Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@karafiát píše:
To je přesně to z čeho mám strach, jak skloubit se třemi dětmi práci, školu, kroužky a z financí mám taky do budoucna strach. Holky vy z toho nemáte strach jak to budete všechno zvládat, až půjdete do práce???
Ne, nemám z toho strach
Život mě naučil nic dopředu neřešit. Vždycky, když jsem si něco naplánovala tak to bylo úplně jinak. Když jsem se něčeho bála, nebylo to nakonec tak strašné
Takže nechávám věci plynout a vždycky to nějak dopadne ![]()
@Staninka30 Už aby se to otočilo
Ale jinak je to zlatíčko. A ty máš jak staré dětičky??
@Jitka 13 - Marek 15.skoro 16.roku.Jirka 10.roku a benjaminek 5.roku A to je Simonek.
Jiste se to casem otoci
.Drzim palecky a moc.
Ahoj holky přečetla jsem si vaši debatu, chtěla bych třetí miminko máme dva kluky 4 roky a 1 rok. Manžel říká že mu to stačí, ale já vždycky chtěla tři
prostě velkou rodinu. Ale pořád si říkám jestli dělám dobře, jestli jim dám všechno a prostě jestli to už není „moc“.
spíš bych chtěla slyšet někoho kdo má už víc dětí jak to funguje a jak to zvládáte? ![]()
PROČ MÍT TŘETÍ DÍTĚ? Spíš se zeptám a proč ho nemít? Vždyť je krásné se o ty dětičky starat a milovat je. Sama pocházím ze tří dětí a musím říct, že to bylo moc fajn, pač když se se mnou nebavil brácha, tak se se mnou bavila ségra a naopak a měla jsem své dva kamarády, kterým jsem vždy důvěřovala. No a doma jsme se měli všichni dobře. Maminka se o nás pečlivě starala, učila nás, že se musíme dělit, nebyli jsme lakomí a dokonale jsme si všichni pomáhali. Bylo to fakt super. Byli jsme prostě silná trojka!!!
@Anonymní píše:
PROČ MÍT TŘETÍ DÍTĚ? Spíš se zeptám a proč ho nemít? Vždyť je krásné se o ty dětičky starat a milovat je. Sama pocházím ze tří dětí a musím říct, že to bylo moc fajn, pač když se se mnou nebavil brácha, tak se se mnou bavila ségra a naopak a měla jsem své dva kamarády, kterým jsem vždy důvěřovala. No a doma jsme se měli všichni dobře. Maminka se o nás pečlivě starala, učila nás, že se musíme dělit, nebyli jsme lakomí a dokonale jsme si všichni pomáhali. Bylo to fakt super. Byli jsme prostě silná trojka!!!
Kdybych mohla tak srdce říká klidně třetí a možná i vic ale rozum říká uz ne. Finančně to mame tak akorát. Taky nejsem ten typ ze bych se dětmi chtěla sedět doma. Radši jsme pořad někde v akci a to taky něco stojí a taky nevim jestli bych se s tolika dětmi zvládla někam vypravit. Ale moc se mi vetsi rodiny libi ![]()
Každý má mít nanejvýš tolik dětí, kolik uživí rodiče sami že svých platů- bez soc. dávek. klidně pět, pokud jsou na tom rodiče tak dobře. ![]()
@Anonymní píše:
a moc se za to stydíš, proto anonim.
No u nás žena chtěla třetí dítě, ale já bych zase rád začal normálně žít, né jen být uvázaný u mimina. Kluci mají 4 a 6 let a už se s nima dá podniknout spousta aktivit které jsme dělali předtím a kvůli dětem přestali
@jakanas tak by se to zas o chvilku posunulo, to bych viděla jako nemenší překážku ![]()
@Krrysa píše:
@jakanas tak by se to zas o chvilku posunulo, to bych viděla jako nemenší překážku
tak to já to zase vidím jako největší problém. Místo v domě máme, vydělávám taky dobře, ale 35 letá mamina, než s dítětem půjde něco dělat bude jí 40…
Já jsem moc rád že už mužeme vyrazit na kola, tábořit, za chvíli už budou umět i plavat, na vodu… prostě žít, né se jen tahat s děckem po prolízačkách.
@jakanas píše:
tak to já to zase vidím jako největší problém. Místo v domě máme, vydělávám taky dobře, ale 35 letá mamina, než s dítětem půjde něco dělat bude jí 40…
Já jsem moc rád že už mužeme vyrazit na kola, tábořit, za chvíli už budou umět i plavat, na vodu… prostě žít, né se jen tahat s děckem po prolízačkách.
a proč by se tohle všechno nedalo dělat i s malým dítětem? Ono to normálně jde… a jde to i ve čtyřiceti… ![]()
Já zas chápu, že se někomu nechce vracet k plinam, když už má skolkove děti. Taky by sei nechtelo. Jsem za 3,5 a 6 a skoro půl velmi ráda. Užíváme si i kolo, první pokusy o lyžování, rychle sbaleni na všechny výlety…je to super ![]()
@jakanas jo jasně, já tě chápu.. jen tohle období co ty popisuješ se protáhne třeba o dv aroky, když je máš nějak rozumně od sebe a to uteče jak voda… každej tohle máme jinak, já se taky strašně těším, až budou děti homogenní stádo, ektrý může jet komplet na kole, komplet plavat atd.. prostě až ten nemladší zvládne v nějaký míře to, co všichni…jen si an to s klidem ještě ty dva roky počkám ![]()
@jakanas tak tohle bych taky jako problém neviděla..a proč se tahat po prolézačkách…nevím co máš na mysli, ale děti mám dvě a prolézačky a pískoviště sme navštěvovali minimálně…naopak sme byli na horách i s miminem…prostě nevim tohle bych fakt jako překážku nebrala…
@truelly tak nějak…
u nás se přiznám, že já bych třetí chtěla, můj muž už tak moc ne…ale ve výsledku je to hlavně o financích…
@Regina Hero píše:
a proč by se tohle všechno nedalo dělat i s malým dítětem? Ono to normálně jde… a jde to i ve čtyřiceti…