo je to jen banalita.
Mojí mamince výduť praskla, do té doby to bylo bez příznaků.
@Karol44 vcelku dobře. Operovali ji ve FN HK, ležela tam tuším 3 týdny. No každopádně to bylo za 5 minut 12.
Můj bývalý partner ji má, zatím nepraskla, snad ani nepraskne. Přišli mu na ní náhodou při nějakém vyšetření.
Kdybys jí měla, tak by jí našli.
@radkka
Byla jsem na ekg a rtg, nic nenasli, ale bojim se. Je RTG na 100% spolehlive?
Pokud se ti špatně polyká dojdi si na orl a taky si nech vyšetřit štítnou
Je mi 13 a mám strach ze mam vydut hrudní aorty. Obcas mám takove tlaky v krku a hur se mi polyka, jako kdyby mi jidlo uvízlo v krku a musim to zapit. Už jsem byla na ekg a rtg hrudniku a vše bylo ok. Nemam zadne gen. předpoklady, vysoký tlak. Mohla bych ji tedy mít?