Vyhláška k hodnocení druhého pololetí

Anonymní
27.4.20 20:24

Vyhláška k hodnocení druhého pololeltí

Zdravím všechny. Chápu dobře vyhlášku k hodnocení, že moje lemplovské dítě, které je přihlášené k maturitě, ale z jednoho předmětu má jedinou známku a to pětku z testu psaného přes počítač, k té maturitě taky bude puštěno, protože všichni jarní maturanti ve škole prospěli?

http://www.ceskaskola.cz/…dnoceni.html

Je mi jasné, že když jí to u maturity budou chtít dát sežrat, tak jí to taky sežrat dají, jde mi o to, jestli správně chápu, že k ní bude připuštěná. Snažila jsem se holku přesvědčit, ať se s vyučujím dohodne, jakým způsobem může být přezkoušená, ale ona se k situaci postavila, že je problém školy, že má jenom jednu známku a ne její, tak co by do toho vrtala :zed:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
SAJ
10566
27.4.20 21:12
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Chápu dobře vyhlášku k hodnocení, že moje lemplovské dítě, které je přihlášené k maturitě, ale z jednoho předmětu má jedinou známku a to pětku z testu psaného přes počítač, k té maturitě taky bude puštěno, protože všichni jarní maturanti ve škole prospěli?

http://www.ceskaskola.cz/…dnoceni.html

Je mi jasné, že když jí to u maturity budou chtít dát sežrat, tak jí to taky sežrat dají, jde mi o to, jestli správně chápu, že k ní bude připuštěná. Snažila jsem se holku přesvědčit, ať se s vyučujím dohodne, jakým způsobem může být přezkoušená, ale ona se k situaci postavila, že je problém školy, že má jenom jednu známku a ne její, tak co by do toho vrtala :zed:

Ano, bude.

Ne, není to správné a ano, bylo by dobře, aby se lemplovské děti chityly za nos a na maturitu se připravily.

Mám čtyři studenty čtvrtého ročníku s průměrem 5,0 z několika známek. :nevim: Boží vyhláška.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1218
27.4.20 21:26
@SAJ píše:
Ano, bude.

Ne, není to správné a ano, bylo by dobře, aby se lemplovské děti chityly za nos a na maturitu se připravily.

Mám čtyři studenty čtvrtého ročníku s průměrem 5,0 z několika známek. :nevim: Boží vyhláška.

Vážně??? ;) :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2596
27.4.20 21:32

@SAJ Nedivím se, že mají takový průměr, pokud je vyučujete vy, zvlášť tedy v češtině :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
SAJ
10566
27.4.20 21:41
@Maartina7 píše:
Vážně??? ;) :)

Jejda :) :oops: :mrgreen: Když píšu rychle, zaměňuji pořadí písmenek. ;) Ale je mi jasné, že spousta místních to bude raději považovat hned za dvě hrubky - tak udělám radost a nechám to tak. ;)

A příště po sobě přečtu. :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
SAJ
10566
27.4.20 21:42
@alena1995 píše:
@SAJ Nedivím se, že mají takový průměr, pokud je vyučujete vy, zvlášť tedy v češtině :lol:

Ale tak jasně, kopnout si do kantora potěší. :mrgreen: Bylo to dobrý? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
27.4.20 21:49

@SAJ Děkuji za potvrzení, dává mi to naději :srdce: Holka není blbá, ale je lempl a každoročně je to stejné - celý rok jenom tak proplouvá, hrozí jí propadnutí, zabere, naučí se, proleze. Letos jí do toho vpadnul koronavir a pravidelný sled událostí poněkud narušil. Jako na maturitu se učí a ona se naučit dokáže, když chce. Samozřejmě, otázka je, jestli jí učitelé její lemplovství nedají u školní části maturit sežrat, což bych se jim vůbec nedivila.

Jinak spravedlivé to určitě není, ale na druhou stranu pokud si škola s takovými studenty nedokáže poradit ani v průběhu normálního studia, tak jako co na tom změní poslední pololetí. Neumím si představit, že by to za mého mládí někdo na mojí střední vedl stejně, jako moje dcera. Jako tam nás hned v prváku přezkoušeli tak, že nám bylo jasné, že buď budeme makat, nebo letíme, ale nikdo se s námi nebude čtyři roky párat :nevim:

Mimochodem, zachytila jsem informaci, že na Slovensku dávají letos maturity podle průměru a komu se to nelíbí, může se nechat přezkoušet ústně. Takže ono nejenom u nás jsou letos nestandardní řešení.

  • Citovat
  • Nahlásit
SAJ
10566
27.4.20 22:00
@Anonymní píše:
@SAJ Děkuji za potvrzení, dává mi to naději :srdce: Holka není blbá, ale je lempl a každoročně je to stejné - celý rok jenom tak proplouvá, hrozí jí propadnutí, zabere, naučí se, proleze. Letos jí do toho vpadnul koronavir a pravidelný sled událostí poněkud narušil. Jako na maturitu se učí a ona se naučit dokáže, když chce. Samozřejmě, otázka je, jestli jí učitelé její lemplovství nedají u školní části maturit sežrat, což bych se jim vůbec nedivila.

Jinak spravedlivé to určitě není, ale na druhou stranu pokud si škola s takovými studenty nedokáže poradit ani v průběhu normálního studia, tak jako co na tom změní poslední pololetí. Neumím si představit, že by to za mého mládí někdo na mojí střední vedl stejně, jako moje dcera. Jako tam nás hned v prváku přezkoušeli tak, že nám bylo jasné, že buď budeme makat, nebo letíme, ale nikdo se s námi nebude čtyři roky párat :nevim:

Mimochodem, zachytila jsem informaci, že na Slovensku dávají letos maturity podle průměru a komu se to nelíbí, může se nechat přezkoušet ústně. Takže ono nejenom u nás jsou letos nestandardní řešení.

Ne, spravedlivé to fakt není, ale je pravda, že si to maturanti nevybrali a situaci nemohou nijak ovlivnit. Z mých zkušeností stejně platí, že lemplové na své lemplovství dojedou.

Ti moji čtyři dárečci propadlíci jsou přesně tenhle případ. Nechodí na online hodiny, nevypracovávají zadané práce, nesnaží se, prostě těžký nezájem. Korona je vegééét. :nevim: Nepřeju jim, aby u matury vyletěli, ale pokud ano, nepřekvapí mě to a nebudu je litovat. :nevim: Ani trochu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1218
27.4.20 23:20
@SAJ píše:
Jejda :) :oops: :mrgreen: Když píšu rychle, zaměňuji pořadí písmenek. ;) Ale je mi jasné, že spousta místních to bude raději považovat hned za dvě hrubky - tak udělám radost a nechám to tak. ;)A příště po sobě přečtu. :mavam:

Já to psala s úsměvem na tváři… žádná kritika :-)
Prostě to na mě vykouklo a neodolala jsem… ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
SAJ
10566
27.4.20 23:37
@Maartina7 píše:
Já to psala s úsměvem na tváři… žádná kritika :-)
Prostě to na mě vykouklo a neodolala jsem… ;)

Však tvoje reakce byla fajn. :D Pobavila podobně jako ta moje šílená očirvoucí prohozenina i/y… To jen ta reakce o kousek níž už moc fajn nebyla - ale ne, že by tedy nebyla naprosto typická. :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50028
27.4.20 23:45

Je to upraveno tak, aby nedochazelo k soudnim sporum.
Citim se silna v ceske gramatice, jsem uplne pitomoucka v ss/vs matice a chemii @SAJ 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
32483
28.4.20 07:05

@SAJ a ty už jsi viděla to rozhodnutí? Známe syn měl pětku z matiky v pololetí. Taky dostane za čtyři a ukončí mu rok? V každém případě?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50028
28.4.20 08:11
@vokishka píše:
@SAJ a ty už jsi viděla to rozhodnutí? Známe syn měl pětku z matiky v pololetí. Taky dostane za čtyři a ukončí mu rok? V každém případě?

Na vysvědčení za druhé pololetí školního roku 2019/2020 žáka střední školy nebo konzervatoře, který se přihlásil na jarní zkušební období roku 2020 k maturitní zkoušce nebo koná závěrečnou zkoušku, nelze žáka hodnotit stupněm „5 - nedostatečný“ nebo slovem „nehodnocen(a)“, nebo ekvivalentním slovním hodnocením; namísto toho se uvede pro jednotlivé předměty nebo celkové hodnocení slovo „prospěl(a)“, nebo jiné ekvivalentní slovní hodnocení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
32483
28.4.20 08:16

@matkabagristy díky. A už vydali i ta opatření pro nástup prvního stupně do škol?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
22772
28.4.20 08:17

Tak jsem to přečetla. To se zase MŠMT vycajchnovalo. :cert:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat